GENEL - 26 Aralık 2011 Pazartesi 17:15

TAKSİM`DE YILBAŞI ÖNCESİ NOEL BABALI TATBİKAT

A
A
A
TAKSİM`DE YILBAŞI ÖNCESİ NOEL BABALI TATBİKAT

Yılbaşı eğlencelerinin adresi Taksim’de, kapkaç ve güvenlik olaylarına karşı Güven Timleri tarafından tatbikat yapıldı. Gerçeğini aratmayan tatbikatta Noel Baba ve simitçi kılığındaki ekipler kapkaççıyı etkisiz hale getirdi.
Taksim ve İstiklal Caddesi her yıl olduğu gibi bu yıl da yılbaşında binlerce kişiyi ağırlayacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sabahın erken saatlerine kadar sürecek eğlenceler sırasında yaşanacak kapkaç, gasp ve güvenlik olaylarına karşı tedbirlerini aldı. Yılbaşı gecesi Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde 2 bin 500, İstanbul genelinde ise 5 bin polis görev yapacak. Bu polislerden 600’ü sivil olacak. Yılbaşı gecesi kılık değiştirip Noel baba, simitçi, ayakkabı boyacısı ve hatta eğlenmeye gelen vatandaş
gibi görev yapacak olan ekipler, 30 saniye içerisinde olaylara müdahale edecek.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, alınan tedbirler kapsamında Taksim Gezi Parkı’nda bir tatbikat düzenledi. Güven Timleri’nin tatbikatında parkta yürüyen kadının elindeki çantayı çalan gaspçı, Noel baba ve simitçi kılığındaki Güven Timleri tarafından etkisiz hale getirildi.
Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Dursun Güneş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak 2 senedir çok ciddi şekilde aldıkları önlemleri yeniden gözden geçirdiklerini ve vatandaşların 2012 yılına daha mutlu ve huzurlu girebilmeleri için tedbirleri artırdıklarını belirtti. Güneş, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde 2 bin 500, İstanbul genelinde ise 5 bin personelle yılbaşı günü tedbir alacaklarını belirterek, "Yılbaşı tedbirlerimiz sadece Taksim ve İstiklal Caddesi’yle sınırlı değil. Bunun dışında Bakırköy
Meydanı, Sultanahmet, Nişantaşı, Ortaköy ve Bağdat Caddesi gibi yılbaşı etkinlikleri ve kutlamalarının yoğun olarak yaşanacağı noktalarda İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak 24 saat esasına göre tedbir alacağız ve vatandaşlarımızın huzurlu bir yılbaşı geçirmelerini temin etmeye çalışacağız" diye konuştu.
İstiklal Caddesi’nde geçen sene 500 tane Güven Timi’yle tedbir almışken, bu yıl bu sayıyı 600’e çıkardıklarını vurgulayan Dursun Güneş, "Geçen sene 24 tane Asayiş ekibiyle tedbir almışken, bu sayıyı bu sene 70’e, 60 tane yunus ekibiyle tedbir almışken buy sayıyı da 105’e çıkarıyoruz. Bunun dışında diğer personellerimizin sayısını da artırıyoruz ve çok yoğun ve ciddi tedbir alıyoruz. İstiklal Caddesi üzerinde caddeyi kesen bütün sokaklarda ve buna paralel sokaklarında ve caddelerinde mutlaka
personellerimiz bazı noktalarda sabit, bazı noktalarda ring halinde görev yapacak. Özellikle 03.00’dan itibaren alkolün etkisiyle çevreye zarar vermek veya kavga gibi olaylara karşı da mutlaka cadde üzerinde ve meydanda sabit ve hareketli ekiplerimiz olacak. Yani istenmeyen bir olay olduğu zaman 30 saniye içerisinde mutlaka timlerimizin, Asayiş veya yunus ekiplerimizin müdahale etmesi amaçlanmakta" dedi.
