SPOR - 10 Aralık 2018 Pazartesi 17:07

Fatih Terim: “Gomis’in satılması o gün için doğruydu”

A
A
A
Fatih Terim: “Gomis’in satılması o gün için doğruydu”

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sezon başında takımdan ayrılan Fransız golcü Bafetimbi Gomis’in satılmasında teknik ve idari olarak karar verdiklerini, o günün şartlarında satılmasının doğru olduğunu söyledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sezon başında takımdan ayrılan Fransız golcü Bafetimbi Gomis’in satılmasında teknik ve idari olarak karar verdiklerini, o günün şartlarında satılmasının doğru olduğunu söyledi.


UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu altıncı maçında Galatasaray, yarın saat 20.55’te Türk Telekom Stadyumu’nda Portekiz ekibi Porto ile karşı karşıya gelecek. Mücadele öncesinde Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. UEFA Kupası’nın alındığı dönemde de Şampiyonlar Ligi’nden gelindiğinin hatırlatılması üzerine Terim, "O günkü takımla bugün takım aynı mı ona bakmak lazım. Niye olmasın? Ümit ederim olur. Önce UEFA Avrupa Ligi’ne kalalım. Yarın Schalke - Moskova maçının sonlanmasının ardından kalıp, kalmayacağımız belli olacak. Eğer kalırsak UEFA Avrupa Ligi Galatasaray’ın daha önce kazandığı bir kupa. Sonuna kadar gitmek isteyecektir. Olur, olamaz bilmiyorum ama iddiası böyle olacaktır. Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi’nin düzeyine yakın. Çok kolay olmayacak bir yarışma gözüküyor. Hiç mağlup olmadan, Milan maçı ile başlayan serüven Kopenhag’da biten şampiyonluk, ümit ederim tekrarlarız. Ne olursa olsun Avrupa’da olmak isteriz. Galatasaray oralara alışkın bir takım. Şampiyonlar Ligi’nde istediğimiz olmadı. Porto ile oynadığımız maçta normal lig maçında bile o kadar pozisyona girmedik. İlk maçın oyunundan memnunum, skordan değil. Devre arasını da iyi kullanabilirsek her şey olabilir” diye konuştu.



“Eşit koşullarda yarışmıyoruz”


Her toplantıda özellikle dile getirdiğini belirten Fatih Terim, “Bizim durumumuz gerek grubumuzda gerekse mücadele eden tüm takımlardan farklı. Şampiyonlar Ligi’ne de öyle başladık. Cezalarımız ve ligde yaşadıklarımız nedeniyle UEFA cezamızdan dolayı eşit koşullarda yarışmıyoruz. Bazı konuları değerlendirirken onların dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum. Transfer yasağımız var. Siz satmadan alamıyor bir durum içerisindesiniz. Makas çok açıldı. Her şey para değil cümlesi ile üstesinden gelemiyorsunuz. Neden gidemediğimizi değerlendirirken bir bahane değil, bu tespit. Bunun dikkate alınması gerektiği inancındayım” şeklinde konuştu.



“Komplo teorilerini önemsemiyorum”


Schalke 04’ün Lokomotiv Moskova’ya sosyal medya hesabından teşekkür etmesi, Moskova’nın da ‘Siz de ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz’ diye cevap vermesinin sorulması üzerine Terim, şöyle konuştu:


“Şampiyonlar Ligi çok yüksek bir kalibre oyun içerisinde. Bunları espri olarak kabul ediyorum. Ben Schake’nin sevincinden dolayı böyle bir mesaj attığını düşünüyorum. Bizim mağlubiyetimizi beklemiyordular. Moskova’nın da çok güzel bir espri yaptığını düşünüyorum. Bakalım ne yapacaklarını görelim. Ne yapacaklarını görmek istemiyorsak kendimiz kazanalım. Başka bir niyetin olduğunu düşünmüyorum. Yarın bizim kazanmamız halinde biz UEFA yolunda gideceğimiz için biz kendi işimize bakalım. Çok da öyle komplo teorilerini önemsemiyorum. Gönül isterdi biz mesaj atalım ‘Hadi Moskova’ diye. Porto maçı öncesinde ‘Hadi kalbimiz seninle’ diye. Ama şart böyle getirdi. Onun için ‘hadi Galatasaray’ demekte fayda var.”



