EKONOMİ - 14 Kasım 2017 Salı 15:07

Mücevher Fırsat Günleri 20’nci kez kaplarını açtı

A
A
A
Mücevher Fırsat Günleri 20’nci kez kaplarını açtı

Üreticiler ile mücevher meraklılarını bir araya getiren Mücevher Fırsat Günleri, mücevher tutkunlarının ilgisini çekecek binlerce seçenek ve yüzde 70’e varan indirimlerle Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde başladı.

Üreticiler ile mücevher meraklılarını bir araya getiren Mücevher Fırsat Günleri, mücevher tutkunlarının ilgisini çekecek binlerce seçenek ve yüzde 70’e varan indirimlerle Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde başladı.



Sereks Fuarcılık tarafından her yıl düzenlenen ve gelenekselleşen Mücevher Fırsat Günleri, kapılarını 20’nci kez Kadıköy’de açtı. 19 Kasım tarihlerine kadar Kadıköy Halk Eğitim’de düzenlenen etkinliğe, 25 üretici ve toptancı firma katıldı. Halk tarafından her zaman yoğun ilgi gösterilen etkinlik kapsamında, yüzde 70’e varan indirimlerle pırlanta, elmas, yakut, zümrüt tek taş yüzükler, kolyeler, yüzükler ve küpeler bulmak mümkün.



’’Türkiye’nin ilk ve tek gerçek mücevher fırsat günler’’


Etkinlik hakkında bilgi veren Sereks Fuarcılık Genel Müdürü Gökhan Yardan, ’’Türkiye’nin ilk ve tek gerçek mücevher fırsat günler bu organizasyon, bunu vurgulamak lazım. Organizasyon içinde 25 tane gerçekten imalatçı olan firma var. Bu firmaların en önemli özelliklerinden bir tanesi; firmalar, sezon sonu olduğu, yılbaşına yaklaştığı ve yeni mallar üretecekleri için ellerindeki ürünleri uygun fiyatlara, orijinal ve sertifikalı olarak satıyorlar. Bu sene değişik ve gerçek mücevherler var. Gelecek olan her ziyaretçiye hitap edebilecek rakamlarda mücevherler var. En ucuzundan en pahalısına kadar mücevher mevcut. 120-150 bin TL civarındaki mücevher, 80-90 bin TL civarında. Sezon yavaş yavaş bitiyor, kış sezonuna geçiliyor. Yılbaşı koleksiyonları açılıyor. Üreticini elinde kalan ürünler en son fiyattan verip bir an evvel yeni sezona hazırlık yapmak istiyor. Ücretsiz tamir ve bakım atölyemiz var. Lokasyon olarak ulaşım kolay. 19 Kasım tarihine kadar saat 10.30 ve 20.00 saatleri arasında etkinlik devam edecek’’ şeklinde konuştu.



Etkinliğe katılan bir firmanın satış danışmanı Hakan Ünsaloğlu, ’’Fuarın 20’ncisi düzenleniyor. Mücevher ve altın olarak katılım gösterdik. Tektaş pırlanta, beştaş pırlanta, swarovski taşlarımız, 22 ayar takılarımız mevcut. Pırlantada yüzde 60-70 kadar indirimlerimiz oluyor. İmalat fiyatlarına veriyoruz. Dışarıdaki taşlar gibi değil, kaliteli taşlar. Burada herkes üretici firma ve sertifikalı taşlar kullanılır’’ dedi.



Ücretsiz bakım ve onarım, Mücevher Fırsat Günleri’nde


Mücevher Fırsat Günleri’nde, ücretsiz bakım ve onarım standı da yer alıyor. Bu stantlarda, eskimiş, kopmuş ya da yıpranmış ziynet eşyaları için bakım, tamirat ve cila gibi işlemler ücretsiz yapılıyor.



Gözlere ve fiyatıyla ceplere hitap eden etkinlik


Üretici ve toptancı firmaların stok ve ihraç fazlası ürünlerini yüzde 70’e varan indirimlerle, garantili ve sertifikalı sattığı Mücevher Fırsat Günleri’nde her keseye uygun mücevherin yer aldığı belirtildi. Etkinlik, ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TBMM Genel Kurulu’nda Maden Kanunu Değişikliği Teklifi kabul edildi Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Kabul edilen maddelere göre, Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu (UMREK) koduna göre raporlama zorunluluğu sadece IV. Grup maden işletme ruhsatları açısından devam edecek. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, arama ruhsatı alarak bulduğu madenler için UMREK Koduna göre rapor hazırlama şartı aranmaksızın MTA tarafından hazırlanan raporlar ile buluculuk hakkını kazanacak. İçme-kullanma suyu temin edilen rezervuarlar ve sulak alanlar ile Kıyı Kanunu kapsamında kalan kıyı ve sahil şeritleri hariç olmak üzere denizler, baraj gölleri, suni göller ve tabii göllerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak ilan edilen alanlarında imar planı yapılmaksızın yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulabilecek. Doğal Gaz Piyasası Kanunu’na "doğal gazın sıvılaştırılması" tanımı eklenecek. Yüzen LNG tesislerinin işletilmesi ve yer değişikliği kapsamında sağlanacak istisnalar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının görüşü alınarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından bu düzenleme uyarınca yayımlanan usul ve esaslara göre belirlenecek. Mevcut depolama tesisleri, mevcut tesislerdeki kapasite artışları veya yeni yapılacak tesisler, kullanım oranları veya rekabet koşulları dikkate alınarak düzenlemenin sisteme erişime ilişkin hükümlerinden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının görüşü alınarak Kurul kararı ile belirli süre muaf tutulabilecek. Depolama şirketleri verecekleri hizmetlere ilişkin birim bedelleri ve tesis kapasitelerini yayımlamak zorunda olacak. Yurt içinde üretilen veya ithal edilen doğal gazın sıvılaştırılarak yurt dışına ihraç edilmesi ya da yurt içinde yeniden satışı amacıyla kurulacak sıvılaştırma tesislerini işletecek tüzel kişilerin Kuruldan lisans almaları gerekecek. Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanun’da yapılan değişiklikle, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) yarışmalarına ilişkin usul ve esaslar, ilgili yarışma şartnamesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından belirlenecek. Yarışma sonucunda oluşan fiyat veya bedel, yarışma şartnamesinde belirlenecek süre boyunca YEK Destekleme Mekanizması kapsamında değerlendirilecek. 10 yıllık süresini bitiren lisanssız üretim faaliyeti kapsamındaki tesisler, talep halinde ve lisans alma bedeli ile lisans süresi boyunca elektrik piyasasında oluşan saatlik piyasa takas fiyatını, tesis tipi bazında uygulanan güncel YEK Destekleme Mekanizması fiyatından fazla olması halinde aradaki fiyat farkının YEK Destekleme Mekanizmasına katkı bedeli olarak ödeyerek lisanslı üretim faaliyetine geçebilecek.