GENEL - 17 Ağustos 2018 Cuma 09:45

Petronas’tan modern otomobillere özel yağ geliştirdi

A
A
A
Petronas’tan modern otomobillere özel yağ geliştirdi

Dünyanın önde gelen petrol şirketlerinden Petronas, binek otomobiller için özel olarak yağ geliştirdi.

Dünyanın önde gelen petrol şirketlerinden Petronas, binek otomobiller için özel olarak yağ geliştirdi. Ürün, Formula 1 pistlerinde ve en önemli motor sporları yarışlarında edinilen tecrübeyle geliştirilen teknolojisi sayesinde, motoru aşırı ısınmadan koruyacağı belirtildi.



Dünyanın önde gelen petrol şirketlerinden Petronas, binek otomobiller için özel olarak geliştirdi. Şirketten yapılan açıklamada; dur-kalk sürüşün yoğun olduğu şehir yollarında, ağır yüklü seyahatlerde, yüksek hızlı otoyol sürüşlerinde, çok eğimli yol şartlarında güçlü performans sağlayan Syntium ürün ailesi, çok supaplı, turbo ya da süperşarj beslemeli, gelişmiş emisyon kontrolüne sahip tüm modern motorların ihtiyaçlarını karşılıyor.


Ayrıca; motordaki yıpranma ve aşınmaları önlemeye yardımcı olmak amacıyla yüksek sıcaklıkta yağ buharlaşmasını engelleyen Syntium ürün ailesi, ilk çalıştırmada gerçekleşen sürtünme ve yıpranmayı önlerken, üstün yakıt ekonomisiyle de önemli oranda yakıt tüketimini azalttığı bildirildi.



Aşırı ısıyla savaşan teknoloji


Formula 1 pistlerinde ve birçok önemli motor sporları yarışında edindiği tecrübeyle özel olarak geliştirilmiş CoolTech teknolojisiyle donatılan Syntium ürün ailesi, bu teknoloji sayesinde en ekstrem şartlarda bile motorun aşırı ısıyla başa çıkabilmesini sağladığı kaydedilirken, bu sayede modern sürüş koşulları sebebiyle çok fazla baskıya maruz kalan motorun kritik bileşenlerinin hasar görmesini engelliyor ve oluşabilecek yüksek maliyetli hasarların önüne geçtiği de bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.