EKONOMİ - 22 Ağustos 2017 Salı 15:44

BiTaksi’nin yerel ekonomiye katkısı 240 milyon TL’yi buldu

A
A
A
BiTaksi’nin yerel ekonomiye katkısı 240 milyon TL’yi buldu

Taksicilerle yolcuları buluşturan akıllı telefon uygulaması BiTaksi, gerçekleştirdiği yaklaşık 12 milyon yolculuk ile 240 milyon TL’lik bir ekonomi oluşturduğunu açıkladı.

Taksicilerle yolcuları buluşturan akıllı telefon uygulaması BiTaksi, gerçekleştirdiği yaklaşık 12 milyon yolculuk ile 240 milyon TL’lik bir ekonomi oluşturduğunu açıkladı.


Kredi kartı ile ödeme seçeneğiyle nakit dolaşımının azalmasına ve ekonominin kayıt altına alınmasına olanak sağlayan BiTaksi, vergi gelirlerindeki artış ile ekonomide büyümeye ve yeni iş fırsatlarının ortaya çıkmasına destek oluyor. BiTaksi kullanan 10 bin aktif sürücünün aylık gelirlerine ek olarak ortalama bin 500 TL daha kazandığı, toplam ek gelirlerinin ise yaklaşık 120 milyon TL olduğu açıklandı. Ayrıca, yaklaşık 12 milyon yolculuk ile 240 milyon TL’lik bir ekonomi oluşturduğu söylendi.


Kullanıcılarının yüzde 51’ini kadınlar, yüzde 49’unu ise erkeklerin oluşturduğu BiTaksi’de sürücüler, yolculuk başına ortalama 6,2 km yol yaptığı, yolcu ve sürücülerin puanlandığı bir sistemle denetlenen uygulamada, sürücülerin puan ortalaması 5 üzerinden 4,81 olduğu belirtildi.



Dünyanın çevresini bin 875 kez dolaştı


Hizmete girdiği günden bu yana 2,3 milyon kişi tarafından cep telefonuna indirilen uygulama ile yapılan yolculukların toplamı 75 milyon kilometreyi aştığı, yani uygulamayı kullanan sürücüler dünyanın çevresini bin 875 kez dolaşmış olduğu ifade edildi.



Kullanılmayan ilçe kalmadı


İstanbul ve Ankara’da sarı taksi bölgesinde hizmet veren uygulamaya ilgi gün geçtikçe artığı belirtilirken, uygulama üzerinden yapılan aylık yolculuk ortalaması 600 bine ulaştığı ve BiTaksi’nin çağrılmadığı ilçe ise bulunmadığı bilgisi verildi. İstanbul ve Ankara’da hizmet veren BiTaksi’den en yoğun 08.00-09.30 ve 18.00-20.30 saatleri arasında çağrı yapıldığı söylendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 77 ilde "SİBERGÖZ-37" operasyonu: Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında 156 şüpheli yakalandı Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında 77 ilde düzenlenen "SİBERGÖZ-37" operasyonlarında 156 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 77 ilde Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında düzenlenen "SİBERGÖZ-37" operasyonlarında 156 şüphelinin yakalandığını kaydetti. "En hassas olduğumuz konuların başında çocuklarımızı korumak geliyor. Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında" diyen Bakan Yerlikaya, operasyonla ilgili şu ayrıntıları paylaştı: "Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak ve Bayburt olmak üzere toplam 77 ilde düzenlenen ’SİBERGÖZ-37’ operasyonlarında şüphelilerin; CPS (Çocuk Koruma Sistemi) ve NCMEC (Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi) isimli uluslararası kuruluşlarla yapılan çalışmalar sonucu; çocuklara ait cinsel içerikli fotoğrafları ve videoları bilgisayar ortamında indirdikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."