GENEL - 13 Haziran 2018 Çarşamba 14:35

Bağcılar’da 8. semt havuzunun temeli atıldı

A
A
A
Bağcılar’da 8. semt havuzunun temeli atıldı

Bağcılar Belediyesi tarafından 8.

Bağcılar Belediyesi tarafından 8.’si inşa edilecek olan Yıldıztepe Semt Havuzu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı. Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Bağcılar’da hizmete sunduğumuz havuzlarımızda öğrencilerimiz beden eğitimi derslerini artık bu havuzlarda yapar duruma geldiler. 9. yüzme havuzunun temelini de yakında 15 Temmuz Mahallemizde atacağız" dedi.


İlçe genelinde bugüne kadar 7 semt havuzunu hizmete sokan Bağcılar Belediyesi, 8. yüzme havuzu projesini hayat geçirdi. Yıldıztepe Mahallesi 472. Sokak’taki Yıldıztepe Semt Havuzu temel atma törenine konuk olarak AK Parti Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş da katıldı.


Açılış konuşmasını yapan Muş, "Bağcılar, Anadolu ile mukayese edince birçok şehirden büyük. 30 büyük şehir var bazılarından hem nüfus olarak hem ekonomik olarak daha büyük. Bağcılar merkezi ilçelerden biri. Bu anlamda bir cazibe merkezi aynı zamanda. İnsanların ilgisi buraya diğer ilçelere göre belki çok daha fazla. Belediye başkanımızın her mahalleye bir yüzme havuzu projesi var. Şimdi burada 8.’sinin temelini atıyoruz. Bu güzel projeden ve çalışmalarından dolayı Belediye başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.



"Öğrencilerimiz beden eğitim derslerini artık havuzlarda yapar duruma geldiler”


İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, "Yapılan bu hizmet bizim için çok önemli. Yarın buranın açılışı yapıldığında hemşehrilerimiz havuzdan yararlanacak. Denize gidemeyen çok sayıda vatandaşımız var onlar da bu yüzme havuzlarından hizmet alacak. Böyle bir projenin hayata geçirilmesinden büyük bir sevinç duyuyorum” şeklinde konuştu.


Kapalı spor salonundan okulların bakımına kadar eğitim alanındaki hizmetleri anlatan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı konuşmasının devamında ise şunları söyledi:


"Yüzme havuzları projemiz diye Bağcılar’a has bir geleneğimiz var. Geçmişte 6 tane yüzme havuzumuzu aynı anda inşa ettik. Bağcılar’da hizmete sunduğumuz havuzlarımızda öğrencilerimiz beden eğitimi derslerini artık bu havuzlarda yapar duruma geldiler. Onlardan birinin burada temelini atıyoruz. Yapılacak olan havuzumuz tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun. Hedefimiz her mahallemize bir yüzme havuzu kazandırmak."


Protokol konuşmaların ardından Milletvekili Muş, Kaymakam Eldivan ve Başkan Çağırıcı, butona basarak tesisin temeline ilk harcı attı. Törene ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, meclis üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri de katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de kurallara uymayan sürücülere geçit yok Mersin’de, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlık ekipler, yetki ve sorumluluk alanlarında bulunan noktalarda denetimlerini ciddi ve titiz bir şekilde sürdürüyor. Özellikle son zamanlarda yaya ve bisikletlilere ayrılmış yollarda motosiklet kullanımına dair artan ihbar ve şikayetler üzerine harekete geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi, Emniyet ve Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ile vatandaşların sık kullandığı adreslerden biri olan Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda denetim gerçekleştirdi. Denetimde; başta sürücü güvenliğinin ilk adımı ehliyet, ruhsat ve kasklı araç kullanımına bakılırken, yaya ve bisiklet yolu üzerine çıkma, ters yönde araç sürme, yayaların ve bisiklet sürücülerinin hayatını tehlikeye atabilecek davranışlar sergileme gibi hususlar dikkate alındı. Büyükşehir ekipleri, ‘Belediye Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmenliği’ kapsamında, kurallara uymayan sürücüleri tek tek uyararak cezai adımları uyguladı. “Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için denetimlerimizi sürdürüyoruz” Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı Trafik Zabıta Şube Müdürlüğünde trafik zabıta komiseri Uğur Akmeşe, yaya ve bisikletli sürücülerin güvenliğini sağlamak amacıyla denetim yaptıklarını ifade etti. Akmeşe, “Son zamanlarda, yaya ve bisiklet yolunun motosikletler tarafından ihlal edildiğini gözlemlemekteyiz. Bu yollar, bisiklet kullananlar ve yayalar için dizayn edilmekte olup, motosiklet sürücüleri tarafından kullanıldığında yayalara ciddi zarar ve kazalara sebebiyet vermektedir. Bu yollar işgal edildiğinde, Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Müdürlüğü ekipleri olarak, cezai müeyyideler uygulanmaktadır” dedi. Büyükşehir Belediyesine bağlı motorize ekiplerin sahil bandında devamlı denetim yaptığını aktaran Akmeşe, “Motosikletli vatandaşlarımızdan ricamız, bu yolların sadece yayalara ve bisiklet kullananlara ayrılması. Aksi takdirde trafik güvenliği tehlikeye düşürülmekte ve motorize ekipler tarafından da bunun gerekli kontrolleri sürekli yapılmaktadır. Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube Müdürlüğü ve motorize ekipleri olarak kontrollerimiz devam etmekte ve kuralları ihlal edenler hakkında gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için, özellikle sahil bandında denetimlerimiz devam etmektedir” diye konuştu.