SPOR - 10 Ekim 2018 Çarşamba 17:11

Ali Koç: "Volkan bana saygısızlık yaparak sesini yükseltti"

A
A
A
Ali Koç: "Volkan bana saygısızlık yaparak sesini yükseltti"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kaleci Volkan Demirel’in takımdaki liderlik vasfı beklentilerini karşılamadığını ve kendisine yaptığı saygısızlık sebebiyle kadro dışı kaldığını söyledi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kaleci Volkan Demirel’in takımdaki liderlik vasfı beklentilerini karşılamadığını ve kendisine yaptığı saygısızlık sebebiyle kadro dışı kaldığını söyledi.


Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulüp televizyonuna hafta içinde kadro dışı bırakılan Aatif, Dirar ve kaleci Volkan Demirel ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koç, Aatif ve Dirar’ın genel olarak disiplinsiz görüntü sergiledikleri için kadro dışı bırakıldığını ifade ederek, "Genel olarak disiplinsizlik, ciddiyetsizlik, vurdum duymaz tavırlar, ekip ruhundan uzak görüntü, sportif olarak yetersizlik olduğu için kadro dışı bırakılmıştır. Soyunma odasında bazı şeyleri gözlemliyorum. Türkçe’de gamsız olarak tabir edilen, en azından benim talep ettiğim ruhu yansıtmayan davranışlar. Ekmeğini yediğiniz yerde işler kötü giderken nasıl rahat olabilirsiniz? Dirar’ın milli takımdan geç dönmesi, takım toplantısına katılmaması, geçerli mazereti olmaması. Göztepe maçında oynadı. Performans eksikliğinden dolayı sonraki maçta oynamadı ona kızıp ’ben tatildeyim’ demesi. Aatif Kayseri maçından sonra görüşlerini belirtti. ‘Takım olamadık. Takım zayıf. Bu sene daha zayıf’ ifadelerinde bulundu. Basına çıkanlar tamamen saçma iddialar. Buradaki olay takım ahengini bozması. Nabil Dirar kadroya giremeyince bu konu Aatif için büyük bir memnuniyetsizlik oldu. Gruplaşmalar meydana geldi. Bunlardan biri de bu grup. Aatif, Dirar’ın oynaması için hocaya söyledi. Arkadaşlarına söyledi. İşini en iyi şekilde yapmalısın, arkadaşın oynamıyor diye olumsuzluk yapmamalısın. Fenerbahçe’nin ağırlığından uzak davranışlar sergiledikleri için kadro dışı bırakılmışlardır ama halen Fenerbahçe Kulübü’nün parçalarıdır" şeklinde konuştu.



"Volkan beklentimizi karşılamadı"


Sarı-lacivertli kulübün başkanı, kaleci Volkan Demirel’den takım içerisindeki kaynaşmayı arttırmasına katkı vermesini beklediklerini ve deneyimli file bekçisinin bu beklentiye karşılık vermediğinin altını çizerek, şu ifadelere yer verdi:


"İlk ve tek evine gittiğim futbolcu. Çocuklarımın gönlünde de çok farklı yeri var. Her anlamda zor karardı. Üstüne basarak söylüyorum; ne Damien Comolli ne de Cocu benim inanmadığım bir kararı bana aldırtamaz. Benim kendi yaşadığım unsurlardan dolayı bu kararı aldım. Son 2 sezon Volkan’ın en kötü iki sezonu. Kötü performansına rağmen ben Volkan’a ihtiyacımız olduğuna inanarak önderliğine inandığım için aksi görüşe rağmen kontratın uzatılmasını istedim. ’Sen Fenerbahçe’de lider olmalısın, bundan sonra Fenerbahçe’ye çok iyi bir eğitimden geçerek hizmet etmen lazım’ dedim. Sözleşmesini uzattığımız zaman tenkit edenler olmuştu. Kaleci konusunda hamle yapamadık. Hocamız da Sportif Direktör Comolli de Volkan’ın büyük bir katkı sağlayacağına inandılar. Birinci kaleci yaptık. İlk 6 resmi maçta birinci kaleciydi. İyi başlamadı. Benfica ve sonraki iki maçta işler iyi gitmedi. İşler iyi gitmeyince Harun’u aldık. Bence Volkan’daki durum büyük yıldızlarla yaşanan durum. Volkan iyi bir Fenerbahçelidir. Bilinçli olarak Fenerbahçe’ye zarar vermek istemez. Bence bilinçaltı olarak da yeni ekip, yeni kadro, ailece görüştüğü insanlarla ayrılması, kaleye başka birinin düşünülmesi ve sonuçların kötü gitmesi onun üstüne katkı yapmıştır. Kayserispor maçından sonra ’Gruplaşmalar vardı’ dediler. Volkan’ın sözleşmesini uzatırken ana istediğimiz görev, takım olmasına, kaynaşmaya, ekip ruhuna Fenerbahçeliliği anlatmaya yardımcı olmanın bayraktarlığını yapmasıydı. Beklentimizi karşılamadı. Kendisi de Kayserispor maçından sonra ‘takım olamadık’ dedi. Sen ne yaptın? Takımı bir araya mı getirdin? Yemeğe mi çıkardın? Bu sene Samandıra’da farklı bir düzen var. İdman, dinlenme öğle yemeği ve idman. Aradaki en önemli şey kaynaşma. Burada kaptanların çıkıp liderlik yapması gerekiyor."



