ASAYİŞ - 27 Aralık 2011 Salı 17:51

ESKİ ADALET BAKANI SEYFİ OKTAY`IN 17 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

A
A
A
ESKİ ADALET BAKANI SEYFİ OKTAY`IN 17 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Ergenekon soruşturması kapsamında "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek" iddialarına ilişkin eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yeğeni Nihan Atasagun ile Ergenekon sanığı Mehmet Haberal’ın kardeşi ve oğlunun da aralarında bulunduğu 11 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede Oktay ve diğer şüphelilerin 7.5 yıldan 17 yıla kadar hapsi isteniyor.
Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından hazırlanan 251 sayfalık iddianame İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianamede eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay hakkında "Ergenekon terör örgütü üyeliği" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek" suçundan 7,5 yıldan 17 yıla kadar hapsi istendi.
İddianamede şüpheli olarak yer alan avukatlar Ali Hadi Emre, Tülay Bekar, Kudbettin Kaya, Mehmet Cengiz, emekli albay Canfer Balçık ve Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım hakkında da "Ergenekon örgüt üyeliği" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek", şüpheliler arasında yer alan 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yeğeni Nihan Atasagun, Avukat Sefa Altıoğlu, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Mehmet Haberal’ın kardeşi Ali Haberal ve oğlu Bülent Haberal hakkında ise "yardım ve
yataklık" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçundan 7,5 yıldan 17 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Soruşturma kapsamında Sinan Öztorun ve Zeynel Emre hakkında ise takipsizlik kararı verildi.
Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından hazırlanan iddianame İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkemenin 15 gün içerisinde iddianameyi onaylama ya da reddetme konusunda bir karar vermesi bekleniyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da "Şikayetçi olmayalım" buluşması, silahlı kavgaya dönüştü Bolu’da iki grup arasında ’alacak-verecek’ meselesi yüzünden başlayan husumet, barışma buluşmasında silahlı kavgaya dönüştü. Mahallelinin de karıştığı kavgayı polis ekipleri biber gazı sıkarak ayırırken, olayda şans eseri vurulan olmadı. 3 kişi gazdan etkilendi. Olay, gece saatlerinde Çıkınlar Mahallesi Çıkınlar Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında ’alacak-verecek’ meselesi nedeniyle husumet bulunan iki grup, dün gece saatlerinde kavga etti. Olayın ardından bugün gece saatlerinde telefonla görüşen taraflar, birbirlerinden şikayetçi olmamak üzere anlaşıp yüz yüze konuşmak için Çıkınlar Caddesi’ndeki bir apartmanın önünde sözleşti. Silahlı kavgaya dönüştü Araçla buluşma noktasına gelen grup ile apartman önünde bekleyenler arasında başlayan konuşma, kısa sürede alevlenerek yeniden tartışmaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine araçla gelen gruptaki şüpheliler, yanlarında getirdikleri tabancayla ateş açtı. Silahlı kavgada şans eseri kurşunların isabet ettiği kimse olmazken, şüpheliler geldikleri araçla olay yerinden hızla kaçtı. Komşular kavgaya karıştı Silah seslerinin ardından ortalık karışırken, karşı apartmanda bulunan kişiler de henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı olaya dahil oldu. Sokak ortasında büyüyen kavgayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen polis ekipleri, kalabalığı dağıtmak ve kavgayı sonlandırmak için biber gazı ile müdahale etti. Ekiplerin müdahalesiyle taraflar güçlükle ayrılırken, sıkılan biber gazından etkilenen 3 kişiye olay yerinde hazır bekleyen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Polis ekipleri, olay yerinde boş kovan incelemesi yaparken, silahlı kavgaya karışıp araçla kaçan şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.