GENEL - 12 Temmuz 2019 Cuma 10:49

Hiçe sayılan yağ damlalarıyla hayata tutunuyor

A
A
A
Hiçe sayılan yağ damlalarıyla hayata tutunuyor

Arnavutköy’de yaşayan iki çocuk annesi Fatma Duru’nun (50), yaşam öyküsü yürekleri burktu.

Arnavutköy’de yaşayan iki çocuk annesi Fatma Duru’nun (50), yaşam öyküsü yürekleri burktu. Lokantalardan topladığı bitmiş yağ tenekelerinden pet şişeye sızdırdığı yağ ile yemek yapan Duru, geçimini kâğıt ve plastik toplayarak sağlıyor.


Milyonlarca insanın açlıkla mücadele ettiği dünyada, evlerde israf edilen gıda maddeleri ihtiyaç sahiplerine damla damla umut oluyor. Onlardan biri de Arnavutköy’de yaşayan iki çocuk annesi Fatma Duru. İhtiyaç sahibi kadının mutfağın en temel gıda maddesi olan yağı, yaşadığı çevrede bulunan lokantalardan topladığı bitmiş yağ tenekelerinden sokak ortasında pet şişeye sızdırması yürek sızlattı. Bu yağları yemek yapımında kullandığını belirten Duru, yıllarca eşinden şiddet gördüğü için beyin sinirlerinde zedelenme ve göz bebeğinde çatlama meydana geldiğini söyledi. Görme sorunu yaşadığı için kimsenin kendisine iş vermediğini kaydeden Duru, 20 yıldır sokaklardan plastik ve kâğıt toplayarak geçinmeye çalıştığını ifade etti.



Pet şişelere sızdırdığı yağ ile yemek yapıyor


Bitmiş yağ tenekelerinden topladığı yağlarla yemek yaptığını söyleyen Duru, "Lokanta ve restoranlardan bitmiş yağ tenekelerini topluyorum. Temiz ve çöpe değmemiş yağ tenekelerinden kalan yağları pet şişelere sızdırıyorum ve bu yağlarla yemek yapıyorum" dedi.



Eşine içki parası vermediği için gece yarısı sokağa atıldı


Eşinden yıllarca şiddet gördüğünü ve bu yüzden beyin sinirlerinde zedelenme ve göz bebeğinde çatlama meydana geldiğini ifade eden Duru, "Eşimden yıllarca şiddet gördüm. Beş yıl önce gece yarısı eşim tarafından ’içki parası’ vermediğim için kızımla birlikte sokağa atıldım. Kalacak yerimiz yoktu. Kızımın da o dönemde talibi çıtı ve 19 yaşında evlendirdim. Kızımı o yaşta kalacak yerimiz olmadığı için evlendirdim. Bir de 17 yaşında oğlum var. O babasının yanında kalıyor. Evlatlarıma yeterince annelik yapamadığım için çok üzülüyorum” şeklinde konuştu.



"Sakatım diye iş vermiyorlar"


Kendisine ait evi olmadığını ve kirada oturduğunu belirten Duru, geçim sıkıntısı çektiğini söyleyerek, “Kirada oturuyorum. Kazandığım para kirama bile yetmiyor. Görme sorunu yaşıyorum. Ellerim de sakat. Sakatlık raporum var. İş görür raporu da aldım ama kimse beni işe almıyor. Güçsüzüm, halsizim gücümün yettiği kadar çalışıyorum. Ağır işleri yapamıyorum. Önceden çalıştığım yerler de oldu. Sakatım diye çok az para verdiler. Kendi koşullarıma uygun bir işte çalışmayı çok istiyorum “diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da Pakistanlı kadın kanlar içerisinde ölü bulundu, öğretmen oğlu gözaltına alındı Antalya’da 59 yaşındaki Pakistanlı asıllı kadın, yaşadığı evin mutfağında kanlar içerisinde ölü bulundu. Boynunda ve kol kısmında bıçak kesileri bulunan kadının birlikte yaşadığı İngilizce öğretmeni oğlu ise polis tarafından kelepçelenip gözaltına alındı. Olayla ilgili cinayet şüphesi araştırılmaya devam ediliyor. Olay, saat 23.00 sıralarında Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi 3188 Sokak üzerindeki 4 katlı apartmanın giriş katında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İngilizce öğretmenliği yaptığı öğrenilen Pakistan asıllı A. A. Q. (30), eve geldiğinde birlikte yaşadığı annesi Ashfaq Ahmad Qureshi’nin (59) mutfakta kanlar içerisinde olduğunu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin hayatını kaybettiğini belirledi. İngilizce öğretmeni oğlu gözaltına alındı Mutfakta kanlar içerisindeki cesedi inceleyen olay yeri inceleme ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin boynunda ve kol kısmında bıçak kesilerinin olduğunu tespit etti. Ekiplerin, evin mutfağında ve balkon kapısından parmak izleri örnekleri aldığı gözlendi. Olayla ilgili Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler geniş çaplı araştırma başlatırken, sözlü ifadesini alınan kadının oğlu A. A. Q kelepçeleyerek gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü. 8 Nisan’da yaşadıkları eve yeni taşındıkları öğrenilen kadının cenazesi savcı incelemesinin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Mersin Mersin’de polis minibüsü kaza yaptı: 1 polis memuru yaralı Mersin’in Erdemli ilçesinde görev dönüşünde olduğu belirtilen polis minibüsü yağmurla kayganlaşan yolda kaza yaptı. Yoldan çıkıp refüjdeki aydınlatma direğine çarpan minibüsün şoförü polis memuru R.A.T. itfaiye ekiplerince sıkıştığı yerden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Kaza ilçe merkezine 8 kilometre mesafede bulunan Limonlu Mahallesi’ndeki Şehit Polis Cem Tayfun Kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre polis memuru R.A.T. yönetimindeki çevik kuvvete ait olduğu belirtilen minibüs, görev dönüşünde D-400 karayolunun Mersin Antalya istikametinde seyir halindeyken yağmurla birlikte kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolü kaybetmesi sonucu refüjdeki aydınlatma direğine çarptı. Polis memuru R.A.T. çarpmanın etkisiyle refüje çıkıp devrilen minibüste sıkıştı. Çevredekilerin haber vermesiyle kaza yerine itfaiye, sağlık ekibi ve güvenlik güçleri sevk edildi. Minibüsün sıkışan kapısını açan itfaiye ekipleri polis memurunu bulunduğu yerden çıkardı. Vatandaşların da desteği ile yaralı polis memuru ambulansa taşındı. Erdemli Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılan yaralı polisin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Vatandaşlardan İbrahim Arslan kayganlaşan yolda polis minibüsünün kaza yaptığını belirterek, yaralı polisin ambulansla hastaneye kaldırıldığını dile getirdi. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.