“Gomis’in satılması o gün için doğruydu”


Fransız futbolcu Bafetimbi Gomis’in sezon başında transfer olması konusunda açıklamalarda bulunan deneyimli teknik adam, “Ben bu konuda hiç konuşmadım. Koca bir takımı bir oyuncuya bağlamak doğru değil. Gomis iyi bir golcü. Bizde de iyi iş yaptı. Kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim. Koca Galatasaray takımı, Gomis’in yerine iki oyuncu alma niyeti olmasa Gomis’i verir mi? Bir değil, iki oyuncu söylendiği için öyle karar teknik ekip olarak evet dedik. Ayrıca satmadan alamayan takımdan bahsediyoruz. 0’lara bakıyoruz. Her 0 da bize uygun olmuyor. Öyle zaman zaman bazı yerde okuyorum teknik heyet evet dedi. Teknik heyetin evet demesinin bir sebebi var. Galatasaray’ın menfaati neyse teknik heyet evet der. An vardı hayatta. O anlarda onu geri getiremezsiniz. O günün şartlarında verilen karar bugün verilen yanıtlar aynı manayı ifade etmez. O gün idari olarak da teknik olarak da karar verildi. Dururken niye hayır diyelim. Ekonomik, idari sebepleri oldu. Gomis olsa bazı şeyler değişebilir miydi? Evet. Bunu inkar etmememiz lazım. Gruptan çıksaydık hiçbiri aklınıza gelmezdi. Ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde kötü sonuçlar alınca doğal. Bir takım şeyler eleştirilmeli, hatırlatılmalı hatta nedeni de sorulmalıdır. Henüz hiçbir şey bitmediği için dikkatli sorulası gerekir. Yolumuz uzun. Bazen çok istedikleriniz olmuyor. Bir tarafa yıkılma çabası görüyorum. O gün için o kararın verilmesi doğruydu. Demekki iki taraf da bunu istedik. Bundan sonra o dedi bu dedi gerek yok” ifadelerini kullandı.



“Porto’ya başarılar diliyorum”


Porto’nun iyi bir takım olduğunu belirten deneyimli teknik adam, “Çok beğendiğim bir takım. Kalacak olan takımlar dünyanın en iyi takımları görünüyor. İşleri kolay olmayacak. Porto’da bu isteği görüyorum. Başarılar diliyorum. İkili maçlar bütün skorlara açıktır” dedi.



“Bizim geniş ve derin kadromuz yok”


“Ligdeki cezalar ve sakatlıklar herkesin malumu. Ben de sizi özlemişim. Allah’tan Şampiyonlar Ligi var. Ben de saha kenarını özledim” diyen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Benle ilgili değil, takımın rotasyonunda oturmuş 11’i de yok. Cezalar ve sakatlıklar bunu engelledi. 4 kulvar var. 11 oyuncumuz milli takımlara gitti. Vermekten de şeref duyuyoruz. Emre’nin ayağı kırıldı. Yuto’nun ciğeri söküldü. Futbol hayatımızda görmediğimiz şey denk geldi. Maçların uzak mesafeleri var. Yuto Ocak ayında Asya Kupası’na gidecek. Bizim geniş ve derin kadromuz yok. Bunu kabul edelim. Cezaların başka sıkıntılar da var. Cezalar sakatlık riskini arttırıyor. Belirli oyunculara yük biniyor. Biz de bu konuda istikrar ve dengeyi sağlayamadık. Benin gibi hayatı hücum geçmiş bir hoca yok. Derin kadrolarda kayıp yoktur. Her milli takım dönüşlerinde sıkıntılar oldu. Bundan arayışlar başladı. Fizikçi mi iyi, doktor mu iyi. Hepsi kendini ispat etmiştir” şeklinde konuştu.



