MAGAZİN - 25 Ocak 2018 Perşembe 14:59

Hande Yener ve Demet Akalın’ın telifmetre tartışmasına Aynur Aydın da katıldı

A
A
A
Hande Yener ve Demet Akalın’ın telifmetre tartışmasına Aynur Aydın da katıldı

Ünlü şarkıcı Aynur Aydın, son günlerde Hande Yener ile Demet Akalın arasında yaşanan telifmetre tartışması ile ilgili “Hande’nin yaptığı Messi’nin kendisini dördüncü ligdeki bir futbolcu ile kıyaslaması” dedi.

Ünlü şarkıcı Aynur Aydın, son günlerde Hande Yener ile Demet Akalın arasında yaşanan telifmetre tartışması ile ilgili “Hande’nin yaptığı Messi’nin kendisini dördüncü ligdeki bir futbolcu ile kıyaslaması” dedi.



“Bana Aşk Ver” adlı teklisi ile müzik kariyerine başarılı adımlarla devam eden Aynur Aydın, CRI TÜRK’te Michael Kuyucu’nun programına konuk oldu. Müzik dünyasında kendisinin önünü kesmek isteyen bazı yorumcuların olduğunu söyleyen Aynur Aydın, şarkısını Youtube’a yükledikten sonra şarkının izlenmesini engellemek isteyenlerin Youtube’a 300 binin üzerinde şikayet spamı yolladığını söyledi.


Aynur Aydın, adının son yıllarda Eurovision Şarkı Yarışması ile anılmasından memnuniyet duyduğunu, 2012’de bu konuda görüşmeler yaptığını söyledi ve “Eurovision’da Türkiye’yi birinci yapacak şarkım kasamda saklı” dedi.


Aynur Aydın son günlerde Hande Yener ile Demet Akalın arasında yaşanan Telifmetre tartışması ile ilgili “Hande’nin yaptığı Messi’nin kendisini dördüncü ligdeki bir futbolcu ile kıyaslaması” değerlendirmesinde bulundu.



"Eurovision’da birinci olacak şarkı kasamda saklı"


Eurovision şarkı yarışmasında adının anılması ve Eurovision fanlarının kendisini yarışmada görmek istemesinden mutluluk duyduğunu söyleyen ünlü şarkıcı, geçmişte TRT ile bu konuda bazı görüşmeler yaptığını, Türkiye’nin Eurovision’a katılması halinde Türkiye’ye birinciliği getirecek şarkının hazır olduğunu ve bu şarkıyı kasasında sakladığını söyledi.


Aynur Aydın, “Benim kafamda zaten tasarladığım, ülkem adına doğru bir seçim olduğunu düşündüğün bir takım sembol, hayaller var. Biliyorsunuz 2012’de TRT ile Eurovision ile ilgili görüşmeler yapıldı. O günden bugüne kadar zaten kasamda o şarkı, o imaj duruyor. O kadar özel bir şarkı ki hiçbir şey olmaz, eskimez. İddialı konuşmayı sevmiyorum; ama ülkemi çok güzel temsil ederim diye düşünüyorum” dedi.



"Hande’nin yaptığı Messi’nin dördüncü ligdeki futbolcu ile kendini kıyaslaması"