"Volkan bana sesini yükselterek, saygısızlık yaptı"


Volkan’ın kadro dışı kalmasına etken olarak kendisine ve Başkan Vekili Semih Özsoy’a sesini yükselterek, saygısız davranışlarda bulunmasını söyleyen Başkan Koç, "Somut olarak iki olay yaşadık. Volkanın kızgınlığı sonuçlar iyi gitmedikçe arttı. Oyun sistemiyle ilgili görüşlerini iletti. Bunlar yapması gereken şeyler ama o düşünceleri gerçekleşmiyorsa da ‘küstüm ben oynamıyorum’ olmaması lazım. Bardağı taşıran son damla da şu oldu. Dergi yazısının çıkacağı gün Samandıra’dan Volkan Demirel’in Teknik Direktör Yardımcısı Erwin’in üstüne yürüdüğü haberi geldi. Tam da bir volkan patlamasını yaşıyor. Biz de Samandıra’ya gittik. 6 eski Türk futbolcu bir araya getirdik. Konuşma yaptık. Ve orada Volkan benim kabul edemeyeceğim şekilde tartışmalara girdi. İlk önce bana saygısızlık yaptı. Başkan Vekilimize saygısızlık yaptı. Ve o işi uzattı. Sesini yükseltti ve ben kendisiyle birebir görüştüm. Başkanına o ortamda bu şekilde ses yükselten futbolcunun diğerlerine bizler yokken neler yapabilir kafamda düşündüm. Gördüm ki burada bir Volkan’ın uyanması lazım. Kendisiyle konuştum. ‘Nasıl affettireceksin bilmiyorum’ dedim. Dolayısıyla buradaki olay disiplinsizlik. Yönetim kuruluna saygısızlık ve bunları gidermek için hiçbir şey yapmama. Bir nebze mutsuz olma. Mutsuzluğunu belli etme. Kararı alırken iki gün düşündüm. Şahsıma dokunan bir karar" ifadelerini kullandı.



"Volkan’ın Fenerbahçe’ye yıllarca hizmet etmesini isterim"


Ali Koç, başarılı file bekçisine jübile maçı yapmak istediğini de vurgulayarak, "İlk jübilesini yapmak istediğim futbolcu. Burada 500. maçına çıkmasını çok isterim. Yıllar sonra jübilesi yapılmasını çok isterim. Kalecilikten sonra da eğitimin en iyisini görüp Fenerbahçe’ye yıllarca antrenör olarak hizmet etmesini isterim. Benim ona karşı kişisel bir şeyim yok. Bu konunun Alex ile de alakası yok. Alex’e de inşallah sembolik bir jübile yaparız" diye konuştu.



"Devre arasına kadar teknik direktör değişikliğini düşünmüyoruz"


