EKONOMİ - 09 Şubat 2018 Cuma 12:45

Kilim’den Endüstri 4.0 uyumlu mobilya üssü

A
A
A
Kilim’den Endüstri 4.0 uyumlu mobilya üssü

Kilim Mobilya’nın tüm üretim birimlerini, 50 milyon dolarlık yatırımla Endüstri 4.

Kilim Mobilya’nın tüm üretim birimlerini, 50 milyon dolarlık yatırımla Endüstri 4.0 uyumlu, 500 bin metrekare alanda bir araya toplayacağı ’Mobilya Üssü Projesi’ni kamuoyuna duyurdu.


Kilim Mobilya farklı yerlerdeki fabrikalarını 50 milyon dolarlık yatırımla yarım milyon metrekare alanda bir araya getirecek. Önümüzdeki 5 yıl içinde sektör lideri olmayı hedefleyen şirket, araştırma geliştirmeye (Ar-Ge) odaklı yenilikçi ürünlerle iç pazarda büyürken, satışlarda yüzde 25e yükselen ihracatı payını da yüzde 40’a çıkartacak. Bu çerçevede, tasarım süreçlerini de yurtiçi ve yurtdışında bölgesel ve kültürel bazlı olarak yeniden yapılandırılıyor.


Kilim Mobilya’nın tasarım ekipleri, Türkiye pazarı başta olmak üzere, Avrupa, Ortadoğu, Orta Asya Cumhuriyetleri ve Amerika pazarları için farklı gruplar halinde yeniden oluşturuluyor. Ar-Ge ekibi genişletilerek yerli ve yabancı tasarımcılarla çalışılıyor. Kilim Mobilya Mobilyalarında sağlığa zararlı bileşenleri kullanmamaya özen gösterirken, kullanıcılara sunduğumuz konfor ve kullanım kolaylığına odaklanıyor. Şirketin Ar-Ge ekiplerinin, sektörde yaygın olarak kullanılan ve sağlığa zararlı olduğu belirlenen Sunta bileşenlerinin kullanılmadığı üretim bandı ile dünya devi İKEA’nın da yerli tedarikçileri arasındaki yerini aldı. Kilim Mobilya’nın, Avrupa Birliği standartlarına uygun nitelikli üretimi nedeniyle İKEA, bölgesel üretimde Romanya yerine Türkiye’yi tercih etti.


Kilim Mobilya, 2017 yılını hedeflerini aşarak yüzde 40 büyüme ile kapattı ve 2018’de hedefine yüzde 30 büyümeyi hedefi koydu. Türkiye genelinde 220 bayisi bulunan Kilim mobilya, 50’den fazla ülkeye ihracat yapan şirket, yeni beş yıllık yatırım planları çerçevesinde yurtiçi bayi sayısını 400’e çıkarmayı hedefliyor. Yurtdışında 130 satış noktası ile temsil edilen şirket, bu yıl içinde franchaising yoluyla açacağı Fransa, SuudiArabistan, Azerbaycan, Çad, Fas, Kazakistan ve Sudan mağazaları ile yurt dışı satış ağını genişletmeyi sürdürecek. Kilim Mobilya, önümüzdeki beş yıllık dönemi kapsayan yatırım planlarına teknolojik altyapı, entegre tesisler ve istihdam ihracat ve tüketici sorumluluğu çerçevesinde 50 milyon dolarlık yatırım koydu.


Halen toplam bin 200 kişilik istihdam oluşturmuş şirket, 2018 yılı içinde devreye girmeye başlayacak yeni entegre tesis yatırımı ile birlikte 200 kişiye daha istihdam sağlayacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Milletvekili Ölmeztoprak’tan yeni sanayi sitesi açıklaması AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Milletvekilleri Büelnt Tüfenkci, Abdurrahman Babacan, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a gerçekleştirilen ziyarette Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinin görüşüldüğünü belirterek, Küçük Sanayi Sitesi esnafının mağdur olmaması için tüm gayretin gösterildiği ifade etti. Milletvekili Ölmeztoprak ziyarete dair yaptığı açıklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile, Malatya’mızın sanayi alanı ve faaliyetleri ile ilgili finansman programını detaylı ve öngörülebilir şekilde görüşülerek, şehrimizin sanayi ve endüstri alan konuları geniş bir biçimde ele alındı. Altay Kışlası’nın arazisi üzerindeki yeni sanayi alanı için çalışmalar ise hızla ilerliyor, küçük sanayi sitesi ile ilgili en ufak bir mağduriyet bırakmadan bu alanın çözümü inşallah sağlanacak. Organize Sanayi Bölgesi’nde kamulaştırma arıtma, elektrik alt yapı ve alan üzerinde özellikle çevre sağlığı açısından aciliyetinin üzerinde büyük ölçekte durduk. Esnafımız için faizsiz KOSGEB kredileriyle ilgili gelişmeleri de takip ediyoruz. Metropol ilçelerimiz Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizdeki mevcut ve planlanan sanayi alanları ile özel sektörlere yönelik yatırımcıyı teşvik edecek bölge ve maddeleri istişare edildi. Sayın Bakanımıza Malatya’mıza verecekleri desteklerden dolayı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Milletvekili Ölmeztoprak, heyetle birlikte Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş’ede ziyaretlerde bulunularak Malatya’nın temel ekonomik parametreleri ile istişarelerde bulunduklarını kaydetti.