GENEL - 18 Mart 2018 Pazar 11:41

THY Gelibolu semalarında Çanakkale şehitleri için uçtu

A
A
A
THY Gelibolu semalarında Çanakkale şehitleri için uçtu

Türk Hava Yolları (THY), tarihin en büyük zaferlerinden birine imza atan Çanakkale kahramanlarını Gelibolu semalarında andı.

Türk Hava Yolları (THY), tarihin en büyük zaferlerinden birine imza atan Çanakkale kahramanlarını Gelibolu semalarında andı. Zaferin 103’üncü yıl dönümünde İzmir’e giden yolcular, belirlenen özel rota sayesinde Gelibolu üzerinden uçtu.


Türk Hava Yolları, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 103’üncü yıl dönümünde İstanbul’dan İzmir’e seyahat eden yolcularına duygu dolu anlar yaşattı. İstanbul’dan havalanan uçak, özel oluşturulan rotayı takip ederek 18 Mart 1915 günü büyük zaferin yaşandığı topraklar olan Gelibolu’ya doğru yöneldi. Zaferin yıl dönümünde güne ve uçuşa özel belirlenen THY18CK uçuş kodu ile İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan havalanan uçağın kaptan pilotu Murat Söylemez, kalkıştan bir süre sonra yolculara Gelibolu semalarında olduklarını belirterek, “Hiç görmedikleri bizler için canlarını feda edenleri asla unutmayacağız” anonsunu yaptı.


3 yıl önce zaferin yüzüncü yılında Türk Hava Yolları yayınlarından i“Gelibolu 1915, 100 Yıl Sonra Yeniden” isimli bir kitap çıkaran ve Gelibolu Savaş Müzesi’nin de kurucularından biri olan uçağın kaptan pilotu Murat Söylemez’in anonsu sonrası Çanakkale türküsü eşliğinde destanın yazıldığı toprakların üzerinde duygu dolu anlar yaşayan yolcular, anlamlı uçuşu dakikalarca alkışladı. Uçak daha sonra İzmir’e yöneldi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.