“Galatasaray bunların üstesinden gelir”


Galatasaray’ın güçlü bir marka olduğunu vurgulayan Terim, “Unutulmamalıdır. Bu güçlü marka kendini yenileyebilir. Avrupa maçlarının atmosferini, ortamını ve kıymetini iyi bilir. Porto maçında kendi seyircisi önünde şartları zorlayarak, inancımızı bitirmeden bir maç oynayacağız. İlk maçta 10’dan fazla pozisyonumuz vardı. Galatasaray bunların üstesinden gelir. Biz hep beraber bir araya gelmeye devam etmeliyiz. 40 bin küsur bir antrenmana değil, tüm camia öyle bir araya gelmek zorundayız” açıklamasını yaptı.



“Melo ve Sneijder’i çağırsak geleceklerini biliyoruz”


Eski futbolcular Felipe Melo ve Wesley Sneijder’in devre arasında gelip, gelmeyeceğinin sorulması üzerine Fatih Terim, “İkisi de bize çok emeği geçmiş büyük oyuncular. Şartlar ne getirir bilmiyorum ama şu ana bu konuda temas olmadı. Onlarla temasımız olması gerekmiyor. Bir çağırsak geleceklerini biliyoruz. Galatasaraylılar bu kadarını bilsin yeter. Onların ismini söyleyince bile yüzüm gülüyor” diye cevap verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Başkan Yalım net konuştu 31 Mart Yerel seçimlerinde rekor farkla Uşak Belediye Başkanlığını kazanan ve AK Partili yönetimden görevi devralan CHP’li Özkan Yalım; TBMM’de konuşma yapan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş’e cevap verdi. Güneş’in konuşmasına yaptığı atıfta “Sayın Güneş hak ve hukuk kavramlarından bahsediyor, bizi 31 Mart’tan sonra haksızlık hukuksuzluk yapmakla itham ediyor” diyen Başkan Yalım; Güneş’e sert sözlerle karşılık verdi. “Hak ve hukuktan bahseden Sayın Güneş’e sesleniyorum” diyen Yalım; “Vatandaşımızın ödediği vergilerin bu derneklere nasıl harcandığı, Uşak Belediyesi’nin mülklerinde bu derneklerin ve vakıfların nasıl bedava oturtulduğu, giderlerinin belediye tarafından karşılandığı aşikârdır ve apaçık ortadadır. Eğer hak hukuk istiyorsanız bir an önce bu mülklerde bedava oturan, vatandaşın ödediği vergilere kene gibi yapışan bu derneklerden hep birlikte kurtulalım. Siz de bunların öncülüğünü yapıp mecliste sözcüsü olmayın. Ben Uşak Belediye Başkanı olarak halkımın parasını koruyacağım ve bu sistemi durdurmak için gerekli kararı da en kısa sürede meclisten çıkarttıracağım” dedi. Kamuoyunu yanıltan iddiaların aslını açıkladı Öncelikle Gediz Uluyolunda bulunan TÜGVA binasının önünde konuşan Başkan Yalım; Uşak Belediyesi’ne ait olan bu binanın 7 Ağustos 2017 yılında TÜGVA’ya tahsis edildiğini, 7 yıl boyunca bu vakfın hiçbir ücret ödemeden bu binayı kullandığını anlattı. -Kamu malına bilerek zarar verdiler Seçimi kazandıktan sonra binanın bağlı olduğu birim müdüründen bilgi istediklerini ve binaya geldiklerinde gördükleri manzara karşısında şok olduklarını ifade eden Başkan yalım; “Buraya gelince karşılaştığımız ortam maalesef çok kötüydü. Binada bulunan her şeyi, tavandaki lambadan dolaplara, raflardan masalara, kombiden peteklere kadar aklınıza gelebilecek her şeyi kırmış ve dağıtmışlardı. Açıkçası kamu malını ve vatandaşın vergileriyle yapılan yatırımları bu şekilde tahrip etmeleri bizi çok üzdü. Daha sonra biz yetkilere açıklama yapınca olayın kamuoyuna yansımasıyla birlikte TÜGVA yetkilileri buraya gelip üstün körü temizleyip kırılan dökülen eşyaları düzeltmeye çalışmış. Hatta içeride bulunan bir panoya “Bir gün elbet geri döneceğiz” diye yazılmış. Bunlar hiç hoş şeyler değil. Ben buradan açıkça diyorum ki, dönemeyeceksiniz. Uşak halkı size bir daha milletin malını har vurup harman savurma hakkını vermeyecek” dedi. -Eski yönetim yıllarca faturayı belediyeye ödetmiş TÜGVA binasının ardından hemen ilerisinde bulunan