SPOR - 24 Nisan 2017 Pazartesi 21:34

Atiba çıktı, orta saha çöktü

A
A
A
Atiba çıktı, orta saha çöktü

Beşiktaş, Adanaspor karşısında özellikle ikinci yarıda çok sıkıntı yaşadı.

Beşiktaş, Adanaspor karşısında özellikle ikinci yarıda çok sıkıntı yaşadı. Devre arasında Atiba’nın kenara gelip Quaresma’nın oyuna girmesiyle Beşiktaş, orta sahada top tutmakta zorlandı.


Adanaspor karşısında özellikle ikinci yarıda oldukça zor anlar yaşayan Beşiktaş’ta Atiba’nın yokluğu etkisini gösterdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında Atiba’yı kenara alan Şenol Güneş, oyuna Quaresma’yı dahil etti. Talisca’nın 52. dakikada attığı golden sonra orta sahada etkin olamayan Beşiktaş, Atiba’nın yokluğunda top tutmakta zorlandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Başkan Doğan şiddete karşı iletişim projesine destek verdi Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, medyada şiddet dilini dönüştürmek, şiddete ve çocuk istismarına karşı toplumsal farkındalığı yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirilen eğitimlerle ‘Nar’ projesine destek verdi. Medyada şiddet dilini dönüştürmek, şiddete ve çocuk istismarına karşı toplumsal farkındalığı yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirilen ‘Nar’ projesinin eğitimleri Denizli ile devam etti. Nar 2 - Şiddete Karşı İletişim projesi, Merkezefendi Belediyesi Merkezefendi Kültür Merkezi’nde Belediye Başkanı Şeniz Doğan ev sahipliğinde muhtarlar ve sivil toplum temsilcilerine tanıtıldı. Proje Koordinatörü Reyhan Şenay, Avukat Birgül Değirmenci, Psikolog Caner Özdemir, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve Ege Kadın Buluşmaları Platformu Denizli Temsilcisi Fikret Çınar’ın katıldığı buluşmada Denizlili muhtarlarla şiddete ve çocuk istismarına karşı çıkış yolları birlikte tartışıldı. Kadınların ekonomik ve sosyal özgürlüklerini sağlamak için tüm kurumların birlikte hareket etmesinin önemli olduğuna değinen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ise Nar projesini yaygınlaştırmak için çalışacaklarını ifade ederek, kadınlara ve çocuklara yönelik sundukları ücretsiz kreş, meslek edindirme ve psikolog, avukat danışmanlığı hizmetlerini artırarak sürdüreceklerini anlattı. Düzenlenen eğitimde Avukat Birgül Değirmenci mahalle muhtarlarının şiddet görmüş bir bireye karşı nasıl yardımcı olabileceğini anlatırken, KADES uygulamasını ve kaymakamlık, karakol, jandarma gibi kurumların koruyucu yaptırımlarını da paylaştı. Psikolog Caner Özdemir ise şiddetin özel hayat değil, kamusal ve toplumsal bir sorun olduğuna değinerek, şiddet görene karşı iletişim tekniklerini anlattı. Eğitimlerin ardından Merkezefendi esnafını ziyaret eden Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, STK temsilcileri ve proje ekibi esnafların vitrinlerine ‘Mahallemize şiddet giremez’ etiketlerini yapıştırarak, sokakta bilgilendirme çalışmaları yaptı. Gazetecilere şiddet haberleri eğitimi Nar Mahalle Buluşmaları’nın ardından Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı ev sahipliğinde eğitim çalışmaları yapıldı. Prof. Dr. Sevda Alankuş ve Dr. Devrim İnce Denizli’de çalışan gazetecilere şiddet ve çocuk istismar haberlerine karşı kullanmaları gereken dil hakkında bilgiler verdiler. Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, şiddete karşı doğru haber dilini yaygınlaştırmak için üstlerine düşeni yapacaklarını söyleyerek, bu projenin bir elçisi olmaktan gurur duyduklarını dile getirdi.
