GENEL - 26 Mayıs 2018 Cumartesi 22:38

6. Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Müsabakaları için iftar programı düzenlendi

A
A
A
6. Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Müsabakaları için iftar programı düzenlendi

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilecek 6.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilecek 6. Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Müsabakaları’nın açılışına ithafen iftar programı düzenlendi. Düzenlenen iftar programına yerli ve yabancı sporcular katıldı.


Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilecek “6. Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Müsabakalarının açılışına ithafen Okçular Vakfında iftar programı düzenlendi. Düzenlenen iftar programına yerli ve yabancı sporcular katıldı. Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan programda ezanın okunmasıyla birlikte vatandaşlar oruçlarını açtı



“Fetih Kupası 50 ülkeden 500 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek”


Programda konuşan Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Okçular Vakfının temel amacı bir taraftan geleneksel Osmanlı okçuluğunu geliştirmek, yaygınlaştırmak ve geleceğe taşımak diğer tarafta modern okçulukta dünyanın en iyi okçularını yetiştirecek dünyanın en iyi okçularıyla yarışacak okçuları yetiştirmek. Bugün burada aramızda kendi ülkelerinin en iyi okçuları, kendi ülkelerinde yarışmalara katılan milli sporcular var. Bu yıl 50 ülke ve yaklaşık 500 sporcuyla gerçekleşecek. 6. Uluslararası Fetih Kupası ön elemelerini Türkiye’de ön elemelerini 4 ayrı bölgede gerçekleştirdik” dedi.



“Yarışmanın bütün ülkelerin ilişkilerinde barış ve huzuru tesisine vesile olmasını istiyorum”


Amaçlarını dile getiren Yıldız, “Bu organizasyonun amacı; istiyoruz ki her ülkeden gelen sporcular kendi kültürlerini, geleneklerini, değerlerini buraya taşısınlar. Bu anlamda Türk okçuluğu binlerce yıllık geçmişi olan spor. Zaman zaman ok ve yay savaş meydanında ama artık bugün bir spor olarak yapılıyor. Ben bu organizasyonun bütün ülkelerin arasındaki ilişkilerin barış ve huzuru tesisine vesile olacak bir yarışma olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.


Program mehteran takımının gösterisiyle son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Deniz üstünde sürpriz evlilik teklifi Bartın’da yaşayan Erkan Bostancı, sosyal medyada tanıştığı Ceyda Karagöl’e gezme amacıyla davet ettiği Amasra’da, önceden süslettiği bir yat içerisinde evlilik teklifinde bulundu. Olacaklardan habersiz Bostancı ile buluşan Karagöl, sürpriz teklifle büyük heyecan ve mutluluk yaşadı. Bartın Liman Başkanlığında güvenlik görevlisi olarak çalışan Erkan Bostancı (31), 9 ay önce Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde yaşayan Ceyda Karagöl ile tanıştı. Arkadaşlıklarını ilerleten çift, 2 hafta önce ailelerini de tanıştırdı. Gezmek amacıyla Ceyda Karagöl’ü Amasra’ya davet eden Erkan Bostancı, büyük limanda gezerlerken bir tekneye girdi. Süslenmiş tekneyi görünce büyük heyecan yaşayan Karagöl’ün yaşadıklarının ardından ise heyecanı mutluluğa dönüştü. Bir anda diz çöken Bostancı, cebinden çıkardığı yüzüğü vererek Karagöl’e evlilik teklifinde bulundu. Ceyda Karagöl’ün teklifi kabul etmesinin ardından pasta kesilerek günün anısına teknede fotoğraf çektirildi. Evlilik teklifi beklediğini ama böyle bir organizasyonla yapılan bir teklifi beklemediğini anlatan Ceyda Karagöl, "Gezmek için gelmiştim, böyle bir şey beklemiyordum. Birden bu ortamı görünce çok heyecanlandım. Her şey çok güzeldi. Çok mutlu oldum" diye konuştu. Erkan Bostancı ise kendileri için unutamayacakları bir gün olması amacıyla farklı bir şekilde evlilik teklifinde bulunmak istediğini belirterek, "Liman Başkanlığında çalıştığım için denize ve teknelere ilgim vardı. Hayatımda bir kere yapacağım bir şeyin özel olmasını istedim. Denizde olsun, denizin güzelliğini bu mutlu günümüzde yaşayalım istedim" diye konuştu. Sürpriz teklifin yapıldığı Gökdeniz-3 yatının sahibi Mücella Albayrak ise gençlerle birlikte kendisinin de çok heyecanlandığını ifade etti. 20 yıldır tekne süslemesi yaptığını ve binlerce gencin mutluluğuna ortak olduğunu hatırlatan Albayrak, her seferinde gençlerle birlikte o özel anları tekrar tekrar yaşadığını kaydetti.