Güneş, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ne geçen yıl yerleştirilen 68 HD kameranın yanı sıra 25 tane de seyyar kamerayla bölgenin izleneceğini belirtti. 600 tane sivil polisin yılbaşı gecesi sabah 08.00’a kadar görev yapacağını belirten Dursun Güneş, "Bu arkadaşlarımız noel baba, simitçi, milli piyangocu kılığında görev yapacak. Amacımız suçlu bizi görmeden biz suçluyu görelim. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi taciz olaylarıyla ön plana çıkıyor. Biz 2 senedir aldığımız tedbirlerle çok ciddi başarı
elde ettik. 2009’u 2010’a bağlayan gece arkadaşlarımız 69 tane taciz olayına müdahale etmişken, geçen sene bu sayı 48’lere düştü" şeklinde konuştu.
Tacize uğrayan 48 kadından sadece 14’ünün şikayetçi olduklarının da altını çizen Güneş, "Taciz olayı şikayete bağlı bir suç olduğu için özellikle bu tip olaylara maruz kalan bayanlardan istirhamımız mutlaka en yakın emniyet birimine giderek şikayetçi olsunlar. Çünkü şikayete bağlı bir suç olduğu için adli tahkikat yapılabilmesi buna bağlı. Bunun neticesinde geçen sene bir ilk yaşandı ve 14 tane bayan tacize uğradığından bahisle şikayetçi oldu. Bunların olaylarından yakalanan 19 tane zanlı adliyeye
çıkarıldı ve bunlardan 13’ü tutuklandı. O gece kötü niyetli olarak İstiklal Caddesi’ne gelmeyi düşünen şahıslara hatırlatmak istiyoruz; biz her noktada bazen resmi, bazen sivil 2 bin 500 personelle tedbir alacağız" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Uçağın düştüğü gören vatandaşlar, o anları anlattı Libya Genelkurmay Başkanı Al-Haddad’ı taşıyan uçağın düşmesin ardından vatandaşlar o anları anlattı. Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Ahmed Al-Haddad’ı taşıyan 9H-DFJ kuyruk numaralı Falcon 50 tipi uçağın Haymana ilçesi Kesikkavak köyü yakınlarında düşmesi sonrası köylüler gördüklerini anlattı. Evinde istirahat ettiği sırada bir patlama sesi geldiğini ifade eden vatandaş, "İkinci patlama sesi gelince herkes sokağa döküldü. Biri trafo patlamış dedi. Sonradan uçağın düştüğünü durduk. Zaten parçaları hep görünüyordu. Sonra Jandarma ekipleri gelince bizleri oradan çıkarttılar. Oradan sağ çıkma ihtimalleri yok, kötü bir patlama oldu. Herkese geçmiş olsun" dedi. Gazi Özgür’se saat 20.00-21.00 sıralarında yüksek bir patlama sesi duyduğunu ifade ederek, "Bir de yoğun bir sis ve hafif bir yağmur vardı. Patlamanın neticesini bilemediğimizden dolayı anlık haberler yayılmaya başladı. Haberler yayılmaya başlayınca arabaya bindim. Bölgede Jandarma ekipleri dronlarla arama yapıyorlardı. Deprem oluyor ve depremden önce gelen patlama sesi gibi bir ses geldi. Kalıntıları ilk gençler görünce Jandarmaya haber vermişler. Jandarma da olay yerine geldi ve herkesi uzaklaştırdı. Uçağın enkazı bulundu" diye konuştu. Olayı anlatan Gökhan Tekin ise, "Otelde teknik servis olarak çalışıyorum. Bir patlama sesi duydum. Otelde doğalgaz patlaması oldu diye bizim otelin ismini verdiler. Bizim otelde öyle bir patlama olmadı. Sonra uçak düştüğünü söylediler. Uçak parçaları vardı, ceset vardı jandarma sokmadı bizi oraya. Ses büyüktü, deprem oldu ya da bomba patladı sandık ama sonradan uçağın düştüğünü öğrendik" şeklinde konuştu.
