GENEL - 10 Eylül 2019 Salı 19:11

Beyoğlu’nda yerli ve yabancı turistlere 3 bin kap aşure dağıtıldı

A
A
A
Beyoğlu’nda yerli ve yabancı turistlere 3 bin kap aşure dağıtıldı

Beyoğlu Galata Kulesi Meydanı’nda gezen yerli ve yabancı turistlere muharrem ayı dolayısıyla 3 bin kap aşure dağıtıldı.

Beyoğlu Galata Kulesi Meydanı’nda gezen yerli ve yabancı turistlere muharrem ayı dolayısıyla 3 bin kap aşure dağıtıldı.


Beyoğlu Belediyesi tarafından Galata Kulesi Meydanı’nda muharrem ayı dolayısıyla 3 bin kap aşure dağıldı. Yerli ve yabancı turistlere ikram edilen aşurelere yabancı turistler yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca muharrem ayının önemini anlatan İngilizce ve Türkçe broşürler de dağıtıldı.


Tezgahın arkasına geçip vatandaşlara aşure dağıtan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "Bugün matem günümüz, bir hüzün günümüzdür. Bütün şehitlerin huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Bugünün hatırına burada bulunan yerli ve yabancı turistlerimize, Beyoğlu’na teşrif eden tüm misafirlerimize aşure ikramı yapıyoruz. Az önce hanımefendi İngiltere’den geldiğini söyledi, o da ilginç bulduğunu söyledi. Nuh peygamberin tatlısı verilen broşürlerde hem İngilizce hem Türkçe Kerbela’yı, aşureyi anlatıyor. Hem de neden bu tatlının ikram edildiğini anlatan broşürleri de kendilerine takdim ettik. Beyoğlu, çeşitliliğin olduğu, zenginliğin olduğu bir ilçe. Bu anlamda aşure ayı ile benzeşen bir tarafı var. Hz. Hüseyin’i ve onunla beraber olan şehitleri hatırlatıyor” dedi.



“Vatandaşlarla iç içe olması hoşuma gitti”


Başkanın aşure dağıtmasından dolayı çok memnun olduğunu vurgulayan Kıvanç Köklü, “Tadı güzel ama bizim oralardaki aşureler daha güzel. Başkanın elinden olduğu için memnunum. Başkanın vatandaşlarla iç içe olması hoşuma gitti” diye konuştu.



“Bütün insanlar için barış dolu günler dilerim”


Aşureyi çok beğendiğini söyleyen Şöhret Altun, “Çok güzel, kim yaptıysa eline sağlık. Herkese hayırlı olmasını isterim. Bütün insanlar için barış dolu günler dilerim. Oturup bir yerde çay içiyorduk, sonra herkes yeyince ben de aldım. Çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da çocuğun kulağından 2 kurtçuk çıkarıldı Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 13 yaşındaki erkek çocuğun kulağından 2 adet kurtçuk çıkarıldı. Dış kulak yolunda kanama ve şiddetli ağrı şikâyeti ile ailesi tarafından Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen çocuk hastanede görevli Kulak, Burun, Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Hakkı Caner İnan tarafından muayene edildi. Endoskop yöntemi ile kulağı incelenen çocuğun dış kulak yolunda iki adet canlı kurtçuk tespit edildi. Hızlıca tedaviye alınan çocuk, sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Yürütülen tedavi ile ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Hakkı Caner İnan, “13 yaşında hastamız ailesiyle birlikte dış kulak yolundan kanlı akıntı şikâyetiyle başvurdu. Aile de evde dışarı doğru çıkan kurtçukları görmüştü. Biz de muayenesinde dış kulak yolunda hareket eden iki adet kurtçuk tespit ettik ve endoskop yardımı ile kurtçukları canlı bir şekilde dışarı aldık. Daha sonra incelenmesi adına mikrobiyoloji bölümü ile temasa geçerek gönderdik” dedi. Dış kulak yolunda kurtçuk bulunmasının oldukça nadir görülen bir durum olduğunu vurgulayan Doç. Dr. İnan, “Özellikle bu gibi hareketli, canlı kurtçukları görmek nadir olarak gördüğümüz bir durum. Hasta şu an normal tedavisini almakta. Herhangi bir enfeksiyon görülmesin diye kulak damlaları, antibiyotik verildi. Takip edilmekte şu an herhangi bir sıkıntısı yok” şeklinde konuştu.