GENEL - 21 Ağustos 2018 Salı 16:19

İstanbul Valisi Şahin yuvada kalan çocuklarla bayramlaştı

A
A
A
İstanbul Valisi Şahin yuvada kalan çocuklarla bayramlaştı

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve eşi Şeyma Şahin, Yakacık Hatice Abbas Halim Sevgi Evleri Çocuk Yuvası’nda kalan çocukları ziyaret etti.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve eşi Şeyma Şahin, Yakacık Hatice Abbas Halim Sevgi Evleri Çocuk Yuvası’nda kalan çocukları ziyaret etti. Çocuklarla bayramlaşan Vali Şahin, “Gönül ister ki bütün çocuklarımız aileleriyle birlikte hayatlarını sürdürsünler ama zaman zaman bu tür yerlere de ihtiyaç oluyor" dedi.


İstanbul Valisi Vasip Şahin ve eşi Şeyma Şahin Kurban Bayramı dolayısıyla Kartal’da bulunan Yakacık Hatice Abbas Halim Sevgi Evleri Çocuk Yuvası’nı ziyaret etti. Vali Şahin’i öğretmenler karşıladı. İçeride çocuklarla bayramlaşan Vali Şahin, ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.



“Bütün vatandaşlarımızı destek vermeye çağırıyoruz”


“Bütün vatandaşlarımızı da buralara sahip olmaya, destek vermeye çağırıyoruz” diyen İstanbul Valisi Vasip Şahin,”Bugün evlatlarımızla burada yetiştirme yurdunda çocuklarımızla bayramlaştık. Az sonra da huzur evine geçip yaşlılarımızla da bayramlaşacağız. Kurban bayramı, Ramazan bayramı kültürel hayatımızda, dini hayatımızda çok ayrıcalıklı ve öneme sahip günlerdir. Bugünlerde yaşlılar, muhtaçlar, yetimler, huzur evleri ve yuvalarda kalan çocuklar özellikle ziyaret edilir. Ben burada kalan evlatlarımızın oldukça mutlu olduklarını devletin ve bağışçılarımızın destekleriyle hayata ciddi bir şekilde tutunduklarını memnuniyetle müşahede ettim. Gönül ister ki bütün çocuklarımız aileleriyle birlikte hayatlarını sürdürsünler ama zaman zaman bu tür yerlere de ihtiyaç oluyor. Bütün vatandaşlarımızı da buralara sahip olmaya, destek vermeye çağırıyoruz”dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ümraniye’de otobüs şoförüne silahlı saldırı: 6 el ateş etti Ümraniye’de bir İETT şoförü tartıştığı yolcu tarafından silahlı saldırıya uğradı. Başka bir otobüsle son durağa kadar şoförü takip eden şahıs, otobüsten inerek şoföre 6 el ateş etti. Silahlı saldırıda otobüs şoförü kasığından, kalçasından ve dizlerinden yaralandı. Olay, dün Ümraniye Adem Yavuz Mahallesi’nde saat 18.30 sıralarında yaşandı. İddiaya göre, Kadıköy - Ümraniye hattında sefer yapan 14B numaralı ve 34 HO 2742 plakalı İETT otobüsü şoförü Emircan Gülce ile Doğan Can isimli bir yolcu arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartıştığı İETT şoförüne sinirlenen Doğan Can isimli yolcu, aynı yöne giden bir başka otobüse binerek son durağa kadar İETT şoförü Emircan Gülce’yi takip etti. Son durakta otobüsün durmasını fırsat bilen saldırgan otobüsten inerek daha önce tartıştığı Emircan Gülce’ye 6 el ateş etti, ardından olay yerinden kaçtı. Kurşunların hedefi olan otobüs şoförü kasığından, kalçasından ve dizlerinden yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralanan otobüs şoförünü Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi kaldırırken, polis ekipleri olayla ilgili detaylı inceleme başlattı. Mustafa Gül isimli bir vatandaş, "Bu arkadaşlar Kadıköy’de tartışmışlar önce, şahıs öndeki araçla buraya gelmiş. Evine gidip silah almış ve şoförün üzerine ateş ederek şoför arkadaşı yaralamış. 3 mermi alarak yaralanmış. Üç mermiden, bir tanesini dizinden, bir tanesi kalçadan ve bir tanesi de kasığına gelmiş. Buradaki vatandaşlar tarafından müdahale edilmiş" dedi.