SPOR - 19 Şubat 2018 Pazartesi 13:04

Dubai’de zafer Türkiye’nin

A
A
A
Dubai’de zafer Türkiye’nin

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları kota müsabakaları hazırlıklarını sürdüren Büyükler Karate Milli Takımı, Dubai’de düzenlenen Karate 1 Premier Lig’in ikinci etabını dört altın, iki gümüş ve bir bronz madalya ile zirvede noktaladı.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları kota müsabakaları hazırlıklarını sürdüren Büyükler Karate Milli Takımı, Dubai’de düzenlenen Karate 1 Premier Lig’in ikinci etabını dört altın, iki gümüş ve bir bronz madalya ile zirvede noktaladı.


Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları kota müsabakaları öncesi hazırlıklarını sürdüren Büyükler Karate Milli Takımı, sezonun üçüncü hazırlık turnuvasında genel klasmanın zirvesine çıktı. Dubai’nin ev sahipliği yaptığı Karate 1 Premier Lig’in ikinci etabında milli karateciler, dört altın, iki gümüş ve bir bronz madalya kazandı. Dünya Karate Federasyonu’nun (WKF) önemli turnuvaları arasında yer alan Karate 1 kapsamında 16-18 Şubat tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenen Premier Lig’in ikinci etabına 73 ülkeden 619 karateci katılım gösterdi. Türkiye Karate Milli Takımı ise tam kadro mücadele etti. Al Wasl Club Salonu’nda düzenlenen organizasyonda 2017 yılını sıkletinin en iyisi olarak noktalayan Serap Özçelik, kumite 50 kilo finalinde Yunan Eirini Christina Kavakopoulou’nu 3-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Kariyerinde iki dünya şampiyonluğu bulunan Enes Erkan, sezonun üçüncü turnuvasında zirveye çıkmayı başardı. Kumite +84 kilo finalinde Belaruslu Andrei Grinevich’i 1-0 yenen Milli karateci, Dubai’den altın madalya ile ayrıldı.



Eray Şamdan’dan tarihi başarı


Alt yaş kategorilerindeki kariyerini yedi altın madalya ile noktalayan Eray Şamdan, büyükler kariyerine tarihi bir başarı ekledi ve Premier Lig’deki ilk finalinde şampiyonluğa ulaştı. Kumite 60 kiloda yarışan milli karateci, 2014 Avrupa Şampiyonu Makedon Emil Pavlov karşısında çok iyi bir performans ortaya koyarak tatamiden 2-1 galip ayrıldı ve geçen yıl bronz madalya kazandığı Dubai’de bu kez altın madalyanın sahibi oldu.


Kumite 67 kilonun Avrupa Şampiyonu Burak Uygur, 21 yaş altı dünya şampiyonu Fransız Marvin Garin ile karşılaştığı finalde 2-2 berabere kaldı. İlk puanı rakibi aldığı için tatamiden yenik ayrılan milli karateci, ikinci oldu.



Katada Türk finali


Erkekler ferdi kata dalında üçüncülük finalinde Türk karateciler karşı karşıya geldi. Emre Vefa Göktaş’ı 4-1 mağlup eden 2017 Avrupa ikincisi Ali Sofuoğlu, son iki yılda gümüş ve bronz madalya kazandığı Dubai’de bir kez daha kürsüde yer almayı başardı.



Takımlardan iki madalya


Sezonun üçüncü turnuvasında takım kata dalında Türkiye, kadınlarda ve erkeklerde finale yükselme başarısı gösterdi. Dilara Eltemur, Gizem Sofuoğlu ve Rabia Küsmüş’ten oluşan Kadın Kata Milli Takımı, ev sahibi Birleşik Arap Emirlikleri’ni 5-0 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Emre Vefa Göktaş, Kutluhan Duran ve Gökay İlgezdi’den oluşan Erkek Kata Milli Takımı ise finalde Fas’a 4-1 yenilerek ikincilikte kaldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da Pakistanlı kadın kanlar içerisinde ölü bulundu, öğretmen oğlu gözaltına alındı Antalya’da 59 yaşındaki Pakistanlı asıllı kadın, yaşadığı evin mutfağında kanlar içerisinde ölü bulundu. Boynunda ve kol kısmında bıçak kesileri bulunan kadının birlikte yaşadığı İngilizce öğretmeni oğlu ise polis tarafından kelepçelenip gözaltına alındı. Olayla ilgili cinayet şüphesi araştırılmaya devam ediliyor. Olay, saat 23.00 sıralarında Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi 3188 Sokak üzerindeki 4 katlı apartmanın giriş katında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İngilizce öğretmenliği yaptığı öğrenilen Pakistan asıllı A. A. Q. (30), eve geldiğinde birlikte yaşadığı annesi Ashfaq Ahmad Qureshi’nin (59) mutfakta kanlar içerisinde olduğunu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin hayatını kaybettiğini belirledi. İngilizce öğretmeni oğlu gözaltına alındı Mutfakta kanlar içerisindeki cesedi inceleyen olay yeri inceleme ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin boynunda ve kol kısmında bıçak kesilerinin olduğunu tespit etti. Ekiplerin, evin mutfağında ve balkon kapısından parmak izleri örnekleri aldığı gözlendi. Olayla ilgili Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler geniş çaplı araştırma başlatırken, sözlü ifadesini alınan kadının oğlu A. A. Q kelepçeleyerek gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü. 8 Nisan’da yaşadıkları eve yeni taşındıkları öğrenilen kadının cenazesi savcı incelemesinin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Mersin Mersin’de polis minibüsü kaza yaptı: 1 polis memuru yaralı Mersin’in Erdemli ilçesinde görev dönüşünde olduğu belirtilen polis minibüsü yağmurla kayganlaşan yolda kaza yaptı. Yoldan çıkıp refüjdeki aydınlatma direğine çarpan minibüsün şoförü polis memuru R.A.T. itfaiye ekiplerince sıkıştığı yerden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Kaza ilçe merkezine 8 kilometre mesafede bulunan Limonlu Mahallesi’ndeki Şehit Polis Cem Tayfun Kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre polis memuru R.A.T. yönetimindeki çevik kuvvete ait olduğu belirtilen minibüs, görev dönüşünde D-400 karayolunun Mersin Antalya istikametinde seyir halindeyken yağmurla birlikte kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolü kaybetmesi sonucu refüjdeki aydınlatma direğine çarptı. Polis memuru R.A.T. çarpmanın etkisiyle refüje çıkıp devrilen minibüste sıkıştı. Çevredekilerin haber vermesiyle kaza yerine itfaiye, sağlık ekibi ve güvenlik güçleri sevk edildi. Minibüsün sıkışan kapısını açan itfaiye ekipleri polis memurunu bulunduğu yerden çıkardı. Vatandaşların da desteği ile yaralı polis memuru ambulansa taşındı. Erdemli Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılan yaralı polisin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Vatandaşlardan İbrahim Arslan kayganlaşan yolda polis minibüsünün kaza yaptığını belirterek, yaralı polisin ambulansla hastaneye kaldırıldığını dile getirdi. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.