SPOR - 24 Haziran 2019 Pazartesi 21:43

Turkish Airlines Antalya Open açılış töreni Aspendos’ta gerçekleşti

A
A
A
Turkish Airlines Antalya Open açılış töreni Aspendos’ta gerçekleşti

Türkiye Tenis Federasyonu himayesinde bu yıl Antalya’da 3’sü düzenlenen Turkish Airlines Antalya Open Turnuvası’nın açılış töreni Aspendos Antik Tiyatrosu’nda gerçekleşti.

Türkiye Tenis Federasyonu himayesinde bu yıl Antalya’da 3’sü düzenlenen Turkish Airlines Antalya Open Turnuvası’nın açılış töreni Aspendos Antik Tiyatrosu’nda gerçekleşti.


Turkish Airlines Antalya Open Turnuvası’nın açılış töreni gerçekleşti. Antalya’nın Serik ilçesindeki Aspendos Antik Tiyatro’da düzenlenen törende, turnuvanın geçen yılki şampiyonu Bosna Hersekli Damir Dzumhur ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu, antik tiyatroda oluşturulan mini tenis sahasında gösteri maçı yaptı. Gösteri maçına Türk sporcular Cem İlkel ve Yankı Erel’in yanı sıra İtalyan tenisçi Lorenzo Sonego da katıldı.



Münir Karaloğlu: "Antalya bütün olimpik sporların kamp merkezine dönüşüyor"


Vali Münir Karaloğlu, bu yıl 3.’sü düzenlenen turnuvanın başlama vuruşunu 2 bin yıllık Aspendos Antik Tiyatro’da yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Antalya’da çok önemli spor organizasyonları yapıldığını değinen Karaloğlu, "Geçen yılın açılış vuruşunu Perge Antik Kenti’nde yapmıştık. Bu yıl da Aspendos Antik Tiyatro’da yaptık. Bu ince düşüncelerinden dolayı organizasyon yetkililerine teşekkür ediyorum. Kentteki büyük organizasyonlarla kentin kültürünü ve tarihini biraya getirerek, paket halinde insanlığa sunmak istiyoruz" dedi.


Antalya’da organizasyon sayısını artırmak istediklerinin altını çizen Vali Karaloğlu, "Bu tür büyük spor organizasyonlarıyla hem kente gelen insan sayısını artırmak hem de kentteki turizm sezonunu uzatmak istiyoruz. Antalya, sadece futbol kamp yeri değil, bütün olimpik sporların kamp merkezine yavaş yavaş dönüşüyor. Bu tür organizasyonlar da bu amaca hizmet ediyor" diye konuştu.


Vali Münir Karaloğlu son olarak turnuvaya katılan sporculara başarı dileklerinde bulundu.



Damir Dzumhur: "Burada olmaktan inanılmaz mutluyum"


Bosna Hersekli tenisçi Damir Dzumhur ise Antalya’ya uzun yıllardır turnuvalar için geldiğini aktararak, "Antalya’yı çok seviyorum.Biz Türk kültürüne alışığız. Yaklaşık 500 yıl Osmanlı himayesinde yaşadık. Burada olmaktan inanılmaz mutluyum" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.