GENEL - 28 Aralık 2011 Çarşamba 15:15

BAĞCILAR`DA MEHMET AKİF ERSOY VEFATININ 75. YILINDA ANILDI

A
A
A
BAĞCILAR`DA MEHMET AKİF ERSOY VEFATININ 75. YILINDA ANILDI

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy, Bağcılar’da kendi adına inşasına başlanan ve tamamlanan Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi’nde düzenlenen bir programla anıldı. Kısa bir sürede tamamlanan merkezde düzenlenen ilk programda, Araştırmacı Yazar M. Ertuğrul Düzdağ vefatının 75. yıl dönümünde Mehmet Akif Ersoy’u anlattı.
Bağcılar Belediyesi, 2011 Mehmet Akif Ersoy Yılı dolayısıyla inşasına başladığı Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi’ni tamamladı. İlk program ise Milli Şair’in 75’inci vefat yıl dönümünde düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy üzerine en kapsamlı çalışmaları yapan Araştırmacı Yazar M. Ertuğrul Düzdağ, Akif’i anlatan bir konferans verdi.
Programa, AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş, Bağcılar Müftüsü Mustafa Derin, Prof. Dr. İhsan Bakır, Prof. Dr. Mustafa Uzun, Yazar Abdurrahman Şen ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum. 2011 yılının Mehmet Akif Ersoy Yılı olarak ilan edilmesinin ardından onu daha iyi anlamaya yönelik Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi’ni inşa etmeye karar verdik. 5-6 ay önce istişare sonucunda böyle bir karar aldık ve inşasını da iki buçuk ayda tamamladık. Ankara’daki Tacettin Dergahı’nı da müze olarak kullanılmak üzere, aslına uygun olarak
burada inşa ettik" diye konuştu.
Mehmet Akif Ersoy atölye çalışmalarının bundan sonra merkezde devam edeceğini ifade eden Çağırıcı "Kütüphanesi, salonu ve müzesiyle güzel bir merkezi daha ilçemize kazandırmış olduk. Özellikle öğrencilerimiz, gençlerimiz burada etkinlikler düzenleyebilir" şeklinde konuştu.
AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır da yaptığı konuşmada "Böyle bir merkezin ülkemiz için, gençlerimiz için çok büyük önem arz ettiğine inanıyorum" dedi. Mehmet Akif Ersoy’un abidevi bir şahsiyet olduğunu anlatan Bakır, "Onun yaşadığı dönemi düşünecek olursak, akıntının tersine yüzmeye çalışan bir şahsiyet görürüz. Direnç gösterdi ve bugün onun göstermiş olduğu direncin sonuçlarını görüyoruz. Allah’tan rahmet diliyorum. Bağcılar Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı’yı da böyle bir eserin
ortaya çıkarılmasından dolayı tebrik ediyorum" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Mehmet Akif Ersoy üzerine araştırmaları ile tanınan M. Ertuğrul Düzdağ İstiklal Marşı Şairi’ni anlatan bir konferans verdi. Kendisinin Mehmet Akif Ersoy’un öğrencilerinden Mahir İz’in öğrencisi olduğunu ve Akif aşkının da ondan kendisine geçtiğine değinen Düzdağ, Milli Şair’in hayatının zorluklar içerisinde geçtiğini anlattı. Akif’in daha 15 yaşındayken babasını kaybettiğini ve iki kez evlerinin yandığını hatırlatan Düzdağ, Mehmet Akif’in Kurtuluş Savaşı’nın manevi kahramanı
olduğunu da söyledi. Akif’in pek çok Anadolu ilini gezerek camilerde vaazlar verdiğini ve bu vaazların çoğaltılarak halka dağıtıldığını anlatan Düzdağ, Milli Şair’in özellikle Mısır’da yaşadığı son 10 buçuk yılının büyük sıkıntılarla geçtiğini söyledi.
Program sonunda yıl boyunca Mehmet Akif Atölye çalışmalarına katılan kursiyerlere de sertifikaları verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Başkan Güngör; “AK Parti güçlü bir ailedir”. Haftalık olağan il yönetim kurulu toplantısında konuşan AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, “AK Parti güçlü bir ailedir” dedi. Denizli’de AK Parti haftalık olağan il yönetim kurulu toplantısı İl Başkanı Yücel Güngör başkanlığında yapıldı. Parti binasındaki toplantıya önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’da katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Güngör, “İlçe belediye başkanlarımızı ziyaret ettim. Yapılan ve yapılacak olan projeleri istişare ettik. AK Partili belediye başkanlarımız ‘Gerçek Belediyecilik’ çatısı altında ilçelerine hizmetkar olmaya devam edecekler. 31 Mart yerel seçimde aziz Milletimiz bir kararını verdi. Milletimizin kararı her zaman başımızın üstündedir. Şimdi hedefimiz ise 2028 genel ve 2029 yerel seçimleri çalışmalarımıza şimdiden başladık. İlimizde, ilçelerimizde taş taş üstüne koymaya devam edeceğiz. Beklenen hizmetleri halkımıza sunmaya devam edeceğiz. Ankara’da milletvekillerimizle birlikte koordineli olarak çalışmayı sürdüreceğiz. Milletin adamı genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Yerel seçim sonucunun şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. AK Parti teşkilatlarının her kademesinde gece gündüz yılmadan, yorulmadan çalışan teşkilat mensuplarına ayrı ayrı teşekkür eden önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise “Halkımız Denizli’mize iki dönem hizmet etme fırsatını bize verdi. Görev sürem boyunca kent için hemşerilerimiz için çok güzel farklı hizmetleri hayata geçirdik. Önemli projelere imza attık. Şehrin çehresini hep birlikte değiştirdik. Çok yoğun ve hareketli bir seçim dönemi yaşadık. Bu süreçte teşkilat üyelerimizin her zaman desteklerini ve yardımlarını gördüm. