EĞİTİM - 25 Mayıs 2017 Perşembe 16:00

Amerikan Koleji 6. Sınıf Burs Sınavı 4 Haziran Pazar günü

A
A
A
Amerikan Koleji 6. Sınıf Burs Sınavı 4 Haziran Pazar günü

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı 6.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı 6. sınıfa kayıt olacak öğrenciler için düzenlenecek olan Kolej Burs Sınavı, 4 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.


Kayıtların, 2 Haziran Cuma günü mesai bitimine (Saat 15.30 ’a) kadar devam edeceği belirtilen açıklamada, sınava girmek isteyen adayların öğrenci belgesi, bir adet vesikalık fotoğraf ve sınav ücretiyle birlikte Amerikan Koleje başvurması gerektiği vurgulandı.


Okul öncesi eğitimden başlayarak öğrencilere İngilizce ve Türkçe müfredatların yanısıra Fransız dilinin yeterliliğini sağlayacak dil gelişim müfredatlarının da uygulandığının belirtildiği açıklamada bireysel gelişim ve kariyer yaşamında etkin kullanılan birden fazla dilin başarıdaki etkisine dikkat çekilerek GAÜ Okullar Grubu bünyesindeki eğitim kurumlarının yeni akademik dönem için öğrenci kayıtları kabul etmeye başladığı da ifade edildi.


GAÜ Okullar Grubu’nun, KKTC’de Avrupa Birliği (AB) Eğitimde Kalite Ödülü ECIS ödülüne sahip tek eğitim kurum olmasının yanısıra, uluslararası standartlarda A/As Level ve IGCSE kalite standartlarında eğitim verdiği ve ayrıca Edexcel, Cambridge, FEDE gibi uluslararası kalite ve akreditasyon kurumlarına da tam üyeliğinin bulunduğu belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı kutlanıyor Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen Teşrif-i Konya etkinlikleri bu yıl da coşkuyla başladı. Yıl dönümünde temsili karşılama töreninde Türk Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu yaptı. Nefesleri kesen gösteri uçuşları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi. Mevlana Meydanı’nda binlerce Konyalının katılımıyla düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Teşrif-i Konya canlandırması yapıldı. Temsili karşılama oyununda Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişleri ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışı izleyenlerin beğenisini topladı. Programın sonunda ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Meydanda toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sunan Türk Yıldızları ve Solo Türk, büyük alkış aldı. Etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerde, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30’da Urfa İlahileri Konseri ve 5 Mayıs Pazar günü yine aynı saatte Balkan İlahileri Konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca hazırlanan “Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi” de etkinlik süresince ziyaret edilebilecek.