ASAYİŞ - 13 Temmuz 2018 Cuma 15:29

“Kurtlar Vadisi Darbe” dizisine hakaret davasında Nihat Doğan hakim karşısına çıktı

A
A
A
“Kurtlar Vadisi Darbe” dizisine hakaret davasında Nihat Doğan hakim karşısına çıktı

Bir televizyon programında “Kurtlar Vadisi Darbe” dizisi hakkında yapılan yorumlar nedeniyle hakkında dava açılan ve zorla getirme kararı çıkarılan Nihat Doğan hakim karşısına çıktı.

Bir televizyon programında “Kurtlar Vadisi Darbe” dizisi hakkında yapılan yorumlar nedeniyle hakkında dava açılan ve zorla getirme kararı çıkarılan Nihat Doğan hakim karşısına çıktı. Doğan savunmasında, "Ben asla ‘Necati şaşmaz FETÖ’cüdür’ demedim, böyle bir şeyi kabul etmem mümkün değil" dedi.


Bir televizyon programında "Kurtlar Vadisi Darbe" hakkında yapılan yorumlarla hakaret suçunu işledikleri iddia edilen Nihat Doğan’ın da aralarında bulunduğu 5 sanığın “hakaret” ve “iftira” suçlarından 8’er yıl 4’er aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. Anadolu 60’ıncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya hakkında zorla getirme kararı çıkarılan tutuksuz sanık Nihat Doğan katılırken diğer sanıklar gelmedi. Salonda taraf avukatları da hazır bulundu.



"Necati beyi tanımam, husumetimiz yoktur"


Sanık Nihat Doğan kimlik tespiti sırasında televizyon yorumcusu olduğunu ve aylık gelirinin 5 bin lira olduğunu söyleyerek, "15 Temmuz darbe ve işgal girişiminden muhtemelen 15 gün sonra basına Pana Film’nin film yapmak suretiyle ‘Kurtlar Vadisi Darbe’ ismini satın aldığı gündeme düştü. Görsel ve yazılı medyada bu konu işlendi. Biz de yapmış olduğumuz programda şahsım yorumcu olarak şüphelerimiz noktasında kendilerine birkaç soru yönelttik. Zaten yöneltmiş olduğumuz sorularda basında, medyada sorulan sorulardı. Necati Şaşmaz beyi tanımam. Kendisiyle hiçbir husumetim de yoktur" dedi.



"’Necati Şaşmaz FETÖ’cüdür’ demedim"


Yapmış olduğu eleştirilerin tamamının yapım firmasının eylemi olduğunu söyleyen Doğan, "Neticede, ‘Kurtlar Vadisi Darbe’ ismini Necati beyin kendisi değil yapım şirketi satın almıştır. Buradaki konu da Necati beyi değil yapımcıyı bağlar. Bizler de milli, vatanperver bir sanatçı duyarlılığı ile üzerimize düşen görevi yapma noktasında, kendi kapımızın önünü süpürme noktasında bulunduğumuz görevde mücadele verdik. Mücadele vermeye de devam edeceğiz. Ben asla ‘Necati şaşmaz FETÖ’cüdür’ demedim, ‘Necati şaşmaz vatan hainidir’ hiç demedim böyle bir şeyi kabul etmem mümkün değil. Necati Şaşmaz insanların teveccüh duyduğu, filmleri de başarılı olan sanatçı arkadaşımızdır" ifadelerini kullandı.


"Bizim programda gündeme getirdiğimiz konular da aslında kendi döneminde de sorgulanmış, o dönemin gazetecileri tarafından irdelenmiş konulardır" diyen Doğan, "Kanalımızı bu haber yoluyla mahkemeye veren Necati bey, kendi eski bölümlerini bugün tekrar bizim kanalımızda yayınlatması da bizim ne kadar haklı olduğumuzu, tüm bunların basın, düşünce, özgürlük kapsamında değerlendirildiğini ortaya koymaktadır" diye konuştu.



"Fikirlerimizi söyledik, beraatimi istiyorum"


Doğan, "Programın konu başlıkları yapımcı tarafından belirleniyordu. Ben ve iki gazeteci arkadaşım düşünce özgürlüğü kapsamında fikirlerimizi dile getiriyorduk. Fikirlerimizi doğaçlama olarak orada belirtiyorduk. Beraatimi talep ediyorum" dedi.


Ara kararını açıklayan mahkeme taraf avukatlarına beyanda bulunmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.



İddianameden


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Necati Şaşmaz ve Mehmet Canpolat müşteki sıfatıyla bulunurken, Nihat Doğan, Bircan İpek, Cihad Zembat, Gülşah Saraçoğlu ve Ömür Varol şüpheli olarak yer aldı.


İddianamede, televizyon programında şüpheliler tarafından "Müştekilerin yapımcısı oldukları dizinin senaryosunda FETÖ terör örgütüne mensup istihbaratçılar tarafından müdahale edildiği, FETÖ’den talimat alındığı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının ölümle tehdit edildiği, yapımcı ekibin FETÖ terör örgütünce yapılan 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildiği" şeklindeki iddiaların farklı tarihlerinde yinelenerek tahkir ve iftira kastı taşıdığı vurgulanmıştı.


