SPOR - 21 Nisan 2019 Pazar 12:15

Galatasaray’da Mbaye Diagne krallık yarışında rekora gidiyor

A
A
A
Galatasaray’da Mbaye Diagne krallık yarışında rekora gidiyor

Süper Lig’de şu an 28 golle zirvede bulunan Galatasaray’ın Senegalli futbolcusu Mbaye Diagne’nin ligde tarihinde en çok gol atan (29) futbolcusu olan Bafetimbi Gomis’i yakalaması için bir adımı kaldı.

Süper Lig’de şu an 28 golle zirvede bulunan Galatasaray’ın Senegalli futbolcusu Mbaye Diagne’nin ligde tarihinde en çok gol atan (29) futbolcusu olan Bafetimbi Gomis’i yakalaması için bir adımı kaldı. Galatasaray, Diagne’nin gol attığı 5 maçı da kazanırken, 27 yaşındaki futbolcu attığı 8 golün 7’sini içeride kaydetti.


Galatasaray’ın Senegalli futbolcusu Mbaye Diagne attığı gollerle takımını sırtlıyor. Devre arasında Kasımpaşa’dan transfer edilen Diagne, sarı-kırmızılı forma ile 8 Süper Lig, 2 UEFA Avrupa Ligi ve 1 Ziraat Türkiye Kupası müsabakası olmak üzere toplam 11 maçta görev aldı. 27 yaşındaki futbolcu, 8 lig maçında 8 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. Ligin ilk yarısında Paşa forması ile 20 gol atan Senegalli futbolcu, sarı-kırmızılı forma ile attığı 8 golle birlikte toplam 28’e ulaştı. Başarılı forvetin bir de asisti var. Yıldız futbolcu şu anda ligde açık ara gol krallığında zirvede bulunuyor.



Diagne atıyor, Galatasaray kazanıyor


Galatasaray, Diagne’nin attığı gol attığı maçlarda puan kaybetmiyor. Başarılı futbolcu, sarı-kırmızılı forma ile gol sevinci yaşadığı 5 maçta Galatasaray, sahadan 3 puanla ayrıldı. Senegalli futbolcu, Trabzonspor, Antalyaspor, Bursaspor, Yeni Malatyaspor ve Kayserispor müsabakalarında gol atarken, Cimbom da hanesine 3 puan yazdırdı.



8 golün 7’si Türk Telekom Stadyumu’nda


Mbaye Diagne, sarı-kırmızılı takımda kaydettiği 8 golün 5’ini penaltıdan kaydetti. 27 yaşındaki futbolcu Yeni Malatyaspor’a 2, Bursaspor, Trabzonspor ve Kayserispor maçlarında 1’er kez penaltı atışından rakip fileleri havalandırdı. Diagne söz konusu gollerin 7’sini ise Türk Telekom Stadyumu’nda kaydetti. Sadece 1 golü Bursaspor deplasmanında attı.



Gomis’i yakalaması için 1 gol kaldı


Gol krallığında 28 golle zirvede bulunan Diagne, rekora da yaklaştı. Geçtiğimiz sezon ligde şampiyon olan Galatasaray’da Fransız futbolcu Bafetimbi Gomis, gol krallığı yarışında sezonu 29 golle rekor kırarak zirvede tamamlamıştı. Diagne kalan 5 hafta 1 gol atarsa Gomis’i yakalayacak. Yıldız futbolcu, 2 gol atması durumunda ise rekorun yeni sahibi olacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Akra Gran Fondo Powered by AG Tohum Bisiklet Yarışı yapıldı Bu yıl 6.’sı düzenlenen Akra Gran Fondo Powered by AG Tohum Bisiklet Yarışı sona erdi. Yarış sonrası düzenlenen törenle dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Antalya’nın Kemer ilçesindeki Mustafa Ertuğrul Aker Parkı önünden Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu ve diğer protokol üyelerinin damalı bayrağı sallamasıyla başlayan yarışlarda sporcular, 98 kilometrelik ve 49 kilometrelik parkurlarda pedal çevirdi. “Mavi ve Yeşilin bir parçası ol” sloganıyla tabiat parkları ve doğasıyla dünyanın en popüler tatil noktalarından biri olan Kemer’de yapılan yarışta sporcular, birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Yarışların tamamlanmasının ardından Mustafa Ertuğrul Aker Parkı’nda ödül töreni düzenlendi. Kemer tanıtımı için önemli bir etkinlik Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, bu yıl 6.’sı düzenlenen yarışların çok güzel bir havada organize edildiğini söyledi. Yarışmaya yerli ve yabancı 583 sporcunun katıldığını ifade eden Başkan Topaloğlu, “Güzel bir yarış oldu. Kemer tanıtımı için önemli bir etkinlik. Yarışlar için Kemer’e gelen sporcular kendi memleketlerine ve ülkelerine gidince Türkiye’nin ve Kemer’in doğal güzelliklerini anlatacaklar. Bu tarz organizasyonlarımız artarak devam edecek” dedi. Organizasyon, sporcuların da yer aldığı hatıra fotoğrafı ile sona erdi.