SPOR - 04 Haziran 2017 Pazar 16:00

Süper Lig’in gol kralı Vagner Love

A
A
A
Süper Lig’in gol kralı Vagner Love

Spor Toto Süper Lig’de 2016-2017 sezonunun sona ermesinin ardından Aytemiz Alanyaspor’un Brezilyalı futbolcusu Vagner Love, 23 golle bu alanda zirvede yer alan isim oldu.

Spor Toto Süper Lig’de 2016-2017 sezonunun sona ermesinin ardından Aytemiz Alanyaspor’un Brezilyalı futbolcusu Vagner Love, 23 golle bu alanda zirvede yer alan isim oldu.


Süper Lig’in gol kralı Vagner Love oldu. Sezon başında 500 bin Euro bedelle Fransan’nın Monaco takımından Aytemiz Alanyaspor’a transfer olan Brezilyalı golcü, ilk 7 maçını golsüz geçirmesine rağmen geride kalan haftalara 23 gol sığdırarak ligin ’gol kralı’ unvanına sahip oldu.


Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun ise ligin son haftasında oynanan Osmanlıspor karşılaşmasında 2 gol kaydederek 20 gole ulaştı ve Vagner Love’ın arkasından bu alanda ikinci sırada yer aldı. UEFA Avrupa Ligi’nde 3, Şampiyonlar Ligi’nde de 1 golü bulunan 25 yaşındaki oyuncu, sezon genelini ise 24 golle tamamladı.


Gol krallığında üçüncü sırada ise Antalyapsor’un Kamerunlu yıldızı Samuel Eto’o bulunuyor. 30 maçta 18 gol atan 36 yaşındaki futbolcu, ligde takımının hücum yönünü sırtlayan isim olarak da dikkat çekti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Tortum Belediyesi’nden 2 bin aileye ramazan desteği Paylaşma ve dayanışma geleneğini 8 yıldır sürdüren Tortum Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla 2 bin aileye yardım kolisi dağıtırken, Belediye Başkanı Muammer Yiğider, 160 yaşlı hasta evine sıcak aş yemeği dağıtımı yaptı. 2 bin ailenin kapısını çalarak ramazan sevincini paylaşıyor Temel yaşam malzemelerinin yer aldığı gıda paketlerinin, belediye personeli ve mahalle muhtarları aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ifade eden Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider, "Sosyal belediyecilik çerçevesinde ihtiyaç sahibi ailelere destek olmayı görev sayıyoruz. Ramazan ayı, paylaşmanın, dayanışmanın, kardeşlik duygularının pekiştiği ve iftar sofralarında birlik beraberliğin en güzel örneklerinin sergilendiği mübarek bir zaman dilimini hep birlikte yaşıyoruz. Tortum Belediyesi olarak Mübarek Ramazan ayı sebebiyle diğer hizmetlerimizin yanında dayanışmayı ön plana çıkarıyoruz. Bu doğrultuda yıl içerisinde sunduğumuz desteği Ramazan ayında bir nebzede olsa arttırıyoruz. Çalışmalarımız kapsamında bu yıl Ramazan Ayı’nda 2 bin ailemize Ramazan kumanyası dağıttık. Yardım paketlerimizi hazırlarken titizlikle davrandık. Paketlerimizde kahvaltı ürünleri ve muhtelif türle gıda malzemesi yer alıyor. Büyük bir özentiyle hazırlanan kumanyalar, ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırıldı. Hiç bir vatandaşımızı rencide etmeden, ’veren elin alan eli görmediği biçimde’ vatandaşlarımızla dayanışma içindeyiz. Her kolide dört kişilik bir ailenin aylık temel ihtiyacını karşılayacak kadar gıda maddesi bulunuyor. İlçemizde 160 yaşlı hane evimize de iftar öncesi mutfağımızda hazırlanan sıcak aş yemeği desteğinde bulunduk. Ramazan’ın bereketini güzide ilçemizde hep birlikte paylaşıyoruz. Allah kabul etsin’’ diye konuştu. Yardım kolilerini kapılarında teslim alan vatandaşlar, zor günlerinde yanlarında olan Tortum Belediyesi personeline, Belediye Başkanı Muammer Yiğider’e teşekkürlerini ileterek memnuniyetlerini dile getirdiler.
Manisa Cinayete kurban giden kadınlar anısına fidan dikildi Şehzadeler Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla cinayet sonucu hayatını kaybeden kadınlar anısına fidan dikildi. Şehzadeler Belediyesi ile Şehzadeler Kent Konseyi iş birliğiyle, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında cinayete kurban giden kadınların anısına fidan dikim etkinliği düzenlendi. Hamalın Kırı Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, hayatını kaybeden kadınların anısı yaşatılırken toplumsal farkındalığa da dikkat çekildi. Etkinlikte katılımcılar, katledilen kadınların yarım kalan hayallerini simgeleyen fidanları toprakla buluşturdu. Etkinliğe Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Emre Halil Esenkaya da katılarak destek verdi. Şehzadeler Kent Konseyi Başkanı Ayşe Çevik, kadın cinayetlerinin toplumun en büyük yaralarından biri olduğunu belirterek "Bugün burada sadece fidan dikmiyoruz. Katledilen kadınların yarım kalan düşlerini, umutlarını ve hayatlarını simgeleyen fidanları toprağa emanet ediyoruz. Her bir fidan, bir kadının hatırasını yaşatacak ve büyüdükçe bize bu acıyı unutmamamız gerektiğini hatırlatacaktır. Kadınların güvenle yaşayabildiği bir toplum oluşturmak hepimizin ortak sorumluluğudur" dedi. Etkinlikte katılımcılar hep birlikte fidan dikerek anma gerçekleştirdi. Programın sonunda dikilen fidanların zamanla büyüyerek katledilen kadınların anısını yaşatan bir hatıra alanına dönüşmesi temennisinde bulunuldu.