Başkan Koç, teknik direktör değişikliğini düşünmediklerini ifade ederek, "Cocu, hazırlık maçlarında oynattığı futbolu resmi maçlara yansıtamadı. İyi gittiğimizi düşünüyorum, başladığımızı düşünüyorum. Ben uzun vade için yola çıktım. Zamanlama açısından şu an hoca değişimine gitmenin doğru olmadığını düşüyorum. Bu değişime inanıyorum. Devre arasına kadar bir şey yapmayı uygun bulmuyorum. Ben hoca değişikliği için erken olduğunu düşünüyorum. Hocamız çok çalışıyor. Zaman zaman tercihlerini sorguluyoruz ama bugün içindeki durumu tamamıyla hocaya bağlamak yanlış olur. O yüzden tercihimizi hocamızdan yana kullandık. Arsene Wenger, Blanc ve Tayfun Korkut hiçbiri ile görüşmedik. Hiçbir hocayla görüşmedik. Wenger çok komik. David Bill Bodrum Cup yelken yarışları için geldi ve maçı seyretti. Arsene Wenger’i kim istemez. Ama şartları düşünün. Wenger’in bıraktığı ortamı ve aldığı teklifleri düşünün. Ne Fenerbahçe ona uyar ne de o Fenerbahçe’ye uyar. Diğerleri ile ilgili yorum yapamam, görüşmedik" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Vali Avni Çakır’dan belediye başkanlarına ziyareti Muş Valisi Avni Çakır, 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde seçilen Bulanık ilçesine bağlı Uzgörürür Belde Belediye Başkanı Ayettullah Gündoğdu ve Erentepe Belde Belediye Başkanı Hüseyin Haydaroğulları’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. İlk önce Uzgörür beldesini ziyaret eden Vali Avni Çakır, burada Bulanık Kaymakamı Oğuzhan Ocak, Uzgörür Belediye Başkanı Ayetullah Gündoğdu ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Uzgörür Belediye Başkanı Ayetullah Gündoğdu’ya hayırlı olsun dileklerini içen Vali Çakır, “Uzgörür’ü biz seviyoruz. Böyle kaynaşmanızı, birliğinizi, beraberliğinizi seviyoruz. Bizim desteğimiz her zaman başkana olacaktır. İnşallah ileriki zamanlarda sizlerde bunu göreceksiniz. Şirin, sorunu çok olmayan bir beldeniz var. Başkana güveniyoruz. Bu güzel hizmetleri devam ettireceğine inanıyoruz. Tekrar hayırlı olsun ve çalışmalarında başkana başarılar diliyorum” dedi. Yapacağı çalışmalar ve projeler hakkında bilgi paylaşan Başkan Ayetullah Gündoğdu ise ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirtti. Daha sonra Erentepe beldesine geçen Vali Çakır ve beraberindekiler, Erentepe Belediyesi önünde Erentepe Belediye Başkanı Hüseyin Haydaroğulları ve kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Belediye binasına geçen Vali Çakır ve beraberindekiler, burada Belediye Başkanı Hüseyin Haydaroğulları’ndan brifing aldı. Başkan Haydaroğulları, ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz belediyeyi Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Oğuzhan Ocak’tan borçsuz bir şekilde teslim aldık. Hatta kasamızda paramız bile vardı. Valimizin, kaymakamımızın, milletvekilimizin, il başkanımızın, il ve belde teşkilatlarımızın her zaman destekleri yanımızda oldu. Bu güçlü desteklerinden dolayı huzurlarınızdan hepsine teşekkürlerimi sunuyorum. Biz ilk günde dedik ki biz halkımıza başkan olmaya değil, halkımızın hizmetkarı olmaya geldik. Allah’ın izniyle partimin, milletvekilimin, valimizin ve kaymakamımızın da desteğiyle belde halkımıza verdiğimiz sözleri bir bir yerine getireceğiz. İstek ve taleplerimizi valimize sunduk. Tekrar bu güzel ziyaretleri için bizleri onurlandıran valimize Erentepe halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. Muş Valisi Avni Çakır ise başkana hayırlı olsun dileklerini ileterek, “Gerçekten bu seçimde Erentepe çok güzel bir birlik ve beraberlik sağladı. Erentepe, Muş’un en büyük beldelerinin başından geliyor. Neticede barajın kıyısındasınız, yol üzerindesiniz ve bu anlamda gelişmeye açık bir yer. Belde halkının büyük bir güçle belediye başkanı Hüseyin Beyin arkasında durduğunu görüyoruz. Bu çok önemli bir şey. Bazı çalışmalar kısa vadede, bazıları uzun vadede gerçekleşecek olan çalışmalardır. Bizlerde belediye başkanımızın her zaman yanında olacağız. İleriki süreçte sizler de bunu göreceksiniz. Yeter ki birlik ve beraberlik içerisinde siz başkanın arkasında durun. Tekrar hayırlı olsun, başkana çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. Vali Çakır, belediye ziyaretinin ardından belde sakinleri ile bir araya gelerek onlarla hem sohbet etti hem de talep ve önerilerini dinledi. Daha sonra Erentepe Jandarma Karakol Komutanlığını ziyaret ederek burada karşılama mangasını selamlayan Vali Çakır, karakolun sorumluluk alanındaki genel asayiş ve güvenliği hakkında bilgi aldıktan sonra beldeden ayrıldı.