Kayseri İngiliz futbolcu Aaron Lennon Kayseri günlerini anlattı 2020-2021 sezonunda Kayserispor forması giyen İngiliz futbolcu Aaron Lennon, Kayseri’de geçirdiği günleri anlattı. Lennon, "Orayı o kadar sevdim ki İngiltere’ye dönmek istemedim. Türkiye güzel bir yer, daha önce hiç gitmemiştim. İnsanlar fark etmiyor ama güzel bir yer" dedi. Kayserispor’un 2020-2021 sezonu başında İngiliz ekibi Burnley’den transfer ettiği Aaron Lennon, yıllar sonra Kayseri’de geçirdiği günleri anlattı. Sarı-kırmızılı takımda bir sezon top koşturan Lennon, Kayseri’yi çok sevdiğini ifade ederek, "Oraya erkek kardeşimle gittik. Gerçekten Türkiye’deki bir dağın ortasındaydı. İstanbul gibi değil, Hep gördüğünüz o büyüleyici Türkiye gibi değildi, Antalya gibi falan. Türkiye’nin dağlarındaydı. Beni yanlış anlamayın, güzeldi. Ama orada hiçbir şey yoktu, kayağa gitmek dışında. Düşünün Türkiye’desiniz ve hava sıcak, kayak vardı. Ben kayak yapmıyorum. Benim için orada futbol dışında bir şey yoktu. Benim için daha iyisi olamazdı. Ayrıca karantina zamanları da yeni başlamıştı. Türkiye’ye gitmeden önce de o periyodu yaşamıştım. ’Aman tanrım, bu benim için mükemmel işliyor’ demiştim. Tam anlamıyla kendi üzerimde çalışıyordum. Artık dikkatimi dağıtan hiçbir şey olmadan futbol oynayacaktım. Türkiye’ye gittim, dikkatimi dağıtan hiçbir şey yoktu. Hala salgın nedeniyle kapanmalar vardı, hatta daha ciddi seviyelerde. Tesislere gitmenize izin veriliyordu. Belki alışveriş merkezine gidebilirdiniz. Ama şunu fark ettim; sadece hayattan keyif almakla kalmıyordum, futbola tekrar aşık oluyordum. Geri dönmek istemedim. Eşim hamile kaldı. Ben Türkiye’deydim. Çocuğumuzu İngiltere’de büyütmek istedik. Ama orayı o kadar sevdim ki İngiltere’ye dönmek istemedim. Türkiye güzel bir yer, daha önce hiç gitmemiştim. İnsanlar fark etmiyor ama güzel bir yer" diye konuştu.
Adana Vergi ödemelerinde son gün 31 Mayıs Yüreğir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, 2024 yılı Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam vergilerinin ilk taksitlerinin son ödeme gününün 31 Mayıs Cuma olduğunu hatırlattı. Ev, arsa, iş yeri gibi gayrimenkul sahiplerinin ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi birinci taksit ödemelerinde son gün 31 Mayıs Cuma. Yüreğir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2024 yılına ilişkin Emlak Vergisi ve iş yerlerine ait İlan Reklam ve Çevre Temizlik Vergisi’nin 1. taksit ödeme süresinin, Mayıs ayının bitiminde sona ereceği belirtilerek vatandaşlar uyarıldı. Bu konuyla ilgili yapılan açıklamada, vatandaşların cezalı duruma düşmemeleri için 2024 yılına ilişkin Emlak Vergisi ve işyerlerine ait Çevre Temizlik Vergisi ödemelerini zamanında yapmaları çağrısında bulunuldu. Mükellefler, vergilerini Yüreğir Belediyesi’nin www.yuregir.bel.tr web sitesinde E-Belediye modülü ile internet üzerinden veya nakit ve kredi kartı ile Yüreğir Belediyesi veznelerinden ödeyebilecek. Konu ile ilgili açıklama yapan Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, vatandaşların cezalı duruma düşmemeleri ve mağdur olmamaları için vergilerini 31 Mayıs 2024 tarihine kadar ödemeleri gerektiğini belirtti. Mükellefler, vergilerini Yüreğir Belediyesi veznelerinde peşin veya kredi kartları ile ödeyebiliyor. Halk Bank kredi kartı olan vatandaşlar 4 taksit şeklinde ödeme yapabiliyor. Vatandaşlar ana binada bulunan merkez veznelerin yanı sıra Yüreğir Kültür Merkezi içerisinde bulunan veznede ve gezici tahsilat veznesinde de vergilerini ödeyebiliyor. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için mayıs ayının son haftası olan 25 Mayıs Cumartesi ve 26 Mayıs Pazar günleri Yüreğir Belediyesi merkez vezneleri açık olacak. Mükelleflerin tahakkuk eden vergilerini taksit süreleri içinde ödemeleri, gecikme zamlarıyla karşılaşmamaları açısından önem taşıyor.