GENEL - 28 Mart 2017 Salı 17:03

Başkan Kadir Topbaş, Sancaktepe’de engellilerle ve aileleriyle bir araya geldi

A
A
A
Başkan Kadir Topbaş, Sancaktepe’de engellilerle ve aileleriyle bir araya geldi

Sancaktepe Engelliler Derneği Olağan Genel Kuruluna katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, “Bütün otobüs, metro ve tramvayları engelli ve dezavantajlı bireylere uygun bir şekilde yapmak için engelliler komisyonu kurduk” dedi.

Sancaktepe Engelliler Derneği Olağan Genel Kuruluna katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, “Bütün otobüs, metro ve tramvayları engelli ve dezavantajlı bireylere uygun bir şekilde yapmak için engelliler komisyonu kurduk” dedi.


Sancaktepe Engelliler Derneği Olağan Genel Kurulu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Mustafa Öncel Kültür ve Spor Kompleksinde yapılan Genel Kurula Başkan Topbaş’ın yanı sıra Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile birlikte dernek yöneticileri ve çok sayıda engelli ile aileleri katıldı. Genel Kurul kapsamında engellilerin ve engelli ailelerinin toplumsal hayat içerisinde yaşadığı sorunlar konuşuldu. Program kapsamında yapılan protokol konuşmalarının ardından Başkan Kadir Topbaş ve beraberindeki heyet engelli çocuklara oyuncak dağıttı.



“Sancaktepe’ye İşitme Eğitim Merkezi yapılıyor ve yakın tarihte bitecek”


Sancaktepe Belediyesi Engelliler Derneği Geneli Kurulunda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Ataşehir’deki İşitme merkezinde gördüm ki Çatalca’dan Silivri’den garip gureba vatandaşlar Ataşehir’e gelmişler. Varlıklı insanlar bir yerlerle gidebilir ama benim garip gurebam nereye gidecek, hangi vasıtalarla gelecek dedik. Daha sonra dedim ki İstanbul’un iki yakasına büyükçe iki tane işitme engelli eğitim merkezi kuralım. 0-4 yaş arasında rahatsızlık tespit edilirse konuşma öğretiliyor. Şimdi bunlardan bir tanesini Sancaktepe’de yapıyoruz. İnşallah hazırlıkları yapılıyor ve yakın tarihte bitecek. Böylece de tespitler kolay yapılacak. Bunun duası bize yeter” dedi.



“Metroları, otobüsleri, tramvayları engelli ve dezavantajlı vatandaşlarımıza göre yapmaya çalışıyoruz”


Tekerlekli sandalyeli vatandaşla yaşadığı anıyı katılımcılarla paylaşan Başkan Kadir Topbaş, “2005 yılında bazı tramvayların vagonlarını engelli vatandaşların binebileceği şekilde düşük tabanlı yaptık ve istasyonlarda ona göre yapıldı. Bir gün Omurilik Felçliler Derneğini ziyaretim sırasında bir tane tekerlekli sandalyede oturan vatandaşım Başkanım bu hafta sonu balık tutmaya gittim teşekkür ederim dedi. O mutluluğu gözlerinden okudum. Şu anda biz bütün otobüsleri, metroları ve tramvayları ona göre yapmaya çalışıyoruz. Hatta Engelliler Komisyonu adı altında birim kurdum ve dedik ki bu birim bütün projelere baksın ve engellilere uygun olup olmadığını söylesin ona göre inşaata başlayalım. Şimdi yapılan binalarda engelliler, yaşlılar, dezavantajlı gruplar bu mekanları nasıl kullanacak, diye düşünerek onlara uygun olsun diye karar verdik” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.