ASAYİŞ - 11 Ekim 2018 Perşembe 14:24

Adil Öksüz’ün yeğeninin yargılanmasına devam edildi

A
A
A
Adil Öksüz’ün yeğeninin yargılanmasına devam edildi

FETÖ’nün sözde "Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı" firari Adil Öksüz’ün yeğeni Esmaül Hüsna Öksüz’ün 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davaya devam edildi.

FETÖ’nün sözde "Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı" firari Adil Öksüz’ün yeğeni Esmaül Hüsna Öksüz’ün 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davaya devam edildi. Mahkeme, Esmaül Hüsna Öksüz’ün tutukluluk halinin devamına karar verdi.


FETÖ’nün sözde "Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı" firari Adil Öksüz’ün yeğeni Esmaül Hüsna Öksüz’ün 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davaya devam edildi. İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, tutuklu sanık Esmaül Hüsna Öksüz hazır bulundu. Duruşmada söz alan Esmaül Hüsna Öksüz, "Gönderdiğim evraklarda herhangi bir yasa dışı işlem yoktu. Ben sadece bir çocuğa yardımcı olmak için bu işin içine düştüm. Bunca zamandır tutukluyum. Niye tutukluyum bilmiyorum. Terör örgütüne yataklık etmek gibi bir durumum asla olamaz. Adaleti ve tahliyemi istiyorum" dedi.


Mahkeme, verdiği kısa aranın ardından sanık Esmaül Hüsna Öksüz’ün mevcut delil durumu ve atılı suçun vasıf ve mahiyetini dikkate alarak tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sanık Esmaül Hüsna Öksüz’ün kargo ile ABD’ye önemli örgütsel evrak göndereceği istihbaratı üzerine çalışma başlatmıştı. Esmaül Hüsna Öksüz, 13 Nisan’da alıcı olarak E.S. isminin yazıldığı zarfı kargo yetkilisine teslim ettiği sırada suçüstü yakalanmıştı. İncelemede zarfta, Adil Öksüz’ün kardeşi olan ve örgütün sözde Üsküdar il imamlığını yaptığı gerekçesiyle aranan Mehmet Öksüz, tutuklu olan eşi Şenay Öksüz ve çocukları Zeynep Şeyma Öksüz’e ait bazı evraklar bulunmuştu. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Esmaül Hüsna Öksüz hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis talep edilmişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’ın 3 yıllık bitkisel üretim planlaması yapıldı Aydın tarımının gelişen risklere karşı garanti altına alınması hedefiyle Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen toplantıda Aydın’ın 3 yıllık Bitkisel Üretim Planlaması yapıldı. Tarımsal Üretim Planlaması İl Teknik Komitesi, Aydın’ın 2025 ile 2027 yıllarını kapsayan 3 yıllık Bitkisel Üretim Planlamasını görüşmek üzere Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş başkanlığında, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak ve teknik komite üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. İl Müdürü Altıntaş açılış konuşmasında, Aydın’ın tarımsal üretimde Türkiye’nin önde gelen illerinden biri olduğunu, hem ürün çeşitliliği hem de verimliliğin yüksek olduğu Aydın’da ihracata yönelik ürünlerin üretildiğini ve ülke ekonomisine katkı sağlandığını, tarımın ülke için stratejik öneme sahip olduğunu ve bu nedenle 2025 ile 2027 yıllarını kapsayacak şekilde hazırlanan bitkisel üretim planlamasının öneminden ve ülkenin geleceğine, üreticilere sağlayacağı olumlu etkileri dile getirdi. Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak ise yaptığı konuşmada üretim planlaması ile üreticilerin korunmaya alınacağını ve gelişen risklere karşı ülkenin geleceğinin garanti altına alınmasının amaçlandığını ifade ederek üretim planlaması çalışmalarının tüm kesimleri kapsayan geniş katılımlı bir çalışma olduğunu belirtti. Gerçekleştirilen toplantıda planlamaya dahil edilebilecek ürünler, örnek münavebe yöntemleri ve tarımsal sulama kısıtlaması da dikkate alınarak hazırlanan Aydın Bitkisel Üretim Planlaması hakkında il sorumlusu teknik personellerce komite üyelerine sunum yapıldı. Ayrıca teknik komite üyeleri bilgilendirildi. Toplantı sonunda Tarımsal Üretim Planlaması İl Teknik Komite Üyeleri’nin katkıları ve ortak görüşü ile hazırlanan 3 yıllık "Bitkisel Üretim Planı" Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunulmak üzere onaylanarak imzalandı.
Kocaeli Çiğköfte dükkanında engelli kıza cinsel istismar iddiası Kocaeli’de yüzde 50 zihinsel engelli 20 yaşındaki kıza, çiğköfte dükkanında cinsel istismarda bulundukları gerekçesiyle yargılanan 2 sanık hakim karşısına çıktı. Edinilen bilgiye göre, 2021 yılının eylül ayında 20 yaşında olan ve yüzde 50 zihinsel engelli bulunan M.A., sosyal medya hesabından tanıştığı F. ile buluşmak amacıyla gece saatlerinde 6 yaşındaki erkek kardeşiyle birlikte İzmit Otogarına gitti. F.’nin otogara gelmemesi üzerine M.A., erkek kardeşiyle beraber otogarın karşısında bulunan çiğköfte dükkanına gitti. İddiaya göre, M.A. tuvalete gittiği esnada dükkanda çalışan D.D. (58), kızın peşinden giderek cinsel saldırıda bulundu ve çıplak fotoğrafını çekti. Daha sonra D.D., patronu M.D’ye (51) telefon ederek dükkana çağırırken, kendisi ise oradan ayrıldı. M.A. ile tek başına kalan M.D’nin de kıza cinsel saldırıda bulunduğu öne sürüldü. Olayın ortaya çıkmasıyla 2 şüpheli de gözaltına alındı. İfadeleri alınan şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi. D.D., 6 ay tutuklu kaldıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili D.D. hakkında, "Basit cinsel saldırı, özel hayatın gizliliğini ihlal etme" suçundan, M.D. hakkında ise "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan iddianame hazırlandı. "Müştekinin akıl hastası olduğunu bilmiyordum" Olayla ilgili duruşma Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık M.D., tutuksuz sanık D.D. ve avukatları katıldı. Savunması için söz hakkı verilen sanıklardan D.D. "M.A’ya yönelik herhangi bir cinsel eylemim olmamıştır. Müştekinin akıl hastası olduğunu bilmiyordum. M.A. ile M.D. arasında cinsel anlamda bir şey yaşanıp yaşanmadığını bilmiyorum. M.A., 2 kez üzerini çıkararak beni tahrik etmeye çalışıyordu. Ben 2 kez lavaboda üstünü giydirdim ancak en son bu hareketlerinden çekindiğim için fotoğrafını çekmeye karar verdim. Müştekinin fotoğrafını delil olsun diye kendi rızasıyla çektim. Müştekiyle önceye sayalı tanışıklığımız yoktur" dedi. "Cinsel anlamda beni tahrik edince birliktelik yaşadık" Olaydan önce M.A’yı tanımadığını ifade eden M.D. ise "Olay tarihinde müştekiyi dükkanın önünde otururken buldum, kendisini önceden tanımam. D.D., bana kızı bir saate gelip alacaklarını söyledi. Evime gitmek için dükkandan ayrılacağım esnada M.A. bana ’Gitme burada kal’ dedi. Eve gitmem gerektiğini söyledim ancak ısrar edince bir süre kaldım. Bulunduğumuz zaman zarfında beni tahrik etti, ben uzak durmaya çalıştım ancak yine cinsel anlamda tahriklerine devam edince cinsel birliktelik yaşadık. Daha sonra dükkanın anahtarını bırakıp ayrıldım. Çıkmadan önce de M.A. benden bir miktar para istedi. Kendisine para verdim. Ben müştekinin akıl hastası olduğunu bilmiyordum. Olay bu şekilde gerçekleşmiştir. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum" şeklinde konuştu. Mahkeme heyeti, M.D’nin tutuklu bulunduğu süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.
Van Van’da otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacak Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğünün Van-Kapıköy arası gar, istasyon ve saydinglerde otla mücadele kapsamında ilaçlama yapacağı bildirildi. Van Valiliğinden yapılan açıklamada, yapılacak mücadelede kullanılan ilaçların insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıması sebebiyle tehlike oluşturduğu belirtilerek, “Belirtilen demiryolu hat kesimleri ile istasyonların çevresinde vatandaşların dikkatli olmaları gerekmektedir. Demiryolu güzergâhı ve yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden itibaren on gün boyunca; vatandaşların ilaçlama yapılan sahaya yaklaşmamaları, belirtilen yerlerde hayvanlarını otlatmamaları, ot hasadı ve arıcılık faaliyetlerinde bulunmamaları önemle duyurulur” denildi. Açıklamada, ilaçlama tarihleri ve güzergâh ise şöyle sıralandı: “29.04.2024 tarihinde Malatya Gar ve müselles yolları (Malatya il sınırı) 30.04.2024 tarihinde Malatya - Maden (Malatya ve Elazığ il sınırları) 01.05.2024 tarihinde Maden - Diyarbakır (Elazığ ve Diyarbakır il sınırları) 02.05.2024 tarihinde Diyarbakır - Bozdemir - Mazıdağı (Diyarbakır ve Mardin il sınırları) 03.05.2024 tarihinde Bozdemir - Batman (Diyarbakır ve Batman il sınırları) 04.05.2024 tarihinde Batman - Kurtalan (Batman ve Siirt il sınırları) 05.05.2024 tarihinde Yolçatı - Elazığ (Elazığ il sınırı) 06.05.2024 tarihinde Elazığ - Genç (Elazığ, Bingöl il sınırları) 07.05.2024 tarihinde Genç - Tatvan (Bingöl, Muş, Bitlis il sınırları) 09.05.2024 tarihinde Van İskele - Van - Kapıköy (Van il sınırı) 12.05.2024 Malatya - Çetinkaya (Malatya ve Sivas il sınırları) gar ve istasyonları arasında otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacaktır.”
Batman Kozluk’ta husumetli aileler için ‘barış heyeti’ kuruldu Batman’ın Kozluk ilçesinde kaymakamlık koordinesinde belediye başkanları, daire amirleri, köy ve mahalle muhtarları ile kanaat önderleri tarafından husumetli ailelerin barıştırılması için ’barış heyeti’ kuruldu. İlçede aralarında husumet olan ailelerin barıştırılması amacıyla kurulan heyetin ilk toplantısı Kaymakamlık Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör başkanlığında yapılan toplantıda, aileler arasındaki husumetlerin çözülmesi, husumetli ailelerin barıştırılması, kan davalarının bitirilmesi adına atılacak adımlar, barış görüşmelerinin planlanması, görüşmelere katılacak üyeler ve görüşme takvimi belirlendi. Kurulan heyetle alakalı açıklamada bulunan Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, “Yüzyılların toplumsal hastalığı olan kan davası, Peygamber Efendimizin (S.A.V) Veda Hutbesi’nde lanetlemesine rağmen, kutsal kitabımızda ve hadislerde yasaklanmış olmasına rağmen çağdaş bir cahiliye adeti olarak maalesef günümüzde de hala sürdürülüyor. Hala insanın insanı acımadan öldürdüğü, sırf aynı kanı taşıdığı için masum insanların dahi katledildiği günümüzde dini, manevi ve hukuki eğitime ağırlık verilerek insanlara kan davasının dini ve hukuki boyutunun iyi anlatılması ve insanlarımıza barışın telkin edilmesi gerekiyor. İlçemizde kan davalarını sonlandırmak adına geniş çaplı bir barış heyeti kurduk. Amacımız ilçemizde bulunan tüm husumetli aileleri barıştırmaktır. Bu sürece katkı sağlayacak tüm üyelerimize gönülden teşekkür ediyoruz. Kurulan heyetin ilçemiz adına ve insanlık adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz” dedi.
Kocaeli Körfez Belediye Meclisinde koltuk gerginliği Körfez Belediyesi’nin mayıs ayı meclis toplantısında gergin anlar yaşandı. CHP’li meclis üyeleri, BBP meclis üyesinin meclis düzenine göre yanlarında oturmaması gerektiğini belirterek, toplantıya kendi koltuklarında değil misafir koltuklarından katıldı. Meclis toplantısı, Belediye Başkanı Şener Söğüt başkanlığında meclis salonunda gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin tek tek görüşülerek karara bağlandığı toplantıda CHP’li meclis üyeleri, Büyük Birlik Partisi meclis üyesinin meclis düzenine göre yanlarında oturmaması gerektiğini belirterek, kendi koltuklarında değil, misafir koltuklarından meclise katılım sağladı. "Adaletsizlik yaptığımızı düşünmüyoruz" Başkan Söğüt ise CHP’li meclis üyelerini yerlerine oturmaya davet etti. Başkan Söğüt, "Biz mevcut duruma göre hareket ettik. Sandalye sayısı fazla olsa sorun değil ama elimizdeki meclis salonu bu. İki bölümden oluşuyor salonumuz. ’18 meclis üyesi ön 4 sandalyede otursun, 13 meclis üyesi de ön 4 sandalye’ derseniz burada adaletsizlik olur. Bunun varsa mevzuatı, teknik bir durumu ona bakar yine değerlendiririz ama bu görev, bu vazife idareye veriliyorsa biraz önce anlattığım şekilde bunun dağılımında adaletsizlik yaptığımızı düşünmüyoruz. Biz mevcut duruma göre hareket ettik" dedi. "İlimtepe’de itfaiye müfrezesi olacak" Gündem maddelerinin ardından Yukarı Hereke’ye itfaiye müfrezesi konulması için girişim yapılması yönündeki önergeye cevap veren Başkan Söğüt, "Seçim öncesinde de kısa süre önce de İtfaiye Daire Başkanımızla görüştük. Sadece Yukarı Hereke’de değil, İlimtepe’de de bir itfaiye müfrezesi olacak" ifadelerini kullandı.