ÖNDER İmam Hatipliler Derneği binasının önüne giden Başkan Yalım; daha önce Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün kullandığı bu binanın 2 Ağustos 2021 yılında bu derneğe tahsis edildiğini söyledi. Aynı şekilde bu derneğin de hiçbir ücret ödemeden binayı kullandığını hatırlatan Başkan Yalım, “Maalesef bu giderlerin hepsi Uşaklı vatandaşlarımın ödediği vergilerle karşılanmış” dedi. -Asıl tecavüz vatandaşın ödediği vergilere yapılmıştır AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş’in TBMM içerisinde yaptığı açıklamada kamuoyunu yanıltacak bilgiler verdiğini ifade eden Başkan Yalım; “Ben Sayın Güneş’e buradan sesleniyorum; bunca yıllık tecrübeli bir milletvekili olarak önce beni arayıp bu konu hakkındaki gerçekleri öğrenip ondan sonra konuşması gerekirdi. Kendisinin iddia ettiği gibi ekiplerimiz bu binalara tecavüz etmedi. Tam tersi ortada bir tecavüz varsa o da TÜGVA ve ÖNDER’in Uşak halkının ödediği vergilere ettiği tecavüzdür” dedi. Açıklamasında ÖNDER yetkililerine de seslenen Başkan Yalım; “Bu bina Uşaklı vatandaşlarımındır. Ben bu binayı halkıma açacağım ve halkımın rahatça kullanabileceği şekilde bir kreş yapacağım. Bir an önce bu binayı boşaltın” dedi.
Edirne Vali Sezer’den hastanedeki yangına ilişkin açıklama: "Büyük oranda kontrol sağlanmış durumda" Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin çatı katında çıkan yangının kontrol atına alındığını, soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Edirne Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çatı katında çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Bölgeye itfaiye AFAD ekipleri sevk edildi. Hastanenin 9. katında bulunan hastalar tahliye edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alındı. Vali Yunus Sezer ve beraberindekiler bölgeye gelerek inceleme yaptı. Ekiplerden bilgi alan Vali Sezer, yangının büyük oradan kontrol altına aldığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini aktardı. 9. katta çocuk servisi olduğunu söyleyen Sezer, “Burada risk almamak adına onlara alt katlara rektörümüzle başhekimimizle alt katlara aldık. Altı tane çocuğumuz da devlet hastanesine o sevk edildi. Herhangi bir yaralama, herhangi bir hastalara etki eden bir durum yok. Şu an itibariyle de büyük oranda yangınla ilgili kontrol sağlanmış durumda. Ama soğutma devam ediyor. Sebebiyle ilgili olarak tabi yangın bittikten sonra itfaiyemiz gerekli raporu düzenleyecektir. Şu an itibariyle yani yangını söndürmesiyle daha çok meşgul oluyorlar. Yani belki oradaki elektrik aksamından olabilir ya da başka şey olabilir. Onunla ilgili net bir şey rapor sonucunda ortaya çıkacak” dedi. Rektör Erhan Tabakoğlu’da hastaların yangından etkilenmesi söz konusu olmadığını ifade ederek, "Biz sadece en üst katı tedbir amaçlı olarak alt katlara tahliye ettik. Şu an hastalarımız etkileyen bir durum söz konusu değil” dedi.
Manisa Başkan Zeyrek’ten Kula çıkarması Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kula’ya gelen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Jeotermal Kaynaklı Teknolojik Sera’yı ziyaret ederek yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Jeopark Belediyeler Birliği toplantısına da katılan Başkan Zeyrek, ilçedeki son programında mahalle muhtarları ile bir araya geldi. 