KÜLTÜR SANAT - 20 Şubat 2018 Salı 14:00

‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi Kitaplığı’nın yeni kitabı raflarda

A
A
A
‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi Kitaplığı’nın yeni kitabı raflarda

Pelin Çift ile Gündem Ötesi Kitaplığı’nın yeni kitabı “Adalet Ustaları”, okurla buluştu.

Pelin Çift ile Gündem Ötesi Kitaplığı’nın yeni kitabı “Adalet Ustaları”, okurla buluştu.


Destek Yayınları’ndan çıkan kitapta ünlü programcı Pelin Çift soruyor, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil cevaplıyor. 304 sayfadan oluşan eserde, Türk ve İslam medeniyetinde adalet ve vicdanın simgesi haline gelen insanların öyküleri ele alınıyor.


Kitap; “Hazreti Muhammed adaleti hâkim kılmak için neler yaptı?”, “İslam devletlerinde her dinden insana adaletle muamele edilir miydi?”, “Hazreti Ömer neden adaletin simgesi olarak anıldı? Döneminde neler yaşandı?”, “Nizam-ı Âlem olarak anılan Osmanlı düzenini ayakta tutan sır neydi?”, “Kanuni cenazesinde hangi emanetlerin kabrine konmasını vasiyet etti?”, “Osmanlı kadıları nasıl yetiştirilirdi? Davalarda neye göre hüküm verirlerdi?”, “Hakkında idam fermanı verilen şeyhülislamlar kimlerdi? Neden ölümle cezalandırıldılar?” ve “Tebdil-i kıyafet gezen padişahların başından geçen enteresan olaylar neydi?” gibi bir çok suale yanıt veriyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Polonyalı turisti Pamukkale’de unutup Salda’ya gittiler Dünyaca ünlü Pamukkale’yi görmek için gelen yabancı kafile, 70 yaşındaki Polonyalı kadını Denizli’de unutup Salda Gölü’ne gitti. Saatler sonra kayıp olduğu anlaşılan yaşlı turist, jandarma komandolar ve güvenlik görevlilerinin yaptığı aramaya rağmen Pamukkale ören yerinde bulunamadı. Edinilen bilgiye göre; UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale ve Hierapolis Antik Kentini görmek için Denizli’ye gelen yabancı kafile, turun bitmesinin ardından bugün öğle saatlerinde kentten ayrılarak gezinin sonraki durağı olan Burdur’daki Salda Gölüne gitti. Kafileyi 100 kilometre gittikten sonra otobüsten indiren tur rehberi, kafilede yer alan 70 yaşındaki Polonyalı bir kadın turistin eksik olduğunu fark etti. Durumun bildirilmesi üzerine Pamukkale ören yerinde görevli güvenlik görevlileri tarafından yaşlı turistin bulunması için geniş çaplı araştırma başlatıldı. Havanın kararmasıyla birlikte arama çalışmalarına, Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando birliği de destek verdi. Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale ören yerinde yapılan geniş çaplı araştırmalarda, Polonyalı kadına ait bir ize rastlanmadığı öğrenildi. Arama çalışmalarının sona ermesinin ardından komando birliği, Pamukkale ören yerinden ayrıldı. Yolunu kaybedince kafileden farklı bir yöne gitmiş olabileceği değerlendirilen yaşlı turistin bulunması için ören yeri ve çevresindeki güvenlik kameraları jandarma tarafından incelemeye alındı. Kayıp turistin bulunması için çalışmalar devam ederken, onu Denizli’de unutup giden kafileden ise geri dönmelerinin istendiği ifade edildi.