DÜNYA - 03 Ocak 2012 Salı 23:59

GALATASARAY GALİBİYET SERİSİNİ SÜRDÜRDÜ

A
A
A
GALATASARAY GALİBİYET SERİSİNİ SÜRDÜRDÜ

Galatasaray, kendi sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 4-1 yenerek liderliğini sürdürürken galibiyet serisini de 7 maça çıkardı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, konuşmasına herkesin yeni yılını kutlayarak başladı. Masal gibi bir yıl geçirmek istediklerini belirten Terim, "Tatil kısa da olsa maçlara tekrar konsantre olmak kolay olmuyor. Ama 3 puan ile başlamak güzel bir şey. İlk yarı çünkü sıfır puan ile başlamıştık. İyi de başladık oyuna güzel de bir gol attık. Sonradan ayağa çarparak gol yememiz iyi değildi. Sarsıntı geçirdik. Ama devre 10 kişi olunca
kolay değil tabi kimse kimsenin karşısında kolay oynamıyor. Galatasaray karşısında 11’e 10 Büyükşehir Belediyespor için kolay değildi. Açıkçası 2.yarı rahat bir maç oynandı. Böyle maçlarda asıl olan 3 puandır. Rakibimizi tebrik ediyorum 10 kişi olmasına rağmen iyi mücadele ettiler. Arif Erdem de bir iyi teknik adam olacak hem oyuncum hem meslektaşım olarak iyi olacak" dedi.
Sarı-kırmızılı takımın eski oyuncularından Uğur Uçar’ın takıma gelip gelmeyeceği ile ilgili soruya Fatih Terim şöyle cevap verdi:
"Medyada bir sürü isim söyleniyor. Muhakkak sağ bek sıkıntımız olacak. Eboue’yi oynatmak için Samsun’da çaba sarf ediyoruz. Özel uçakla göndermeyi planlıyoruz. Ama Sabri’yi de hazırlıyoruz. Milli takımın sağ beki. O da hazır olmaz ise takım içinde bunu çözebiliriz."
Transfer konusunda 1 Ocak’a kadar transfer yapılması gerektiği sözünün hatırlatılması üzerine deneyimli teknik adam, "Ben olursa iyi olur dedim. İyi olurdu ama açıkçası arkadaşlar Galatasaray’ın sokağa atılacak parası yok. Gerek yerli yabancı düşündüğümüz rakamın üzeri olursa itiraz ediyoruz. Başkan ve yöneticilerle oturuyoruz bize rakamlar çok geliyor. Ama alacağız. Almayacağız demek değil. Birini almamın da mantığı yok esasen. 1-2 oyuncu almamız gerekli. Ama hata yapmamak için ince eleyip sık
dokuyoruz. Geldiği zaman takımımızı da bozmaması yazım. Müthiş mücadele gösteren ekibimiz var. Eksiğimiz olabilir ama bu çocuklar liderler. Profesyonellikte duygusallığa yer yok. Bizi bir adım yukarı çıkaracak oyuncuları yaptığımız diğerleri gibi nokta atışı yapmak için dikkat ediyoruz. İhtiyacımız var Play-off’lar var" diye konuştu.
Maçın yıldızı olan Emre Çolak’ın performansından memnun olduğunu kaydeden Terim, "Ben ısrar ediyorum formayı vermekte. O da isterse devam eder. Ama ısrar etmezse ben ısrar etmem. Özel çalışıyor. Antrenmandan yarım saat önce yine çalışıyorlar. Bugün ayağım çekiyor demiş haber yollamış ben de devam et dedim. Umut ediyorum o da mesajı alıyordur" şeklinde konuştu.
Terim, TFF’nin aldığı 58. olağanüstü genel kurul kararı ile ilgili olarak ise şöyle konuştu:
"Kulübün dahil olduğu işlerde bir duruşu var. Ben bir şey söyleyemem doğru olmaz. Tezahüratlara gelince kazanan oynayan taraftara ihtiyacı olan futbolcularımız. Umarım bizimle ilgilenirler. Yakışan o dur. Galatasaray’a bakınca en fazla seyirci ortalaması ile oynayan büyük bir kulüp. Emre, Semih gibi oyuncuların tezahürata ihtiyacı var."
Sarı-kırmızılı takımın Fildişili oyuncusu Emmanuel Eboue, çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyleyerek, "Ligin ilk yarısında Büyükşehir Belediyespor karşısında mağlubiyet almıştık. İyi oynadık ve güzel bir galibiyet aldık" dedi.
Afrika Kupası nedeniyle Samsun maçında oynayıp oynamayacağı belli olmayan ve Galatasaray yönetiminin Samsun maçında oynatıp özel uçakla ülkesine göndermek istediği Eboue, "Ben kesinlikle oynamak istiyorum. Federasyonun alacağı bir karar. O maçta oynamak için yalnız bırakmamak adına elimden gelen çabayı gösteriyorum" diye konuştu.
Maçın yıldızı Emre Çolak da "Oynadıkça güvenim yerine geliyor. Kuvvetleniyorum. Özel çalışmalar sahaya da yansıyor, şut ile gol attığım için mutluyum. Hocam antrenmanlarda şut atmadığım için uyarıyordu beni. Emre Belözoğlu’na benzetiliyorum. Buradaki maçta da bir iki pozisyonda karşı karşıya geldiğimizde bana iyi davrandı. Birkaç kere yanıma gelip özürn bile diledi. Galatasaraylı Emre gibi yurtdışında anılmayı isterim" şeklinde konuştu.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR CEPHESİ
İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Arif Erdem ise "Galatasaray takımı ile arena da oynadığımız maçta mağlup olduk. Galatasaray’ı kutlarız. Maça iyi başladık. Galatasaray’ın üzerimize gelmenin başlaması ile golü buldular. Gole cevap verdik. Oyun ortada giderken oyun anlamında iyi savunup kontra ataklarla gol bulmak istiyorduk. Oyuncumuz atıldı. Bu kadar ucuz olmamalıydı. Eksik olmak büyük handikap. Galatasaray golleri de buldular. Bir maç kaybetmiş olduk. Her şeyden önemlisi taraftarlara
teşekkür ederim. Bana sevgi gösterisinde bulundukları için. Yıllarca formasını terlettiğim ve başarıların içinde olarak bu şekilde desteklenmem beni duygulandırdı" dedi
Webo’nun kırmızı kart görmesi ile ilgili olara Erdem, "Webo kasıtlı olarak yapacak bir oyuncu değil. Kaliteli bir oyuncu. Sinirlendi hatta haklı biraz da. Kasıtlı bir basma yok. Arada olan bir topa ayağı ile basması. Futbolda bunlar var, aynısını kazım yaptı ona sarı çıktı. Biz olunca kolay çıkıyor. Belediye olarak böyle takımları yenerken hakemleri de yenmeliyiz" diye konuştu.
Transfer çalışmaları hakkında bilgi veren Arif Erdem, "Tom’u aldık. Başka bir transfer yapmayı düşünmüyoruz. Hedefimiz ligi ilk 8 içinde tamamlamak" dedi.
Büyükşehir Belediyesporlu oyuncu Eren Aydın, "Buraya puan için gelmiştik. 1-1 iken Webo’nun atılması bizi etkiledi. 10 kişi ile mücadele etmek Galatasaray’a karşı zor. Peş peşe gelen goller ile mağlup olduk" derken, Holmen ise "Bu atmosferde oynamak zordu. Sezonun en zor maçıydı. Takımımız 10 kişi kalınca iş zorlaştı. Hatalı bir karardı. Savaşmaya çalıştık. Golleri erken bulmaları işimizi zorlaştırdı" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir