GENEL - 19 Mart 2018 Pazartesi 09:56

İBB Cemal Reşit Rey’de bu hafta Ayten Alpman anılacak

A
A
A
İBB Cemal Reşit Rey’de bu hafta Ayten Alpman anılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda bu hafta; Müziğin Ustaları konser dizisi kapsamında Ayten Alpman anılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda bu hafta; Müziğin Ustaları konser dizisi kapsamında Ayten Alpman anılacak. Ayrıca, Pera Ensemble, Selene Muoz ve Ahmet Özhan programları düzenlenecek.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesindeki Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta kaçırılmayacak programlarla müzikseverleri bekliyor.


Türk pop ve caz müziğinin değerli sanatçısı Ayten Alpman, “Müziğin Ustaları” konser dizisi kapsamında 26 Mart Pazartesi günü saat 20.00’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi CRR sahnesinde anılacak.


Mehmet Yeşilçay yönetimindeki Pera Ensemble, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 27 Mart Salı günü saat 20.00’de CRR sahnesinde İstanbullularla buluşacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, dünyadaki çeşitli kültür merkezleri ve festivallerde yer alan dansçı Selene Muoz’u 28 Mart’ta CRR Konser Salonu’nda ağırlayacak. Program saat 20.00’de başlayacak.Türk Sanat Müziği sanatçısı Ahmet Özhan 50. sanat yılını 30 Mart Cuma saat 20.00’de İBB Cemal Reşit Rey sahnesinde gerçekleşecek bir konser programıyla kutlayacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.