ASAYİŞ - 19 Nisan 2018 Perşembe 18:07

İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti, GEM TV’nin sahibinin ölümünde ‘azmettirici’ olarak suçlanıyor

A
A
A
İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti, GEM TV’nin sahibinin ölümünde ‘azmettirici’ olarak suçlanıyor

İstanbul’da 4’ü polis 8 adamı ve eşi Nigar Şerifi Zindaşti ile birlikte yakalanan İran uyruklu uyuşturucu karteli Naci Şerifi Zindaşti’nin, Dubai’de Çetin Koç’un, İstanbul’da da birçok ünlü Türk dizisinin Ortadoğu’ya satış hakkını da elinde bulunduran GEM TV’nin sahibi, İran kökenli İngiliz Saeed Karimian ile arkadaşı Muhammet Mer Alamutar’ın öldürülmesine ilişkin talimatı verdiği öne sürüldü.

İstanbul’da 4’ü polis 8 adamı ve eşi Nigar Şerifi Zindaşti ile birlikte yakalanan İran uyruklu uyuşturucu karteli Naci Şerifi Zindaşti’nin, Dubai’de Çetin Koç’un, İstanbul’da da birçok ünlü Türk dizisinin Ortadoğu’ya satış hakkını da elinde bulunduran GEM TV’nin sahibi, İran kökenli İngiliz Saeed Karimian ile arkadaşı Muhammet Mer Alamutar’ın öldürülmesine ilişkin talimatı verdiği öne sürüldü.


Bu sabah biri cinayet büro amiri yardımcısı toplam 4 polisin de içinde olduğu 8 adamı ve eşi ile birlikte adliyeye sevk edilen İran uyruklu uyuşturucu karteli Naci Şerifi Zindaşti ile ilgili soruşturmanın ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Ergenekon’da ‘Terazi’ kod adıyla ‘itirafçı’ yapılan suç örgütü lideri Zindaşti’nin, Dubai’de Çetin Koç’un, İstanbul’da da birçok ünlü Türk dizisinin Ortadoğu’ya satış hakkını da elinde bulunduran GEM TV’nin sahibi, İran kökenli İngiliz Saeed Karimian ile arkadaşı Muhammet Mer Alamutar’ın geçen yıl öldürülmesine ilişkin talimatı verdiği öne sürüldü.


Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince iki hafta önce düzenlenen operasyonda gözaltına alınan İran uyruklu Zindaşti’nin, Dubai’de Çetin Koç’un, İstanbul’da ise Saced Karimian ve arkadaşı Muhammet Mer Alamutar’ın öldürülmesine ilişkin talimatı verdiği ileri sürüldü. Geçmiş yıllarda uluslararası uyuşturucu kaçaklığı suçlaması ile tutuklanarak cezaevine gönderilen ve FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz tarafından Ergenekon ve Balyoz davalarında ‘gizli sanık’ yapılarak tahliye edilen Naci Şerifi Zindaşti’nin, adına düzenlenen 4 sahte kimlikten biriyle taşıma ruhsatlı silah aldığı da ortaya çıktı.


FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz ve örgütün yargı yapılanmasına mensup üst yöneticileriyle sık irtibat kurduğu tespit edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Satın almaya son, kıyafetlerini dönüştürüp yenileyecekler Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinlikleri kapsamında kıyafetlerin geri dönüşümü konusunda atölye çalışması düzenledi. Etkinliğe katılan vatandaşlar, yeni kıyafet satın almadan yenilemeyi ‘Gardroplarımızdaki Olimpik Havuzlar’ başlıklı atölyede öğrendi. Muratpaşa Belediyesi’nin çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla 2023’te başlatılan Bahçede Yaşam Var etkinlikleri farklı konularla devam ediyor. Muratpaşa Belediyesi Başkan Vekili Canan Keleş’in katıldığı etkinlik, Demircikara Mahallesi Şirinler Parkı’nda düzenlendi. Kot pantolon üretimi için 7 bin 500 litre su kullanılıyor Tekstil ürünlerini konu alan ‘Gardroplarımızdaki Olimpik Havuzlar’ başlıklı atölye, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mine Aydoğan’ın anlatımıyla gerçekleşti. Aydoğan, Birleşmiş Milletler’in (BM) 2019’da yayınladığı raporuna göre küresel giyim üretimde tek bir kot pantolon üretimi için 7 bin 500 litre su kullanıldığının altını çizdi. Mine Aydoğan, giyim alanında hızla artan tüketim kültürünün azaltılması ve kıyafetlerin geri dönüştürülmesinin çevre korumada önemli bir unsur olduğunu söyledi. Aydoğan ayrıca çeşitli teknikler kullanarak geri dönüştürdüğü kıyafet koleksiyonunun yapım aşamalarını da katılımcılarla paylaştı. ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinlikleri devam edecek Muratpaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ceren Şahin, 2023’te başlattıkları ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinliklerini kent sakinleriyle buluşturarak devam ettirmeyi planladıklarını söyledi. Şahin, “Geri dönüştürülebilir her türlü atıkla ilgili nasıl tasarruf sağlayabilir, nasıl tekrar kullanabiliriz, geri dönüşüme gitmeden önce evlerimizde nasıl tasarrufa teşvik edebiliriz diye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. “Öğrendiğim tekniklerle, kıyafetlerimi yenileyeceğim” Etkinliğe sosyal medya hesapları üzerinden haberdar olarak katıldıklarını ifade eden Dilek İnce, kızının ikinci el sürdürülebilirlik mağazası olduğunu ve bu atölyede yeni teknikler öğrenerek faydalı olacağı heyecanını taşıyarak geldiğini söyledi. Farklı yenileme tekniklerini bu çalışma sayesinde öğrendiğini aktaran İnce, "Hocamız kıyafetlerini kendisi yapmış, bayıldık, şahane. Evimde dün akşam kıyafet toparlıyordum. Şimdi burada öğrendiğim tekniklerle, onları yenileyeceğim" diye konuştu. Aydoğan, yenileme tekniklerinin yanı sıra pantolonları bluz, şalları etek, pareoları fular gibi farklı formlarda kullanarak, kıyafet çeşitliliğinin alışveriş yapmaya gerek duymadan sağlanabileceğini gösterdi.