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bende AK Parti’nin bir mensubu olarak teşkilatlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğim. Bu şehri ve bu şehrin insanlarını çok seviyoruz. Denizli her şeyin en güzelini hak ediyor” diye konuştu.
Eskişehir ESTÜ patent şampiyonu üniversiteler arasında en ön sıralarda yer alıyor Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ), 2023 yılı Patent raporunda Patent Ticarileştirme alanında Türkiye’de 5. sırada yer aldı. Eskişehir Teknik Üniversitesi, yenilikçi projeleri ve girişimcilik odaklı yaklaşımıyla Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olarak adını duyurmaya devam ediyor. PatentEffect tarafından yayımlanan 2023 yılı Patent raporunda ESTÜ, Patent Ticarileştirme alanında Türkiye’de 5. sırada yer alarak, inovasyon ve girişimcilik ekosistemindeki güçlü konumunu bir kez daha pekiştirdi. Havacılık ve Savunma alanındaki patent/faydalı model başvurularına göre de ESTÜ, Türkiye’deki tüm kurumlar arasında 7. sırada yer alarak Havacılık ve Savunma alanlarındaki lider konumunu bir kez daha gözler önüne serdi. Üniversite bünyesinde 2023 yılında gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası patent başvuruları, ESTÜ’nün araştırma ve geliştirme çalışmalarının çıktılarındaki başarısını yansıtıyor. Bu başvuruların yanı sıra, önceki yıllarda başvurusu yapılan buluşların, 2023 yılında 6 ulusal ve 1 Avrupa Patent (EP) tescili gerçekleştirildi. Fikri hakların korunması alanındaki bu çalışmaların yanında patentlerin ticarileştirilmesi de sağlanmış ve 2023 yılında önemli ticarileşme geliri elde edilmiştir. ESTÜ, 2023 yılında kurulan ve teknoloji transferi ve ticarileştirme faaliyetlerine odaklanan, Eskişehir Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (ESTÜ TTO) aracılığıyla üniversite sektör iş birliklerini güçlendiriyor ve yenilikçi projelerin ticarileştirilmesini teşvik ediyor. Bu çabalar, üniversitenin akademik çalışmalarını ticari değere dönüştürme konusundaki kararlılığını gösteriyor. “Öncü bir rol üstlenmeye devam ediyoruz” ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "ESTÜ olarak, inovasyon ve girişimcilik alanlarında öncü bir rol üstlenmeye devam ediyoruz. Yaptığımız patent başvuruları ve gerçekleştirilen ticarileştirme çalışmaları, üniversitemiz teknoloji transferi kapasitesini ve topluma katkısını artırma hedefimize önemli ölçüde katkı sağlıyor" dedi. ESTÜ’nün bu alandaki çalışmaları, üniversitenin sadece akademik alanda değil, aynı zamanda endüstriyel ve ekonomik alanda da etkisini sürdürdüğünü gösteriyor. ESTÜ, ülkenin geleceğine yönelik inovasyon ve girişimcilikte önemli bir üniversite olarak öne çıkıyor.
Antalya İki kardeşten birinin ölümüne neden olan kazada sürücü serbest bırakıldı Antalya’da okul çıkışı el ele tutuştuğu kardeşiyle yolun karşısına geçerken otomobilin çarpması sonucu 8 yaşındaki Doruk Erdoğan’ın ölümüne neden olan trafik kazası sonrası gözaltına alınan şüpheli, hakimlik tarafından adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı. Kaza, Güllerpınarı Mahallesi Şevket Tokuş Caddesi üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Kemal Şuberi İlköğretim Okulunda okuyan 8 yaşındaki Doruk Erdoğan ve 7 yaşındaki kardeşi Belinay Erdoğan’a okul çıkışı evlerine giderken karşıdan karşıya geçtikleri sırada F.Ü.’nün kullandığı otomobil çarptı. Kazada Doruk Erdoğan aracın altında kalıp feci şekilde can verirken, kız kardeşi çarpmanın şiddetiyle önce aracın ön kaputuna, ardından yola savruldu. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Dorukhan Erdoğan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Hafif yaralanan Belinay Erdoğan ise kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı. Sürücü gözaltına alınırken, küçük çocuğun cenazesi Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Kazada hayatını kaybeden 8 yaşındaki Doruk Erdoğan, bugün Alanya Büyükhasbahçe Camisi’nde öğle namazından önce kılınan cenaze namazının ardından Büyükhasbahçe Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kazanın ardından polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen otomobil sürücü F.Ü. ise hakimlik tarafından adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.