GENEL - 02 Ocak 2012 Pazartesi 19:39

BDP`Lİ TUĞLUK`UN AVUKATINA "DEVRİMCİ KARARGAH" DAVASI

A
A
A
BDP`Lİ TUĞLUK`UN AVUKATINA "DEVRİMCİ KARARGAH" DAVASI

Devrimci Karargah örgütü hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında BDP Milletvekili Aysel Tuğluk’un avukatı Özcan Kılıç’ın da bulunduğu 3 kişi hakkında dava açıldı.
Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsmail Tandoğan tarafından hazırlanan 12 sayfalık iddianame, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi ve davanın, sanıkları arasında eski emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın da bulunduğu Devrimci Karargah Ana Davası ile birleştirilmesi talep edildi.
İddianamede tutuklu sanık Okan Duman’ın örgüt içinde faaliyet gösterdiği, örgütün yurt dışında bulunan üst düzey yöneticileriyle irtibatının olduğu iddia edildi. Diğer sanıklar Coşkun Kıyamçiçek ile avukat Özcan Kılıç’ın da bu sanıkla irtibatlarının olduğunun tespit edildiği ifade edilen iddianamede, Duman’ın, ’terör örgütü yöneticisi olmak’, ’örgüt propagandası yapmak’, ’mala zarar vermek’, ’tehlikeli madde bulundurmak’ gibi suçlardan 36 ile 96 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep edildi.
İddianamede sanıklar Coşkun Kıyamçiçek ve Özcan Kılıç’ın ise ’terör örgütüne üye olmak’ suçundan 7.5 ile 15 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları istendi.
Tutuklu sanık Okan Duman’ın askeri eğitim görmek için terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarına gittiğini öne sürülerek, Beyoğlu’ndaki MÜSİAD binasına 30 Temmuz 2011’de patlayıcıyı kendisinin koyduğunu ve Şişli’deki evinde de patlayıcı bulunduğunu beyan ettiği ifade edildi. İddianamede, yapılan araştırma sonucunda Duman’ın, MÜSİAD binasına patlayıcı konulmasının da aralarında olduğu 5 eyleminin tespit edildiği belirtildi.
İddianamede, sanıklardan Özcan Kılıç’ın evinde yapılan aramada 2 adet ’’Devrimci Cephe’’ isimli derginin bulunduğu belirtilerek, diğer sanıkların yaptıkları telefon görüşmelerine göre Kılıç’ın Avrupa’da bulunan Devrimci Karargah örgütü üst düzey yöneticisi, ’’Faruk’’ kod adlı Şemdin Şimşir’in 24 Eylül 2010’da ve sonrasında verdiği talimatlarla yine örgüt mensubu sanıklardan Okan Duman ile irtibata geçtiği, sanık Okan Duman’a örgüt adına dergi çıkarılması talimatı verildiğinden haberdar olduğu ve bu
konuda yardımda bulunduğunun tespit edildiği ileri sürüldü.
Devrimci Karargah örgütü ana davasıyla birleştirilmesi konusundaki talebi değerlendiren İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, önümüzdeki günlerde bu taleple ilgili karar verecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Deniz üstünde sürpriz evlilik teklifi Bartın’da yaşayan Erkan Bostancı, sosyal medyada tanıştığı Ceyda Karagöl’e gezme amacıyla davet ettiği Amasra’da, önceden süslettiği bir yat içerisinde evlilik teklifinde bulundu. Olacaklardan habersiz Bostancı ile buluşan Karagöl, sürpriz teklifle büyük heyecan ve mutluluk yaşadı. Bartın Liman Başkanlığında güvenlik görevlisi olarak çalışan Erkan Bostancı (31), 9 ay önce Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde yaşayan Ceyda Karagöl ile tanıştı. Arkadaşlıklarını ilerleten çift, 2 hafta önce ailelerini de tanıştırdı. Gezmek amacıyla Ceyda Karagöl’ü Amasra’ya davet eden Erkan Bostancı, büyük limanda gezerlerken bir tekneye girdi. Süslenmiş tekneyi görünce büyük heyecan yaşayan Karagöl’ün yaşadıklarının ardından ise heyecanı mutluluğa dönüştü. Bir anda diz çöken Bostancı, cebinden çıkardığı yüzüğü vererek Karagöl’e evlilik teklifinde bulundu. Ceyda Karagöl’ün teklifi kabul etmesinin ardından pasta kesilerek günün anısına teknede fotoğraf çektirildi. Evlilik teklifi beklediğini ama böyle bir organizasyonla yapılan bir teklifi beklemediğini anlatan Ceyda Karagöl, "Gezmek için gelmiştim, böyle bir şey beklemiyordum. Birden bu ortamı görünce çok heyecanlandım. Her şey çok güzeldi. Çok mutlu oldum" diye konuştu. Erkan Bostancı ise kendileri için unutamayacakları bir gün olması amacıyla farklı bir şekilde evlilik teklifinde bulunmak istediğini belirterek, "Liman Başkanlığında çalıştığım için denize ve teknelere ilgim vardı. Hayatımda bir kere yapacağım bir şeyin özel olmasını istedim. Denizde olsun, denizin güzelliğini bu mutlu günümüzde yaşayalım istedim" diye konuştu. Sürpriz teklifin yapıldığı Gökdeniz-3 yatının sahibi Mücella Albayrak ise gençlerle birlikte kendisinin de çok heyecanlandığını ifade etti. 20 yıldır tekne süslemesi yaptığını ve binlerce gencin mutluluğuna ortak olduğunu hatırlatan Albayrak, her seferinde gençlerle birlikte o özel anları tekrar tekrar yaşadığını kaydetti.