SPOR - 16 Mayıs 2019 Perşembe 12:21

Kasımpaşa, Konyaspor ile 16. kez karşılaşacak

A
A
A
Kasımpaşa, Konyaspor ile 16. kez karşılaşacak

Spor Toto Süper Lig’in 33.

Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Kasımpaşa, sahasında oynayacağı Atiker Konyaspor ile 16. kez mücadele edecek.


Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Kasımpaşa, sahasında Atiker Konyaspor ile karşı karşıya gelecek. Geride kalan 32 haftada Kasımpaşa, 11 galibiyet, 5 beraberlik ve 16 mağlubiyet sonucu topladığı 38 puanla 13. sırada yer alırken, Konya temsilcisi ise 9 galibiyet, 15 beraberlik ve 8 mağlubiyet alarak topladığı 42 puanla 6. sırada bulunuyor.


Yeşil-beyazlılar ile Süper Lig tarihinde 16. maçına çıkacak olan Kasımpaşa, geride kalan 15 müsabakada 5 kez kazanabildi. Bu seride Konyaspor ise 6 mücadelede galibiyet yaşadı. 5 maç da beraberlikle noktalandı. Süper Lig’in ilk yarısında Konya’da oynanan mücadeleyi ise Konyaspor 3-2’lik skorla kazanmıştı.



Denizli ile yollar ayrıldı


Kasımpaşa’da 32. haftada Kayserispor mücadelesinde alınan mağlubiyetin ardından Teknik Direktör Mustafa Denizli görevinden ayrıldı. Lacivert-beyazlı ekipten yapılan açıklamada ligin son 2 haftasında oynanacak olan Konyaspor ve Beşiktaş mücadelelerinde Antrenörler İlyas Öztürk ve Erkan Çoker’in takımın başında olacağı açıklandı.



Paşa kazanmayı unuttu


Kasımpaşa, Süper Lig’de 5 maçtır hanesine 3 puan yazdıramıyor. Kazanmayı unutan lacivert-beyazlılar, ligdeki son galibiyetini 27. haftada sahasında Erzurumspor’u 2-1 yenerek alırken, ligde oynadığı son 5 maçta ise 1 beraberlik 4 mağlubiyet elde edebildi. 5 maçtan sadece 1 puan çıkaran Paşa, Konyaspor karşısında 3 puan alarak, son haftaları puanlarla kapatmanın peşinde.



Kasımpaşa’da son durum


Kasımpaşa’da Konyaspor karşısında 2 oyuncu eksik olacak. Sakatlığı devam eden kaleci Ramazan Köse ve Kayserispor müsabakasında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Pavelka, Konyaspor karşısında forma giyemeyecek isimler. Paşa’da iki futbolcu da sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bulgar oyuncu Popov ve Josue Sa Konyaspor maçında sarı kart görmeleri durumunda son hafta Beşiktaş deplasmanında takımını yalnız bırakacak.



Düdük Koray Gençerler’de


Yarın Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda 20.30’da başlayacak olan müsabakayı hakem Koray Gençerler yönetecek. Gençerler’in yardımcılıklarını Osman Gökhan Bilir ve Gökmen Baltacı yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi olarak ise Alper Çetin olacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.