GENEL - 13 Ekim 2017 Cuma 16:04

Artık yiyecek-içecek trendini sosyal medya belirliyor

A
A
A
Artık yiyecek-içecek trendini sosyal medya belirliyor

Gastronomi sektörünün önde gelenleri ve yiyecek-içecek alanında yeni trendleri belirleyenler İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Sirha İstanbul fuarında bir araya gelecek.

Gastronomi sektörünün önde gelenleri ve yiyecek-içecek alanında yeni trendleri belirleyenler İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Sirha İstanbul fuarında bir araya gelecek.


Gastronomi sektörü 16-18 Kasım tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Sirha İstanbul fuarında bir araya gelecek. Türkiye’nin zenginliklerini dünya mutfakları ile buluşturmanın yanı sıra dünya mutfaklarındaki yenilikleri de Türkiye’de sergilemeyi amaçlayan ve ünlü şeflerin katılacağı fuarda yeni trendler ve yiyecek - içecek sektöründeki moda konuşulacak.


Türkiye’deki gastronomi alanındaki gelişmelerle ilgili konuşan Gastronomi uzmanı Osman Serim, “Yiyecek-içecek sektörü tarih boyunca çeşitli trend ve modalara tabii olmuştur. Son yıllarda ise bu süreç hızlanmış ve sık sık yeni ürünler, pişirme teknikleri, sunum tarzları ortaya çıkmaktadır ve süratle yaygınlaşmaktadır. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye de de yeme içme kültürünü avangarde şefler yolu açıyor, yazılı basın ve özellikle sosyal medya ise yaygınlaştırıyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz” Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen programın konuğu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir oldu. Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Genel Sekreter Nihat Yıldız ile Daire Başkanları ve öğrenciler katıldı. Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan Nedim Sözbir; eğitim, çalışma, kariyer hayatı ile Düzce Üniversitesi’nin gelecekteki planları ve hedefleri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Uydu alanında aldığı eğitimlerden ve tecrübelerinden söz eden Sözbir, TÜRKSAT 6A uydusunun çalışma ekibinde yer aldığını belirterek bu uydunun özellikleri hakkında bilgiler paylaştı. Bilimi toprağa, ağacı teknolojiye, sanayiyi de meyveye benzeten Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilim olmadan teknolojinin de olmayacağını vurguladı. Zekanın başarıda yüzde 1 etkisi olduğunu dile getiren Sözbir, çalışmanın önemi üzerinde durdu. Düzce Üniversitesi’nin proje sayılarını artırarak sıralamalarda daha üst sıraları hedeflediğini ifade eden Nedim Sözbir, öğrencilerin topluluklarda görev almasını ve ortak ders çalışmalarını tavsiye ederek eğitim ve kariyer alanında yol gösterici açıklamalarda bulundu. Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.