GENEL - 30 Kasım 2016 Çarşamba 16:49

Gaziosmanpaşa’da ekipler kar nöbetinde

A
A
A
Gaziosmanpaşa’da ekipler kar nöbetinde

Meteorolojinin günler öncesinden yaptığı kar yağışı uyarısı Gaziosmanpaşa Belediyesini harekete geçirdi. İlçede yaşanacak herhangi bir olumsuzluğa karşı kar küreme ve tuzlama araçları ilçenin belli noktalarına konuşlanırken, karla mücadele ekipleri de olası kar yağışına karşı 24 saat nöbet tutuyor.
İstanbul’da etkili olması beklenen kar yağışı öncesinde Gaziosmanpaşa Belediyesi ilçede yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tüm hazırlıklarını tamamladı. Onlarca kar küreme ve tuzlama aracı ile ilçenin belirli noktalarına konuşlanan karla mücadele ekipleri, vatandaşların kardan olumsuz etkilenmemesi için hazır bekliyor.

Gaziosmanpaşa’da karla mücadele için önlemler alındı
Gaziosmanpaşa Belediyesi karla mücadele ekipleri, ilçe halkının kış şartlarında mağdur olmaması için çalışmalarını büyük bir özveriyle gerçekleştiriyor. İstanbul’da sertleşen kış şartlarında çalışmalarını sürdüren ekipler, ilçede bulunan bin 393 adet cadde ve sokakta; 2 adet kar küreme ve tuz serpici araç, 16 adet kamyon, 8 adet iş makinesi, 3 adet çekici tır, 1 adet araç çekici, 10 adet binek otomobil ve stok halinde bulunan 2 bin ton tuz ile 6 operatör, 50 şoför, 6 tamirci, 38 işçi personelle vatandaşların rahat bir kış geçirmesi ve konforlu ulaşım sağlaması için 3 vardiya sistemi ile 24 saat görev yapıyor. Ayrıca kar ile mücadele timi de 24 saat aralıksız görev için bekliyor. Ekipler olabilecek don olaylarına karşı kaldırım ve asfaltlarda tuzlama çalışması yaptı.

“Kritik noktalara vatandaşlar için tuz bırakılıyor”
İlçe genelinde karla mücadele için alınan önlemlere ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Bütün ekibimiz araç ve donanımlarımızla kar noktasında tüm talepleri karşılayacak şekilde bekliyoruz. 7 gün 24 saat hizmetimiz mevcut. Sadece ulaşım hizmetleri müdürlüğümüz bünyesinde 100 personel ile bu hizmeti veriyoruz. Gerekli durumlarda diğer birimlerdeki takviyelerle bu sayı 200’e çıkacak. Araçlarımızın hepsi karla mücadele konusunda donanımlı ve hazırlıklı. Her kritik noktaya okul cami önlerine, hastane önlerine, rampalara ya da vatandaşlarımız talep ettiği alanlara tuz bırakıyoruz" dedi.