Şüpheliler Bircan İpek, Cihad Zembat, Gülşah Saraçoğlu, Nihat Doğan ve Ömür Varol hakkında “hakaret” ve “iftira” suçlarından ayrı ayrı 1 yıl 9 ay 15’er günden 8 yıl 4’er aya kadar hapisle cezalandırılmaları istenmişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Vatandaş, belediye ve özel idareyi valiye şikayet etti: "Köpek sorunuyla ilgilenmiyorlar" Mertoğlu köyünde vatandaşların problemlerini dinleyen Sinop Valisi Mustafa Özarslan’a bir vatandaş, "Köyümüzde başıboş köpek sorunu var. Belediyeye gidiyoruz, ’orası köy, özel idare ilgileniyor’ diyorlar. Özel idareye gidiyoruz, ’orası belediyede onlar ilgileniyor’ diyorlar" şeklinde dert yandı. Sinop Valisi Mustafa Özarslan, Mertoğlu köyü sakinleriyle bir araya geldi. Mertoğlu köyünün genel durumu hakkında Muhtar Mustafa Ünal’dan bilgiler alan Vali Özarslan, köyde yaşayan vatandaşlardan birebir araya aracı koymadan onların sorunlarını dinledi. Mertoğlu Köyü Muhtarı Mustafa Ünal, “Köyümüzün tabii ki bazı sorunları var. Bunun için hepinizi buraya topladık” dedi. Daha sonra konuşan Vali Özarslan, "Tüm ilçedeki muhtarlarımızı dinledik ve notlarımızı aldık. Sorunları kayda alıp takibini yapıyoruz. Not aldığımız sorunların ne kadarını çözdük ne kadarını çözemedik tekrar mahalle muhtarlarımızla ve köy muhtarlarımızla bir araya gelip değerlendireceğiz. Muhtarlar sizlerin temsilcisi. Burada çözülemeyen sorunları ona ileteceksiniz, o da bize iletecek. Biz de bu sorunları değerlendirip takip edeceğiz” diye konuştu. "Köpek sorunuyla belediye ve özel idare ilgilenmiyor" Ardından Mertoğlu köyünde başıboş köpek sorunu yaşadıklarını belirten köy halkından Erdoğan Ünal, ”Belediyeye gidiyoruz, ’orası köy, özel idare ilgileniyor’ diyorlar. Özel idareye gidiyoruz, ’orası belediyede onlar ilgileniyor’ diyorlar. Köpekler beni geçen gün sıkıştırdılar. En az 15 tane başıboş köpek var orada. Vatandaşlar bakamadığı köpekleri bırakıyor. Ayrıca mezbahada atık sorunu da yaşanıyor. Yıllardır atıklardan dolayı sorun yaşıyoruz. Kendime ait 3 tane hayvanım atıklardan dolayı telef oldu. Ayrıca bu atıklar çevre kirliliği de oluşturuyor. Çeltik tarlalarına da zarar veriyor” ifadelerini kullandı. Vali Özarslan da başıboş köpekleri bırakan vatandaşları araçlarıyla birlikte plaka takip sisteminden takip edeceklerini söyledi. Sinop Tarım İl Müdürü Fatih Önlem ise, atık sorunu ile ilgili olarak, “Biz orayla ilgili genel olarak işlemleri başlattık. İç kısımda da eksikler vardı. Biz onlara sürelerini verdik. Verdiğimiz süre içinde sorunlar çözülmezse ruhsatlarını iptal edeceğiz" açıklamasında bulundu. Mertoğlu Köyü Çok Amaçlı Salonda vatandaşlarla bir araya gelen Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Sinop İl Müftüsü Paşa Bektaş, DSİ Harita Mühendisi Onur Yağcı ve Mertoğlu köyü muhtarı Mustafa Ünal eşlik etti.
Kütahya Hisarcık Çırak öğrenci çalıştıran iş yerleri denetlendi Hisarcık Şehit Yüksel Arık Çok Programlı Anadolu Lisesince MESEM programı çerçevesindeki 29 iş yeri uzmanlar tarafından denetlendi. İşyeri denetimlerinde, risk analizleri çıkarıldı, iş yerlerinde görülen aksaklıkların giderilmesi yönünde tavsiyeler verilerek, çalışanların ve özellikle de çırakların daha güvenli bir ortamda eğitim, öğretimlerini tamamlamaları yönünde çalışmalar yapıldı. Okul Müdür Yardımcısı Cemil Şimşek konuyla ilgili yaptığı açıklamada,” Milli Eğitim Bakanlığının 2 Şubat 2024 tarihli “Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği” başlıklı genelgesi doğrultusunda, çırak çalıştıran tüm iş yerlerimize İş Güvenliği Uzmanı ile anlaşma şartı getirilmişti. Bu çerçevede Hisarcık Esnaf ve Sanatkarlar Odası önderliğinde, iş güvenliği firması ile iş yeri temsilcilerimizle yapılan toplantıda anlaşmaya varılmıştı. Akabinde iş yeri hekimi tüm öğrencilerimizin muayenelerini yapmış, firmanın İş Güvenliği Uzmanları Süleyman Duman ve Enes Çağlar tarafından öğrencilerimize eğitimleri verilmişti. İş Güvenliği Uzmanlarımız ve Koordinatör Öğretmenlerimiz eşliğinde tüm iş yerleri ziyaret ederek her iş yerinin ayrı ayrı risk analizlerini çıkardık, iş yeri temsilcileriyle sözleşmelerini imzalattık, görülen aksaklıkların en az bir ay içinde düzeltilmesi hususunda uyarılarda bulunuldu” ifadelerine yer verdi.