Ankara İletişin Başkanı Duran’dan düşen uçakla ilgili açıklama İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Libya Genelkurmay Başkanını taşıyan uçağın düşmesi ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İletişim Başkanı Duran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uçağın elektrik arızası nedeniyle acil durum bildirdiğini belirterek, "23 Aralık 2025 günü Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Ahmed Al Haddad ve maiyetindeki dört kişi ile üç mürettabatı taşıyan bir özel jet, 20:17’de Esenboğa havalimanından kalktıktan sonra 20:33’te hava kontrol merkezine elektrik arızasından kaynaklı acil durum bildirmiş ve acil iniş talebinde bulunmuştur. Uçak hava kontrol merkezi tarafından tekrar Esenboğa havalimanına yönlendirilmiş ve havalimanında gerekli önlemler alınmaya başlamıştır. Acil iniş için alçalmaya başlayan uçak 20:36’da radar ekranından kaybolmuş ve sonrasında irtibat kurulamamıştır" ifadelerine yer verdi. Olay yerinde gerekli çalışmaların devam ettiğini ve sadece resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalara itibar edilmesi gerektiğini vurgulayan Duran, "İçişleri Bakanlığımıza bağlı ekiplerce başlatılan arama faaliyetleri sonucunda düştüğü anlaşılan uçağa ait enkaza ulaşılmış olup, ilgili tüm kurumlarımızca gerekli çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Bu süreçte başta basın-yayın kuruluşlarımız olmak üzere kamuoyumuzun sadece resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalara itibar etmesi; bunun haricinde sosyal medyadaki teyitsiz bilgi, spekülasyon ve komplo teorilerini dikkate almaması, dezenformasyon girişimlerine prim verilmemesi adına oldukça önemlidir" ifadelerini kullandı.
Kars Masalsı yolculuğun son durağı: Turistik Doğu Ekspresi Kars’ta coşkuyla karşılandı Türkiye’nin en prestijli demiryolu rotalarından biri olan ve Ankara’dan yola çıkan Turistik Doğu Ekspresi, kış sezonunun en yoğun seferlerinden birini tamamlayarak son durağı olan Kars’a ulaştı. Yaklaşık bin 300 kilometrelik etkileyici bir parkuru geride bırakan tren, Kars Garı’nda büyük bir coşkuyla karşılandı. Yolcuları Kars Garı’nda karşılayan Vali Ziya Polat, yolculara hoş geldin dileklerini ileterek karanfil takdim etti. Kars’a Ankara’da geldiğini ifade eden İrem Büğrü, "Ankara’da Kars’a turistik tren ile geldik. Her şey çok güzeldi. Çok güzel karşılandık. Kars halkına teşekkür ediyorum" dedi. "Sevgi dolu sıcak bir karşılama ile bu ayazı hiç hissetmedik" Turistik Doğu Ekspresi ile Kars’a gelen TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Şems Çakıroğlu, "Biz Kars’a trenimizi dün Ankara’dan 13.55’de yola çıkardık. Yüzlerce kişiyle beraber inanılmaz keyifli, neşeli bir yolculukla buraya kadar geldik. Öncesinde Erzincan’a uğradık. Erzurum’a uğradık. Kars’a geldik, inanılmaz sevgi dolu sıcak bir karşılama ile bu ayazı hiç hissetmedik. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Kars’ın marka şehir olduğunu dikkat çeken Vali Ziya Polat, "Kars’ın soğuk gecesinde sıcak bir karşılama ile Turistik Doğu Ekspresi Kars’a, Kars’ta Turistik Doğu Ekspresi’ne kavuştu. Tabi Kars’ın en önemli turizm markalarından biri olan Turistik Doğu Ekspresi buraya yolcu edenlere teşekkür ediyoruz. Gazi Kars’ımız Ani, Çıldır, Sarıkamış, Şehitler diyarı Baltık mimarisi ile bu bölgenin, ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarından biri artık, bu turizm merkezi olma yolunda tabi ki Turistik Doğu Ekspresi başlangıç noktası, buraya çok büyük bir marka kattığını hepimiz biliyoruz. Kars’a gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyoruz" şeklinde konuştu. Daha sonra gar binasına geçen yolcuları burada aşıklar türküleriyle karşıladı. Yolcular son olarak çıkıştı ateşle yakılan Kars yazısıyla otellerine uğurlandı. Öte yandan, Turistik Doğu Ekspresi’nin şehre gelişiyle birlikte Kars’taki otellerde doluluk oranları yüzde 100 seviyesine ulaştı. Geceyi Kars’ta geçirecek olan yolcular sabahın ışıklarıyla sırasıyla UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki tarihi şehir Ani Ören Yerini gezecek. Donmuş Çıldır Gölü üzerinde atlı kızak keyfi yapacak. Kars Mutfağının olmazsa olmazı Kaz eti ve gibi yöresel lezzetlerin tadına bakacak.