Şarkıcı Aydın, Hande Yener’in telifmetre verilerine göre 2017 yılında Türkiye radyolarında şarkıları en çok yayınlanan yorumcusu olmasına Demet Akalın’ın gösterdiği tepkiye de göndermede bulundu. Aynur Aydın, "Hande Yener’in canlı yayınını izledim Instagram’da. İki tane canlı şarkı söyledi. Böyle bir yorum, böyle bir ses yok. Bir defa Hande Yener kim, onlar kim? Ben çok kızıyorum Hande’ye, tartıştığı şarkıcılar onun muhatapları değil. Messi’nin dördüncü ligdeki futbolcularla kendini kıyaslaması gibi bir şey bu. Onlar gitsin önce şarkı söylemeyi öğrensinler. Hande Yener çabalamış, çalışmış, senelerce bunun için nelerden vazgeçmiş. Bu bir bedeldir bunun için ödediğin. Sonra bir takım insanlar oturup, bence değildir diyor. Çok ayıp. Onu oraya oturtan da kabahat" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta 600 kiloluk boğa görenlerin ilgisini çekiyor Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Kars’ta besicilerin umutla beklediği hareketlilik başladı. Kentin Bayraktar köyünde özenle yetiştirilen 600 kiloluk boğa "Varto", görenlerin ilgisini çekiyor. Adını Muş’un Varto ilçesinden alan iri cüsseli kurbanlık, adeta köyün maskotu haline geldi. Sahibi Teymen Aydın, tarafından bebek gibi bakılan Varto isimli boğa, günlük özel yemlerle besleniyor. Ahırda sürekli kontrol altında tutulan boğa için besicisi, aylar süren emeğin karşılığını almak istiyor. Dikkatleri üzerine çeken boğanın en büyük özelliği ise sakin yapısı ve heybetli görünümü. 600 kiloluk Varto’yu satışa çıkardığını ifade eden besici Teymen Aydın, "Bu boğamın ismi Varto, müşterilerini bekliyor. Aşağı yukarı 600-650 kilo, kurbanlıkta olur, iyi damızlıkta olur. Hakiki Simental, müşterilerini bekliyor, fiyatı da 250 bin lira olur" dedi. Daha önce bir kısım kurbanlığı İstanbul ve Ankara’ya gönderdiğini belirten Teymen Aydın, "Kurbanlıklarımız satışa hazır, kurbanlıkların bir kısmını İstanbul’a gönderdik. Bir kısmını Ankara’ya gönderdik. Şuan da orada satıştalar, elimde 50-60 tosun var. 25 düvemiz var. Satıldı, müşterilerimize sattık, hayvanlarımız tamamen organik beslenmiştir. Doğal beslenmiştir" diye konuştu. Kurban Bayramı yaklaşırken büyükbaş hayvanlara olan talep artarken, özellikle yüksek kilolu ve bakımlı kurbanlıklar pazarda öne çıkıyor. 600 kiloluk Varto da şimdiden hem alıcıların hem de meraklı vatandaşların radarına girmiş durumda. Aydın, Kars’ta isteği fiyata Varto’yu satamaz ise Varto’da satılmak üzere İstanbul’a gönderilecek. Bayraktar köyünde besicilik yapan Teymen Aydın’ın, onlarca kurbanlığı ahırda alıcılarını bekliyor.
Balıkesir Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı Altınoluk’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında sahne alan Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar yaşayan ünlü sanatçı, türküyü şiddet gören ve katledilen kadınlara armağan etti. Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Altınoluk’ta konser veren Melek Mosso, binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen şarkılarıyla alanı dolduran vatandaşlara müzik ziyafeti sunan sanatçı, konser sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Melek Mosso,"Keklik Gibi" türküsünü seslendirdikten sırada sahnede duygulandı. Derin derin nefes almasıyla seyircileri korkutan Mosso, sonra bir an eğilip eğilip gözyaşını sildi. Mosso, ardından yaptığı konuşmayla dinleyicileri derinden etkiledi. Mosso konuşmasında, "Bazı türkülerin bir dahası yoktur. Bir kere iz bırakır ve geçer gider. Bu türkü bende de bir kere yazıldı, bir kere söylendi ve iz bıraktı. Bu türküyü repertuarıma almamı aslında annem istedi. Annem dedi ki, ‘Melek Keklik gibi söyler misin?’ Ben sadece onun için söyledim" ifadelerini kullandı. Türkünün kendisinde farklı izler bıraktığını belirten sanatçı, şarkıyı geçmişte ve günümüzde ötekileştirilen, şiddet gören ve katledilen tüm kadınların ruhuna armağan ettiğini söyledi. Dinleyiciler de uzun süre alkışlarla sanatçıya destek verdi. Duygusal anların yaşandığı konser, izleyicilere hem müzik dolu hem de anlam yüklü bir 19 Mayıs gecesi yaşattı. Melek Mosso’nun sahnedeki içten konuşması ve duygusal performansı, Altınoluk konserine damga vururken, gençler ise konser nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’la teşekkür etti.