Denizli Gökyüzünde beyaz cennet manzaralı tıraş hizmeti Denizli’de sosyal projelere verdiği destekle tanınan kuaför Mehmet Çağdaş, sıra dışı bir etkinliğe imza attı. Müşterisini yerden 300 metre yükseklikten Pamukkale’yi izlerken tıraş eden Çağdaş, balondaki yerli ve yabancı turistler tarafından ilgiyle izledi. Denizli’nin sosyal projelere verdiği desteklerle tanınan kuaförü Mehmet Çağdaş, bu kez mesleğini icra ettiği mekan itibariyle gündem oldu. Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde faaliyet gösteren Mehmet Çağdaş Hair Artist firmasının sahibi olan ve daha önce de gerçekleştirdiği ilklerde gündeme gelen Çağdaş, iş yerini UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan beyaz cennet Pamukkale semalarına taşıdı. Sürekli müşterisi olan Nuri Ersoy’u yerden 300 metre yükseklikte tıraş olmaya ikna eden Mehmet Çağdaş, yerli ve yabancı turistlerin meraklı bakışları arasında eline makas ve tarağı alarak tıraşa başladı. Yaklaşık 1 saat süren balon turu boyunca müşterisinin tüm saç bakımını tamamlayan Çağdaş, verdiği sıra dışı bu hizmetle beğeni topladı. Çağdaş’ın müşterisi gökyüzünden Pamukkale’yi izlerken yaptığı tıraşla ilgili olarak yayınlanan videosu, sosyal medyada binlerce kişi tarafından izlendi. Farklı olmayı ve yenilikler yapmayı çok sevdiğini belirten kuaför Mehmet Çağdaş, “Ne yapabilir diye düşünürken dünyaca ünlü Pamukkale’mizin gökyüzünden seyredilebildiği balonda tıraş yapmak fikri geldi. Bu fikrimi müşterime söylediğimde ilk başta biraz endişelendi ama sonrasında ikna oldu. Müşterimi, o gökyüzünden Pamukkale’yi izlerken onu tıraş ettik. Balkondaki yerli ve yabancı turistler, ilk başta çok şaşırdılar ama sonra hayranlıkla bizi izlediler. Aynı heyecanı yaşamak isteyen birçok kişi bize ulaştı. Tabii bu bizim her zaman yapabileceğimiz bir şey değil ama ben farklı yeniliklere imza atmaya devam edeceğim. Farklı ve sıra dışı mekanlarda mesleğimi icra etmek beni çok mutlu ediyor” dedi.
İstanbul İstanbul’da “Daltonlar” suç örgütüne yönelik “Mahzen-37” operasyonları: 14 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’un Kağıthane Esenyurt, Beylikdüzü, Başakşehir, Bahçelievler, Küçükçekmece ve Beşiktaş ilçelerinde “Daltonlar” suç örgütüne yönelik düzenlenen “Mahzen-37” operasyonlarında 14 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, İstanbul’un Kağıthane Esenyurt, Beylikdüzü, Başakşehir, Bahçelievler, Küçükçekmece ve Beşiktaş ilçelerinde elebaşılığını yurt dışı firar olan Beratcan Gökdemir’in yaptığı Daltonlar organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan şüphelinin; Esenyurt ilçesinde 31.03.2024-05.04.2024 tarihleri arasında M.O.S., B.T. ve C.T. isimli 3 ayrı iş yerinin kurşunlanması eylemlerini gerçekleştirdikleri, Beylikdüzü ilçesinde 31.03.2024 tarihinde E.B.G.R. isimli iş yerinin kurşunlanması eylemini yaptıkları, Başakşehir ilçesinde 02.04.2024 tarihinde B.S. isimli iş yerine el bombası atılması ve 14.04.2024 tarihinde iş yerinin kurşunlanması eylemlerini gerçekleştirdikleri, Bahçelievler ilçesinde 04.04.2024 tarihinde P. ve C.C. isimli iş yerlerinin, 16.04.2024 ve 19.04.2024 tarihilerinde S.G.L. ve İ.P isimli işyerlerinin kurşunlanması eylemlerini gerçekleştirdikleri, Küçükçekmece ilçesinde 22.04.2024 tarihinde 80. Yıl Parkı’nda kurşunlama eylemini yaptıkları, Bakırköy ilçesinde 16.04.2024 ve 25.04.2024 tarihlerinde G.B. isimli kuyumcunun kurşunlanması eylemlerini gerçekleştirdikleri, Esenyurt ve Avcılar ilçelerinde 08.04.2024 ile 13.04.2024 tarihlerinde meydana gelen 4 adet ikamet ve iş yeri kurşunlama eylemini yaptıkları, Beşiktaş ilçesinde 05.04.2024 ile 11.04.2024 tarihlerinde 2 ayrı kasten öldürmeye teşebbüs eylemini yaptıkları ve Esenyurt ilçesinde 12.04.2024 tarihinde kişiyi hürriyetinden yoksun kılma eylemini yaptıkları tespit edildi. Operasyonlar sonucu, 1 adet AK-47 uzun namlulu tüfek, 3 adet tam otomatik tabanca, 2 adet çalıntı motosiklet ile çok sayıda balistik yelek ve kar maskesi el geçirildi.