SPOR - 21 Ağustos 2017 Pazartesi 20:47

1907 ÜNİFEB’den görme engellilere maç anlatımı

A
A
A
1907 ÜNİFEB’den görme engellilere maç anlatımı

1907 ÜNİFEB, 2015 Kasım ayından bu yana görme engellilere basketbol maçlarının anlık sesli betimlemesini bir ses sistemi aracılığıyla yaptığı projesini bu kez Fenerbahçe-Trabzonspor maçı ile futbolda uyguladı.

1907 ÜNİFEB, 2015 Kasım ayından bu yana görme engellilere basketbol maçlarının anlık sesli betimlemesini bir ses sistemi aracılığıyla yaptığı projesini bu kez Fenerbahçe-Trabzonspor maçı ile futbolda uyguladı.


Daha önce Euroleague normal sezonu Real Madrid deplasmanında ve Fenerbahçe’nin şampiyonluğuyla sonuçlanan Final Four organizasyonunda gerçekleştirilen proje, Trabzonspor maçı ile 30. kez hayata geçirilmiş oldu.


1907 ÜNİFEB Projeler Komitesi Sorumlusu Efe Bayraktar, "Bundan sonra projeyi elimizden geldiğince tüm branşlarda gerçekleştirmek istiyoruz. Daha geniş bir kitleye ulaşarak olabildiğince çok görme engelliye dokunmak en büyük dileğimiz. Bu projenin tüm spor ve taraftar organizasyonlarına örnek olmasını diliyoruz. Umarız her renkten görme engelli bu proje aracılığıyla hem sahada olup biteni anlık olarak anlama hem de sporun heyecanını yerinden yaşama imkanına sahip olabilir." ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz” Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen programın konuğu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir oldu. Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Genel Sekreter Nihat Yıldız ile Daire Başkanları ve öğrenciler katıldı. Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan Nedim Sözbir; eğitim, çalışma, kariyer hayatı ile Düzce Üniversitesi’nin gelecekteki planları ve hedefleri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Uydu alanında aldığı eğitimlerden ve tecrübelerinden söz eden Sözbir, TÜRKSAT 6A uydusunun çalışma ekibinde yer aldığını belirterek bu uydunun özellikleri hakkında bilgiler paylaştı. Bilimi toprağa, ağacı teknolojiye, sanayiyi de meyveye benzeten Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilim olmadan teknolojinin de olmayacağını vurguladı. Zekanın başarıda yüzde 1 etkisi olduğunu dile getiren Sözbir, çalışmanın önemi üzerinde durdu. Düzce Üniversitesi’nin proje sayılarını artırarak sıralamalarda daha üst sıraları hedeflediğini ifade eden Nedim Sözbir, öğrencilerin topluluklarda görev almasını ve ortak ders çalışmalarını tavsiye ederek eğitim ve kariyer alanında yol gösterici açıklamalarda bulundu. Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.