EKONOMİ - 22 Mart 2018 Perşembe 09:13

Massey Ferguson’un ’bağ-bahçe traktörü ödüllü modeli’ Konya Fuarı’nda

A
A
A
Massey Ferguson’un ’bağ-bahçe traktörü ödüllü modeli’ Konya Fuarı’nda

Profesyonel bağ-bahçe traktörleri ile İtalya Fieragricola Fuarı’nda inovasyon ödülü olan Gümüş Yaprak’ı kazanan Massey Ferguson’un traktörü Konya Tarım Fuarı’nda çiftçilerin beğenisine sunuldu.

Profesyonel bağ-bahçe traktörleri ile İtalya Fieragricola Fuarı’nda inovasyon ödülü olan Gümüş Yaprak’ı kazanan Massey Ferguson’un traktörü Konya Tarım Fuarı’nda çiftçilerin beğenisine sunuldu.



AGCO’nun dünya çapındaki markası Massey Ferguson, her yıl katıldığı Konya Tarım Fuarı’nda yeni ürünlerini çiftçilerin beğenisine sundu. Konya Fuarı’nda, her bir çiftçinin ihtiyacını farklı şekilde desteklediği belirtilen traktörlerin tanıtımı da gerçekleştirilecek.



AGCO Pazarlama Müdürü Özlem Aşçı, “Her yıl aralıksız katıldığımız Konya Tarım Fuarı’nda yeni ürünlerimizin tanıtımını gerçekleştireceğiz. Bununla birlikte sektörümüzün önem verdiği ’Gümüş Yaprak’ İnovasyon ödüllü 3700 serisini de fuarda çiftçilere tanıtıyoruz. Bu ödül, uzman bir jüri grubu tarafından bağ, bahçe ve dağlık bölgelerdeki çiftçilerin ihtiyaçlarına göre üretilen, yepyeni MF 3700 bağ-bahçe traktörlerine, traktörün ön aks süspansiyonu ile debriyaj, şanzıman ve ekipman işlevlerinin, tek bir yerden kontrol edilmesini sağlayan, yeni çok fonksiyonlu hidrolik kumanda kolu için verildi. Her bir tarım kategorisine göre uzmanlaşmış modellerle yeni MF 3700 serisi, son derece konforlu ve becerikli, yüksek performans ile beraber mükemmel yakıt verimliliği sağlayan kaliteli ve sade makineleri karakterize etmektedir" dedi.



Aşçı, MF 3700 serisi ile ilgili “1,0 m’den 2,2 m’ye uzanan farklı şasi aralıkları ile beş versiyon içermektedir, ’Geniş Meyveci (WF)’ versiyonu, yamaç üzüm bağları ve eğimli alanlardaki hayvancılık çiftlikleri için gerekli olan daha iyi bir denge aralığı için, daha geniş bir şasi ile yapılmış yepyeni bir modeldir” diye sözlerine ekledi.



Pazara sunulan yeni modeller hakkında konuşan Özlem Aşcı “Konya Fuarı’nda yeni 49-75 hp arasındaki MF 2600 serisi kompakt traktörlerin yanı sıra MF 200 serisinden yeni 49 hp gücündeki MF 240S ’kısa kaportalı’ model traktör de çiftçilerimiz ile buluşacak. Bununla beraber MF 4700/5700/6700 Global Seri, MF 5700 S, MF 6700 S ve MF 7700 S serisi traktörlerimiz bu yıl devreye giren ’Ana Yönetmelik (MR)’ uyarınca diğer markalarda olduğu gibi operatör ve kullanıcılar için eklenen bir çok güvenlik güncellemesi içeriyor. Bunlar çift açılı geniş yan aynalar, çift hatlı römork fren tesisatı, kilitli motor kaputu, uyarı etiketleri ve gösterge paneli işaretleri, kumanda kolları ve kontrollerin güncellenmesi, kabine erişimin daha emniyetli bir hale kavuşturulmasıdır. MF olarak sadece bunlarla sınırlı kalmadan yeni güncellemeler de ekleyerek yepyeni bir model sunuyoruz. Bu traktörler 75-405 hp arasında bir segmenti kapsıyor ve AGCO Massey Ferguson’un Fransa Beauvais fabrikasında üretiliyor.



’Massey Ferguson, Ana Yönetmeliğin (MR) gelişini, MF stilini ve model tanımlamasını tüm seriler için ortaklaştırma ve modernleştirme fırsatı olarak kabul etti. Tüm yüksek özellikli modellerin numaralandırmaları ’S’ harfi ile tanımlanırken bu yeni yaklaşım, üst spekt özellikli modellerin global serilere ve önceki seviye üst spekt model serilerine karşı net bir şekilde farklılaşmasını sağlıyor" dedi.



