GENEL - 25 Mart 2017 Cumartesi 00:06

Cumhurbaşkanı yargı ve meclis denetimine açılıyor

A
A
A
Cumhurbaşkanı yargı ve meclis denetimine açılıyor

İstanbul’da hemşehrileriyle bir araya gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle cumhurbaşkanının yaptıklarının yargı ve meclis denetimine açıldığını söyledi.

İstanbul’da hemşehrileriyle bir araya gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle cumhurbaşkanının yaptıklarının yargı ve meclis denetimine açıldığını söyledi.


AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, Ümraniye’de Doğu ve Güneydoğulu hemşehrileriyle bir araya geldi. Ümraniye Nikah Salonu’nda gerçekleşen akşam yemeğinde hemşehrileriyle bir araya gelen Azmi Ekinci’ye belediye başkanı Hasan Can da eşlik etti. Birlikte yenilen yemeğin ardından konuşan Başkan Can ile Azmi Ekinci, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.


Programda ilk olarak söz alan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Bu akşam bir muhabbet yemeğidir. Bir kardeşlik sofrasıdır. Bizleri kırmayıp geldiğiniz için teşekkür ediyorum. 16 Nisan Türkiye’nin istikrarının daha güçlü olacağı, istikbale daha güçlü gideceği bir Türkiye’yi hep beraber kuracağız. 16 Nisan’da bu kararınız ’evet’ mührüyle daha güçlü olsun” diye konuştu.


16 Nisan’da çıkacak sonucun sadece Türkiye’nin değil İslam aleminin de kaderini etkileyeceğini söyleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, “16 Nisan’da bir seçime gidiyoruz. Bu seçim sadece Türkiye’nin 80 milyonunun değil, 1.8 milyar İslam aleminin kaderini belirleyecek bir seçim olacak. Bu seçim bugüne kadar yapılmış seçimlerin toplamından daha önemlidir. Dünyada demokratik sistemlerde devletler yasama, yürütme ve yargı üzerine kurulur. Ama Türkiye farklıdır. Türkiye’de dördüncü bir kuvvet vardır. Hepsinden güçlüdür. Yasamayı da yürütmeyi de yargıyı da vesayet altına alır. Bu güç sırtını devlete dayamış, 25 yıl emekli olana kadar devletin parasından geçinen, halka hiçbir zaman hesap vermeyen 657 gibi bir kanunla kendisini koruma altına alan çıkar grupları, ideolojik gruplar şeklindeki oligarşidir. Azınlık güçlerin devleti ele geçirmesi demek” dedi.


Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında konuşan Ekinci, “İhanet hariç cumhurbaşkanının hiçbir kararı denetime açık değil. Biz ne yapıyoruz, cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanı yardımcılarının aldıkları tüm kararlar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin denetimine açık olacaktır. Yargının yargılamasına açık olacaktır. HSYK denilen bu yapının üye sayısını 22’den 13’e düşürüyoruz. 7 tanesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde seçiyoruz. 6 tanesini cumhurbaşkanı seçecek” açıklamasında bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İçinde gliserol bulunan ‘slushie’ içecekler, 10 yaş altı çocuklar için tehlikeli Rengârenk görüntüleriyle çocukların ilgisini çeken ‘slushie’ içecekleri hakkında aileleri uyaran Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Hatice Polat Menekşe, 10 yaş altındaki çocukların bu tür içeceklerden uzak tutulması gerektiğini belirtti. Dışarıda yapılan slushie içeceklere eklenen ve donmuş etkisini veren Gliserol hakkında bilgilendiren Uzm. Dr. Menekşe, “Bu madde çocuklarda; baş ağrısı, kusma, karın ağrısı, kan şekeri düşüklüğü, bilinç kaybına yol açıyor” dedi. Yaz aylarının gelmesiyle buzlu içecek tüketim oranları da artacak. Popüler olan slushie içecekler hem rengârenk görüntüsü hem de tadıyla çocuklar tarafından da ilgi görüyor. Ancak sulu kar etkisini verebilmek için bu tür içeceklere E422 koduyla yer alan ‘Gliserol’ ekleniyor. Çamlıca Erdem Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Uzm. Dr. Hatice Polat Menekşe ise bu madde hakkında çeşitli uyarılarda bulundu. 10 yaş altındaki çocukların bu tür içeceklerden uzak tutulması gerektiğini belirterek “Üreticilere çok az miktarda gliserol kullanılması uyarısı var. Ancak bunun ne kadar uygulanabildiğini bilmiyoruz. Kaldı ki çok az haliyle bile 10 yaş altı çocuklar için tehlike arz ediyor” açıklaması yaptı. “Aileler genellikle bu semptomların neden kaynaklandığını anlayamayabiliyor” Uzm. Dr. Menekşe, “Bu tür içecekler geleneksel olarak şekerle hazırlanırken son dönemlerde hazır gıda olarak bulunması için gliserol kullanılarak yapılıyor. Küçük çocuklarda tüketildiğinde baş ağrısı, kusma, karın ağrısı, kan şekeri düşüklüğü, bilinç kaybına yol açabiliyor. Aileler ise bu semptomların neden kaynaklandığını anlayamayabiliyor. Dikkatli davranmak bu nedenle önemli” dedi. Uzun dönem etkileri çocukta kalabilir: Böyle vakalar tespit edilmiş Gliserol tüketiminin 4 yaş altındaki çocuklarda çok tehlikeli olduğunun altını çizen Uzm. Dr. Menekşe, “4-10 yaşındaki çocuklara ise çok az miktarda, verilmelidir. Bu içecekleri fazla tüketen 4 yaş altındaki çocuklar için ise ciddi sonuçlar doğurabilir. Maalesef müdahalesi geciken kan şekeri düşüklüğü ve bilinç kaybı gibi bir durumda uzun dönem etkileri çocukta kalabilir. 4 yaş altında bildirilmiş böyle vakalar var ” uyarısında bulundu. Gliserol hazır gıda ürünlerine genellikle tatlandırıcı veya koruyucu olarak kullanılır ama çoğunda zarar veremeyecek derecede eser miktarlardadır. Slushie içeceklerde ise miktar olarak fazlalığı endişe kaynağını oluşturur. Ailelere önerilerde bulunan Uzm. Dr. Menekşe, “Çocuklarınıza hazır ürünleri tükettirmeyin. Örneğin meyve suyunu siz hazırlayın. Kutulu ürünleri ise ancak güvenli aralıklarla tüketebilirler” diyerek sözlerini sonlandırdı.