Vatandaşlar whatsapp, çağrı merkezi ve Beyaz Masa’dan şikayetlerini iletecek
Karla mücadele konusunda vatandaşlara da görevler düştüğünü söyleyen Başkan Hasan Tahsin Usta, sürücülere kar lastiği takmaları çağrısında bulundu. Başkan Usta, "Vatandaşlarımızın duyarlılığı burada çok önemli. Her şeyin tedbirle olmayacağını bilmek zorundayız. Öncelikli olarak sürücülerimizin kar lastiği kullanmaya dikkat etmesi gerekiyor. Telefon hattımız var vatandaşlarımızın ihbarlarını ulaştırabileceği. Buraya gelen çağrılar sisteme düşünce hemen ekiplerimiz müdahale ediyor. Her şekilde bize ulaşma imkanını kolaylaştırdık. Whatsapp, mail, Beyaz Masa’dan ulaşabilecekler" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kadınlar domates kasası yarışmasında erkeklere taş çıkarttı Antalya’nın Kumluca ilçesi ve çevre ilçelerdeki seralarda çalışan vatandaşların katılımıyla domates kasası taşıma, domates çekme ve halat yarışları düzenlendi. Kumluca Belediyesi tarafından Kumluca Şehir Stadı’nda düzenlenen yarışmalarda, Kumluca ve çevre ilçelerden katılan kadınlar kıyasıya mücadele etti. Domates kasası taşıma yarışmasında 3 dakikada 24 domates kasası taşıyan Zeynep Keyikçi birinci, 21 domates kasası taşıyan Hatice Işık ikinci, 17 domates kasası taşıyan Hörü Alkan üçüncü oldu. Domates yeme yarışmasında da 3 dakikada 1 kilo 362 gram domates yiyen Ayşegül Aydın birinci, 1 kilo 216 gram domates yiyen Ayşe Akyürek ikinci, 1 kilo 178 gram domates yiyen Mefaret Ünal ise üçüncü sırada yer aldı. Sekiz takımın katıldığı halat çekme yarışmasında ise finalde Kumluca Belediyesi takımıyla karşılaşan Kaşlılar takımı, zorlu mücadeleyi kazanarak şampiyon oldu. Yarışmalar, renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmada en fazla domates kasası taşıyan Zeynep Keyikçi, sera işçisi olduğunu ve her gün sayısız domates kasası taşıdığını söyledi. Yarışmayı birinci olarak bitirdiği için mutlu olduğunu dile getiren Keyikçi, festival dolayısıyla neşeli bir hafta geçirdiklerini kaydetti. Kaşlılar takımı halat çekme şampiyonu oldu Halat çekme yarışmasında birinci olan Kaşlılar takımının kaptanı Saliha Güçlü de serada çalışan kadınların hünerlerini sergilediğini belirtti. Takımıyla gurur duyduğunu ifade eden Güçlü, geçen yıl aynı yarışmada ikinci olduklarını belirterek, “Bu yıl birinciliği kaptırmadık” dedi. Etkinlikte Kumluca Belediyesi tiyatrocuları Uğur Duran ve Mehmet Karakaya kısa bir oyun sergilerken, müzisyen Tuğba Karakuş konser verdi. Yarışma sonunda başarılı olan kadınlara protokol üyelerinin eşleri tarafından çeşitli ödül ve hediyeler verildi.
Ankara Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi’nden ‘HUBİTSEM’ sempozyumu Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi (Hukuk, Bilişim İnovasyon ve Teknoloji Merkezi) tarafından, akademik dünya ile iş hayatını buluşturduğu Hukuk Bilişim ve Teknoloji Sempozyumu (HUBİTSEM) gerçekleştirildi. Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi işbirliği ve Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde akademik dünya ile iş hayatını buluşturduğu hukuk bilişim ve teknoloji sempozyumu gerçekleştirildi. Çok sayıda öğrencinin katıldığı sempozyumda atölye çalışmaları hayata geçirildi. Dr. Pınar Yaşar Şatıroğlu, İHA muhabirine, gerçekleştirilecek sempozyumun amaçları hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: “Bilişim Hukuku, Hukuk, Yapay zeka ve kişisel verilerin korunmasına ilişkin olarak bütün bilgi sahiplerini bir araya getirmeyi amaçladık. Klasik bilimsel toplantılardan farklı olarak hem hakemli tedbirlere yer verilmesi hem farklı kamu kurum temsilcilerinin gelmesi hem özel sektörde çalışanların özellikle de yöneticilerin yer aldığı bir etkinlik yapılacak. Bu etkinlik bizim ana etkinliğimiz. Ana ve yan etkinlik olarak ikiye ayırdık bu sempozyumu.” Atölye çalışmaları hakkında bilgi veren Dr. Şatıroğlu, gerçekleştirilecek çalışmalarda spesifik olarak o alanda uzmanlaşmış akademisyenler ile kurum temsilcilerinin olacağını belirterek, şu ifadelere yer verdi: “Şu ana kadar üç ana oturum gerçekleştirildi. Bir tane de atölye çalışmamız gerçekleştirildi. Bu sempozyumla aslında amaçladığımız şey bütün partnerleri bir araya getirmek. Yani Ankara Barosu ve Atılım Üniversitesi bir araya gelerek konuyla ilgili olabilecek olan öğrenci, avukat, stajyer avukat, kurum çalışanı ve akademisyenleri bir araya getirerek yeni bir bilgi üretim noktası oluşturmak amaç aslında. HUBİTSEM’ de aslında bu amaca hizmet ediyor diyebiliriz. Akademik hayat ile İş hayatını tanıştırmayı çok istiyoruz. Çünkü hukuk fakültesi öğrencileri mezun olmadan önce genelde biraz daha kapalı bir toplumda okuyorlar. Aslında dışarda başka bir dünya var ve o dünya her geçen gün gelişiyor ve ilerliyor. Bu gelişen ve ilerleyen Dünya’nın bir parçası olmak istiyorsanız eğer hem akademik donanıma sahip olmanız lazım. Hem de özel sektöre ilişkin olarak çalışma prensiplerini bilmeniz gerekiyor. Bizde bu ikisini bir araya getirebilecek bir ışık yapmak istedik aslında.” Avukat Cenk Levent Eroğlu ise HUBİTSEM’in ulusal çapta yapılmış bir sempozyum olduğunu ifade ederek, “Toplamda 4 Barodan, 8 farklı ilden, 15 farklı üniversiteden 18 şirket ve 8 kamu kurumundan katılımcılar bu gün buradalar. Burada teknoloji hukukunun, bilişim hukukunun detaylarını inceliyoruz. Güncel meseleleri konuşuyoruz. İnsanların ve kurumların birbiri ile ağ kumasına vesile olmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Yapay zeka ve hukuk konularının da tartışılacağı oturumların bulunduğu sempozyum, 4 ile 5 Mayıs tarihleri arasında sürecek.