Aşçı yeni modellerde çiftçilere fayda sağlayacak pek çok yenilik olduğunu belirtirken, "Massey Ferguson’u uzun çalışma saatleri ve günleri boyunca kullanan müşteriler için, daha fazla konfor sağlamak amacıyla eklenen güçlü bir çalışma lambaları ile geceyi gündüze dönüştürmek artık mümkün. Her yıl standımıza gelip fikirlerini paylaşan, öneri ve isteklerini ileten çiftçilerimizi memnun edecek, onlar için fayda sağlayacak yenilikleri gerçekleştiriyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 3 - Çaykur Rizespor: 2 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Beşiktaş evinde karşılaştığı Çaykur Rizespor’u 3-2 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 65. dakikada Rachid Ghezzal’ın sol taraftan ceza sahası içine girip son çizgiye inerek yaptığı ortada kale önünde iyi yükselen Milot Rashica’nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-1 68. dakikada Jonjo Shelvey’nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta arka direkte Emirhan Topçu kafayla topu filelere gönderdi. 2-2 86. dakikada Semih Kılıçsoy’un pasında ceza sahası içinde topla buluşan Cenk Tosun’un topla ilerleyip sağ çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan dışarı gitti. 90+7. dakikada Alexander Oxlade-Chamberlain’in ortasında ceza sahası içi sağ tarafında Joe Worrall topu indirdi. Pozisyonunda devamında defanstan seken topu önünde bulunan Worrall’ın kale önünden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 3-2 Hakemler: Ali Şansalan, Deniz Caner Özaral, Samet Çavuş Beşiktaş: Mert Günok, Jonas Svensson, Necip Uysal, Omar Colley (Joe Worrall dk. 46), Serkan Emrecan Terzi, Salih Uçan (Alexander Oxlade-Chamberlain dk. 64), Ernest Muçi, Milot Rashica, Rachid Ghezzal (Vincent Aboubakar dk. 87), Semih Kılıçsoy, Jackson Muleka (Cenk Tosun dk. 64) Yedekler: Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Emrecan Uzunhan, Yakup Arda Kılıç, Umut Meraş Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe Çaykur Rizespor: Tarık Çetin, Taha Şahin, Alikulov, Emirhan Topçu (Atilla Mocsi dk. 87), Halil İbrahim Pehlivan, Jonjo Shelvey, Ibrahim Olawoyin, Dal Varesanovic (Muammer Sarıkaya dk. 63), Gustavo, Akintola, Adolfo Gaich (Martin Minchev dk. 62) Yedekler: Canberk Yurdakul, Azubuike, Seyfettin Anıl Yaşar, Mame Mor Faye, Eray Korkmaz, Güvenç Usta, Altin Zeqiri Teknik Direktör: İlhan Palut Goller: Ibrahim Olawoyin (dk. 5), Emirhan Topçu (dk. 68) (Çaykur Rizespor), Omar Colley (dk. 7), Milot Rashica (dk. 65), Joe Worrall (dk. 90+7) (Beşiktaş) Sarı kartlar: Omar Colley, Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Alikulov, Halil İbrahim Pehlivan, Gustavo (Çaykur Rizespor)
Ankara Trendyol Süper Lig: MKE Ankaragücü: 1 - Alanyaspor: 1 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında MKE Ankaragücü, sahasında Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 53. dakikada sağdan Richard’ın ortasında penaltı noktası üzerinde Yusuf’un kafa vuruşunda top az farkla üst kale direğinden auta çıktı. 54. dakikada Chatzigiovanis’in ceza sahası içinde sol kanattan ortasında Flips’in şutunda kaleci Ertuğrul topu kornere çeldi. 77. dakikada ceza yayının sağından Augusto’nun şutunda kaleci Bahadır’ın çeldiği topla buluşan Aliti’nin vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı gitti. 90+5. dakikada Hwang kale önünde topu aldığı sırada Kaan Güneren’in müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem penaltı kararı verdi. Beyaz noktanın başına geçen Oğuz Aydın’ın şutunda top ağlara gitti. 1-1 Hakemler: Emre Kargın, Murat Temel, Murat Şener MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Atakan Çankaya, Radakovic, Mujakic, Kitsiou, Moreira, Bassogog (Cephas dk. 80), Flips (Ali Kaan Güneren dk. 61), Efkan Bekiroğlu (Tolga Ciğerci dk. 80), Chatzigiovanis (Rodrigues dk. 68), Sowe (Bajic dk. 61) Yedekler: Ertaç Özbir, Cem Tuna Türkmen, Macheda, Kazımcan Karataş, Mert Çetin Teknik Direktör: Emre Belözoğlu Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Furkan Bayır, Aliti, Balkovec, Richard, Fer, Oğuz Aydın, Efecan Karaca (Janvier dk. 73), Yusuf Özdemir (Augusto dk. 63), Mahgoub (Hwang dk. 63) Yedekler: Yusuf Karagöz, Lima, Novais, Majileikwa, Fatih Aksoy, De Souza, Silva Teknik Direktör: Fatih Tekke Goller: Chatzigiovanis (dk. 10) (MKE Ankaragücü), Oğuz Aydın (dk. 90+5) (Alanyaspor) Kırmızı kart: Furkan Bayır (dk. 87) (Alanyaspor) Sarı kartlar: Radakovic, Kitsiou, Tolga Ciğerci (MKE Ankaragücü), Furkan Bayır, Oğuz Aydın (Alanyaspor)