GENEL - 03 Ocak 2012 Salı 12:46

STRESLE BAŞ ETMENİN EN KEYİFLİ YOLU GÜZELLEŞMEK!

A
A
A
STRESLE BAŞ ETMENİN EN KEYİFLİ YOLU GÜZELLEŞMEK!

Canlı ve parlak bir cildin, dinlenmiş, rahatlamış bir vücut ile genç görünümün stresle boğuşan insanlarda özgüveni tekrar yerine getireceği bildirildi.
İş hayatının, eşler arası yaşanan problemlerin, çocukların eğitim sorunlarının, trafiğin, ekonomik sıkıntıların ve daha birçok etkenin yarattığı stres sinir sistemini, solunum sistemini, kalp-damar sistemini, kısaca tüm vücudu alt üst ediyor. Hayatı kabusa çeviren stres, canlı, zinde, bakımlı görünümü de yok ediyor. Karşı karşıya kalınan olumsuzlukları tamamen ortadan kaldırmak belki mümkün değil ama ihmal edilen bakımları yaparak, canlandırıcı etkisi olan yöntemleri uygulayarak zinde kalmak ve kişilerin
kendini daha iyi hissetmesi mümkün. Uzmanlar, canlı parlak bir cildin, dinlenmiş, rahatlamış bir vücudun ve genç bir görünümün özgüveni yerine getireceğini bunun da insanların hayata daha sıkı sarılmalarını ve her yeni güne enerjik başlamalarını sağlayacağını belirtiyor.
MEDİKAL CİLT BAKIMI İLE CİLDİNİZ YENİLENSİN
Mediest Cerrahi ve Medikal Estetik Center, stresten kurtulmanın en iyi yolunun ’güzelleşmek’ olduğu fikrinden yola çıkarak çeşitli seanslarla insanları rahatlatıyor. Güzellik ve bakım seanslarına ilk olarak cilt bakımı ile başlayan merkez, rüzgar, güneş, soğuk gibi dış etkenlerin, kullanılan kozmetiklerin ve elbette stresin cilt üzerindeki olumsuz etkilerini giderip, cildin rahat bir nefes almasını sağlamayı amaçlıyor. Cilt tipine uygun jel ile yapılan temizleme işleminin ardından buhar uygulaması ve
peeling yapılıyor. Sıkılaştırıcı tonik uygulaması yapıldıktan sonra nem maskesi ve en son olarak da canlandırıcı maske uygulanıyor. Göz çevresi kremi ile besleyici ve nemlendirici kremler sürülerek işlem tamamlanıyor. Gözenekleri açık, siyah noktalı bir cilt ilk seansta pürüzsüz bir hale geliyor. İlk andan itibaren toparlanan, yenilenen ciltte canlılık ve parlaklık etkisi yaratan medikal bakımın, asıl etkisi 48 saat sonra görülüyor. Kür bakımları; akne, leke, gözenek sıkılaştırıcı, anti aging ve genç
ciltlere yönelik şeker kürü olarak yapılıyor. Uzmanlar, bu kurun ayda bir yapılmasını tavsiye ediyor.
OKSİJENİN GENÇLEŞTİRİCİ ETKİSİ
Hayatı sürdürmedeki baş aktör oksijen, teknolojinin yardımıyla çok amaçlı bir hayat iksirine dönüşüyor. Mediest Cerrahi ve Medikal Estetik Center’da uygulanan "Oksijen Kapsülü Kürü" de çok amaçlı ve hiçbir risk taşımayan bir sağlık güzellik uygulaması. Adeta bir sağlık fabrikası olan uygulamada, kişi sadece başı dışarıda duracak şekilde kapsüle giriyor. Dinlendirici oksijen kapsülünde 45 dakika boyunca alınacak yüzde 98 oksijen, ilk seanstan itibaren etkisini gösteriyor.
Oksijen terapi; vücutta su tutulumunu azaltan, cildi temizleyen, kasları rahatlatarak ağrı ve yorgunluğu azaltan, metabolizmayı hızlandıran, stres ve endişe duygusundan uzaklaştıran bir sistem. Terapi, iş yaşamının ve günlük hayatın yarattığı gerginlikten kurtarırken, derinleşmemiş kırışıklıklar ile cilt lekelerinin de azalmasını sağlıyor. Özel oksijen küründen yararlananlar, oksijenin gençleştiren etkisini terapinin bittiği andan itibaren hissetmenin keyfini de yaşıyor.
45 DAKİKADA RAHATLAMA
Artan stres nedeniyle kendinizi yemeğe vermiş, spora zaman ayıramamış olabilirsiniz. Günümüzde uygulanan pratik ve etkili yöntemlerle fazla kilolardan bölgesel incelme uygulamaları ile kurtulmak da artık çok kolay. Bu uygulamalardan sonra cildi sıkılaştırmak ve forma sokmak için yapılacak masajlar aynı zamanda sizin rahatlamanızı da sağlayacak. Uzman ellerde yapılacak inceltici ve şekillendirici masajlardan bu amaçla yararlanmanız mümkün.
45 dakika süren, susam, şeftali ve ceviz yağları ile uygulanan rahatlatıcı masaj özellikle ayakaltlarına uygulanarak tüm vücudun sinir sistemini uyarıp genel bir rahatlama sağlayıp dolaşım sistemini hızlandırıyor. Sorunlu bölgelere, vücut sıkılaştırıcı özel kremler eşliğinde 1 saat uygulanan selülit masajı ise pürüzlü görünümü hafiflettiği gibi dolaşımı da hızlandırarak enerji veriyor. Uzman ekip tarafından uzun süre masa başında çalışmaktan kaynaklanan kireçlenme, bel fıtığı gibi rahatsızlıkların
