YEREL HABERLER - 26 Ocak 2017 Perşembe 12:04

Büyükçekmece Belediyesi Tepecik’e modern bir park kazandırdı

A
A
A
Büyükçekmece Belediyesi Tepecik’e modern bir park kazandırdı

Büyükçekmece Belediyesi, Tepecik Hürriyet Mahallesi’ndeki yeşil alana modern bir park yaparak hizmete açtı.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatları doğrultusunda ilçede park ve yeşil alan sayıları arttırılıyor. Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Tepecik Hürriyet Mahallesi, AKÇANSA Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu yanındaki yeşil alanı modern bir parka dönüştürdü. İçinde çocuk oyun grupları, spor aletleri ve sosyal kullanım alanları bulunan park bölge halkının hizmetine açıldı.

“Parkların sayısı arttırılacak”
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’nin İstanbul’un en yeşil ilçeleri arasında ilk sıralarda yer aldığını belirterek, “Büyükçekmece’deki park ve yeşil alanlarının sayısını arttırıyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yaşanabilir, daha yeşil bir kent bırakmak adına çalışmalarımız bundan sonrada aynı kararlıkla sürecektir. Tepecik Hürriyet Mahallesi’ndeki yeşil alana yaptığımız modern parkı tamamlayarak bölge halkımızın hizmetine açtık. Hayırlı olsun” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Kaymakam Dalak’ı duygulandıran kara kalem portre Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği’nin Kaymakam Halil Dalak’a gerçekleştirdiği ziyarette hediye edilen kara kalem portre, duygu dolu anlara sahne olurken, Sarıgöl’ün kültürel mirası bir kez daha gündeme taşındı. Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği (SADER) Başkanı Salih Yapıcı ve yönetim kurulu üyeleri, Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette derneğin yürüttüğü kültürel ve tarihî çalışmalar hakkında bilgi verildi. Ziyaret sırasında, Sarıgöl İlçe Devlet Hastanesi’nde 30 yılı aşkın süre başhekim olarak görev yapan emekli Operatör Doktor Cengiz Başkaya tarafından çizilen Kaymakam Halil Dalak’a ait kara kalem portre, Dernek Başkanı Salih Yapıcı tarafından takdim edildi. Anlamlı hediye, ziyarette duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Kaymakam Halil Dalak, kendisi için hazırlanan kara kalem portrenin makam odasında sürekli sergileneceğini belirterek, dernek yönetimine teşekkür etti. SADER Başkanı Salih Yapıcı ise yaptığı açıklamada, "Dernek olarak Sarıgöl ve çevresindeki tüm kültürel değerleri bağış yoluyla topluyor ve gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Arşivimizde binlerce doküman bulunuyor ve bağışçılarımızın sayısı her geçen gün artıyor" dedi. Yapıcı, geçmişe ait binlerce eski fotoğrafın Sarıgöl Üzüm Festivali süresince etnografya müzesinde sergilendiğini belirterek, bu çalışmalarla geçmişten geleceğe ışık tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.