EĞİTİM - 24 Mayıs 2019 Cuma 13:53

Ataşehir Belediyesi, 600 genci üniversiteye hazırlıyor

A
A
A
Ataşehir Belediyesi, 600 genci üniversiteye hazırlıyor

10 yıldır sosyal belediyecilik alanında büyük hizmetlere imza atan Ataşehir Belediyesi, gençleri de geleceğe hazırlıyor.

10 yıldır sosyal belediyecilik alanında büyük hizmetlere imza atan Ataşehir Belediyesi, gençleri de geleceğe hazırlıyor.


Üniversite sınavına her yıl milyonlarca öğrenci giriyor. Çoğu da yüksek ücret ödeyip kurslara gidiyor. Ataşehir Belediyesi ise üniversite hayali kuran gençlere her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz eğim desteği sağlıyor.


Neşet Ertaş Kültürevi ve Ferhatpaşa Gençlik Merkezileri’nde 600 öğrenci hayatlarının dönüm noktası olan üniversite sınavına, Ataşehir Belediyesi’nin ücretsiz ders destek eğitim programlarıyla hazırlanıyor.


2017-2018 yılında Ataşehir Belediyesi’nin üniversiteye hazırlık kurslarından yararlanan gençlerden 210 öğrenci üniversite hayallerine kavuşarak hem ailelerinin hem de Ataşehir Belediyesi’nin haklı gururu oldular.


Örgün eğitime destek programına katılarak bir yıl boyunca harcadıkları emeklerinin karşılığını alan öğrenciler; bilgisayar, endüstri, elektrik mühendisliği, uluslararası ilişkiler, hukuk, mimarlık, radyo televizyon ve sinema, halkla ilişkiler ve tanıtım, sivil havacılık ve kabin hizmetleri, çocuk gelişimi ile işletme gibi bölümleri kazandı. Öğrenciler, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden 9 Eylül Üniversitesi’ne, Marmara Üniversitesi’nden İstanbul Üniversitesi’ne kadar çok çeşitli üniversitelere yerleşerek büyük başarı elde etti.


Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) her aşamasında Ataşehirli gençlerin yanında olan Belediye, tecrübeli öğretmen kadrosu ile eğitimler verirken, öğrencilerin sınavlara daha iyi hazırlanabilmeleri için de ücretsiz ders kitapları, soru bankaları ve testler dağıtıyor. Aynı zamanda bilgi, beceri ve zaman kullanımının ölçülmesi amacıyla deneme sınavları ve motivasyon seminerleri düzenliyor.


Bunun yanı sıra Ataşehirli tüm gençlere doğru tercih için danışmanlık hizmeti de sunuluyor. Ayrıca Ataşehir Belediyesi yıl boyunca öğrenci ve ailelerine yönelik; meslek tanıtımı, sınav kaygısı, aile içi iletişim ve kişisel gelişim konularında seminerler ile öğrencilerin sosyal ve kültürel yönden gelişimlerine katkı sağlayacak sanat eğitimleri düzenliyor. Yani gençler belediyenin kültür merkezlerinde sadece üniversite sınavına hazırlanmıyor aynı zamanda bir sanat dalının eğitimini de almış oluyor. Pek çok üniversiteden akademisyenler kurumlara davet edilerek sınavda çıkma ihtimali olan konular üzerine eğlenceli söyleşiler gerçekleştiriyor


Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Eğitimde fırsat eşitliği, anayasal bir haktır. Hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm bireylere eşit eğitim hakkı sağlanmalıdır. İşte bu inançla çıktığımız yolda Ataşehir Belediyesi olarak öğrencilerimizin yanında olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu bağlamda sınava girecek tüm öğrencilerimize de şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.
Antalya Antalya’da Pakistanlı kadın kanlar içerisinde ölü bulundu, öğretmen oğlu gözaltına alındı Antalya’da 59 yaşındaki Pakistanlı asıllı kadın, yaşadığı evin mutfağında kanlar içerisinde ölü bulundu. Boynunda ve kol kısmında bıçak kesileri bulunan kadının birlikte yaşadığı İngilizce öğretmeni oğlu ise polis tarafından kelepçelenip gözaltına alındı. Olayla ilgili cinayet şüphesi araştırılmaya devam ediliyor. Olay, saat 23.00 sıralarında Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi 3188 Sokak üzerindeki 4 katlı apartmanın giriş katında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İngilizce öğretmenliği yaptığı öğrenilen Pakistan asıllı A. A. Q. (30), eve geldiğinde birlikte yaşadığı annesi Ashfaq Ahmad Qureshi’nin (59) mutfakta kanlar içerisinde olduğunu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin hayatını kaybettiğini belirledi. İngilizce öğretmeni oğlu gözaltına alındı Mutfakta kanlar içerisindeki cesedi inceleyen olay yeri inceleme ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin boynunda ve kol kısmında bıçak kesilerinin olduğunu tespit etti. Ekiplerin, evin mutfağında ve balkon kapısından parmak izleri örnekleri aldığı gözlendi. Olayla ilgili Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler geniş çaplı araştırma başlatırken, sözlü ifadesini alınan kadının oğlu A. A. Q kelepçeleyerek gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü. 8 Nisan’da yaşadıkları eve yeni taşındıkları öğrenilen kadının cenazesi savcı incelemesinin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.