31 Mart 2024 mahalli idareler yerel seçimlerini kazandıktan sonra ilk kez Kula’yı ziyaret eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, ilk olarak Kula Yunus Emre ve Şehit Ömer Halisdemir Kent Meydanı’nda Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, beraberindeki heyet ve belediye personelleri tarafından karşılanmasının ardından Başkan Dönmez’i ziyaret etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ilçelere eşit bir şekilde hizmet edeceğini dile getiren Başkan Dönmez, birim sorumluları ile görüşüp ilçenin en acil ihtiyaçlarının bir an önce belirlenmesi ve en kısa sürede bu ihtiyaçların giderilmesi gerektiğini söyledi. Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez ile de ilçenin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunan Başkan Zeyrek, ülke genelinde en ulaşılabilir bir büyükşehir belediye başkanı olacağını ve her zaman halkın içinde olacağının sözünü verdi. Başkan Zeyrek, belediye ziyaretinin ardından beraberindeki heyet ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Zafer Kalkınma Ajansı ve Kula Belediyesi işbirliğinde kurulan Jeotermal Kaynaklı Teknolojik Sera’yı ziyaret edip yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 120 milyon lirayı aşkın bölgenin en büyük yatırımlarından biri olan bu sera ile ilçe halkının istihdam edilmesinin yanı sıra üretime ve ülke ekonomisine büyük katkılar yapılacağının altını çizen Başkan Zeyrek, serada yürütülen çalışmaların yakın takipçisi olacağını söyledi. Başkan Zeyrek, Jeopark Belediyeler Birliği Başkanı olarak seçildi Jeotermal Kaynaklı Teknolojik Sera’yı ziyaret eden Başkan Zayrek, daha sonra Kula Belediyesi Ek Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda düzenlenen Jeopark Belediye Birliği Toplantısına katıldı. Burada yapılan toplantıda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Jeopark Belediyeler Birliği’nin yeni Başkanı olarak seçilirken, başkan vekilliklerine Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez ve Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu seçildi. Birlik meclis üyeleri, plan bütçe ve komisyon üyeleri ve ilgili üyeliklerin de seçiminin yapıldığı toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle son buldu. Başkan Zeyrek, Kula’daki son programında ilçenin tüm mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya muhtarlara hayırlı olsun dileklerini ileterek başlayan Başkan Zeyrek, 5 yıllık görev sürecinde ilçeler ve mahallelerinde yapmayı hedeflediği projelerini anlattı. Mahalle muhtarlarının sorularını da tek tek yanıtlayan Başkan Zeyrek, muhtarların kendisine ilettiği sorunları tek tek not alarak en kısa sürede çözüme kavuşturma sözünü verdi. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Başkan Zeyrek tüm mahalle muhtarlarına çalışmalarında başarılar dileyerek Kula’dan ayrıldı.
Ankara FETÖ’ye yönelik 17 ildeki ‘KISKAÇ-14’ operasyonlarında 36 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 17 ilde FETÖ’ye yönelik olarak düzenlenen ‘KISKAÇ-14’ operasyonlarında 36 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 17 ilde FETÖ’ye yönelik olarak düzenlenen “KISKAÇ-14” operasyonlarında 36 şüpheli yakalandı. FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz Milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz” ifadelerine yer verdi. Operasyon hakkında Bakan Yerlikaya şu bilgileri paylaştı: "Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince; Konya, Gaziantep, Hatay, Batman, Nevşehir, Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir, Adana, Hakkari, Denizli, Manisa, Kocaeli, Osmaniye, Bursa ve Ordu’da FETÖ’ye yönelik düzenlenen ‘KISKAÇ-14’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ‘Askeri Mahrem Yapılanması, Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı ‘ByLock’ kullanıcısı oldukları, örgüt içerisinde sorumlu şahıslarla operasyonel hatlar üzerinden irtibatlı oldukları, terörizmin finansmanı suçu kapsamında faaliyet gösterdikleri, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, münferit sınav soruşturmaları kapsamında mülakatlarda avantajlı olarak kodlandıkları ve ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.” Operasyonlar sonucunda çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile çok sayıda dijital materyal ve dokümanlara el konulduğunu açıklayan Yerlikaya, "Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.