ağrılarını azaltmak ve iyileşmeyi hızlandırmak için medikal masaj da yapılıyor. 45 dakika süren bu masaj, susam yağı ve ağrı kesici kremler kullanılarak yapılıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Düzce’de hıdırellez ateşini Vali yaktı Düzce’de Hıdırellez coşku ile kutlandı. Bir çok etkinliğe ev sahipliği yapan Yeşil Vadiyi Hıdırellez Şenliği için Düzceliler doldurdu. Hıdırellez ateşini ise Vali Selçuk Aslan yaktı. Kışını sona ermesi ve baharın gelişiyle birlikte kutlanan Hıdırellez Bayramı Düzce’de de coşku ile kutlandı. Bahçeşehir Bölgesi Yeşil Vadi etkinlik alanında Hıdırellez kutlaması yapıldı. Kutlamaya Vali Selçuk Aslan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kollar Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Burçin Sarıcan, kurum müdürleri, vatandaşlar ve çocuklar katıldı. Vali Selçuk Aslan, tüm Düzce halkının Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak “Hıdırellez kültürü gerek Anadolu’da gerek Balkanlar’da, tüm toplumlarda önemli bir kültürel değer unsuru. Burada belli bir yaştakiler bu geleneği cıvıl cıvıl yaşamış kişiler. UNESCO’nun somut olmayan kültür mirası listesine Türkiye’nin ve Makedonya Cumhuriyeti’nin katkılarıyla yer almış olan Hıdırellez, insanlığın maziden, kadimden bugüne baharın gelişini yeni umutların coşkusunu temennisini dileğini yansıtan Hıdırellez kutlaması Anadolu coğrafyasının pek çok yerinde farklı görünümlerde yaşayan bir kültür. Bahar yeni umutlar, dilekler, bolluk bereket diliyoruz birlik beraberliğimiz daim olsun” diye konuştu. “Etkinliklerin devamı gelecek” Baharın gelmesi ile etkinliklerinde devamının geleceğini söyleyen Milletvekili Ayşe Keşir “Türk töresinde çok uzun zamandır kutlanan Hıdırellez Şenlikleri vesilesi ile bir araya geldik. Baharın gelmesiyle birlikte Düzce’mizde bu etkinlikle başlayarak pek çok etkinliğin arkasından geleceğine inanıyorum” dedi. Konuşmaların ardından Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi gösterisi izleyenleri mest etti. Sonrasında ise Vali Selçuk Aslan Hıdırellez ateşini yaktı. Ateşin yanmasıyla etkinlik alanına kurulan stantları gezen Vali Aslan ve protokol üyeleri tek tek fotoğraf çekildi. Etkinlik boyunca çocuklara ve vatandaşlara yiyecek içecek ikramı yapıldı. Pamuk Şeker Balon ve oyuncaklar işle vakit geçiren çocuklar etkinliğin tadını çıkardı.
Kastamonu Sulama kanalında başı kesilmiş ceset bulundu, 3 kişi gözaltına alındı Kastamonu’da sulama kanalında baş bölgesi kesilmiş halde ceset bulundu. Jandarma ekiplerince 3 şüpheli şahıs gözaltına alınırken, cesedin baş kısmına ise henüz ulaşılamadı. Olay, Kastamonu’nun Merkez ilçesine Dere köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar tarafından terk edilmiş halde bir araç bulundu. Durumdan şüphelen vatandaşların ihbarı üzerine köye gelen Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terk edilmiş halde bulunan aracın yakınında baş bölgesi kesilmiş cesede rastladı. Su kanalının altına atılan ceset üzerinde çevrede incelemede bulunan jandarma ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlattı. Baş bölgesi kesilmiş halde bulunan cesedin Araç ilçesi İğdir köyünde ikamet eden ve 3 gündür kayıp olarak aranan A.Y.’ye ait olduğu düşünülüyor. Jandarma ekipleri, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan soruşturma çerçevesinde baş bölgesi kesik halde bulunan ceset ile ilgili Ş.K., N.K. ve E.Ö.’yü gözaltına aldı. Cumhuriyet savcısının ve olay yeri inceleme ekiplerinin incelemesinin ardından ceset, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. A.Y.’ye ait olduğu değerlendirilen cesedin kimliği otopsi incelemesinin ardından kesinlik kazanacak. Öte yandan, jandarma ekipleri, iz takip köpeği ve komando birliklerinin de desteğiyle su kanalında bulunan cesedin kayıp baş bölgesini bulmak için aramalarını sürdürüyor.