Erzurum Şehit karakol komutanı törenle memleketine uğurlandı Erzurum’da geçtiğimiz yıl kavgaya müdahale ettiği sırada yaralanan ve uzun süredir hastanede tedavi gören Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar şehit oldu. Şehidin cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketi Hatay’a uğurlandı. Erzurum Pasinler İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde 22’nci Jandarma Trafik Tim Komutanı olarak görevli Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar, Pasinler Merkez Jandarma Karakol Komutanlığına vekalet ederken 3 Temmuz 2023 tarihinde Taşağıl Mahallesinde aileler arasında meydana gelen kavga olayına müdahale esnasında yaralanmıştı. Tedavi süreci devam eden Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar, yaralanmasına bağlı beyinde su toplaması rahatsızlığı nedeniyle 24 Nisan 2024 tarihinde Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniğinde yatırılarak tedavi altına alınmasına rağmen yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Şehit Astsubay Mustafa Yaşar için bugün İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Cenaze törenine; Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 9’uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, protokol üyeleri, m silah arkadaşları, askerler ve polisler katıldı. Şehit Mustafa Yaşar’ın cenazesi daha sonra Erzurum havalimanından toprağa verilmek üzere Hatay’a gönderildi. Şehit için düzenlenen törende eşi ve çocukları gözyaşlarını tutamadı.
Hatay Boğazına bozuk para kaçan yeğenini Heimlich manevrasıyla kurtardı Hatay’ın Antakya ilçesinde boğazına madeni para kaçan çocuk, amcasının sürücü kursunda öğrendiği Heimlich manevrasını uygulamasıyla kurtarıldı. Amcanın yeğenini kurtardığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Hatay’ın Narlıca Mahallesi’nde evlerinin bahçesinde oyun oynayan 3 yaşındaki Ömer Arslan’ın boğazına 1 TL’lik madeni para kaçtı. Bahçede dinlenmek için oturan 23 yaşındaki Adnan Arslan, yeğeni Ömer’in nefes almakta güçlük çektiğini fark etti. Sürücü kursundan öğrendiği Heimlich manevrasını uygulayan Arslan, 7. denemede madeni parayı yeğeninin boğazından çıkarmayı başardı. Amca Arslan’ın ölümle burun buruna gelen 3 yaşındaki yeğenini kurtardığı anlarsa saniye saniye anlar güvenlik kamerasınca görüntülendi. Görüntülerde 3 yaşındaki çocuğun salıncakta sallanırken boğazına paranın kaçması ve amcası Adnan’ın Heimlich manevrasıyla yeğenini kurtardığı anlar yer aldı. "Heimlich manevrasıyla yeğenimin hayatını kurtardım” Heimlich manevrasıyla yeğeninin hayatını kurtaran Adnan Arslan, “Bahçede dinlenmek için oturuyordum, o esnada yeğenim salıncakta sallanıyordu. Elinde bozuk paralarla sallanırken boğazına kaçtı. Ben otururken yeğenim yüzü kırmızı şekilde yanıma geldi. İlk önce fark etmedim ama sonra nefes alamadığını fark ettim. Hemen sırtını kendime doğru çevirip Heimlich manevrasına başladım. 7 manevradan sonra boğazından 1 TL metal para çıktı. Ondan sonra derin bir nefes aldım. Sürücü kursundaki derslerden öğrendim. Sosyal medyalardan gördüğüm Heimlich manevrası videolarını izlerken öğrendim. Heimlich manevrasıyla yeğenimin hayatını kurtardım” dedi.