GENEL - 22 Kasım 2019 Cuma 14:35

Kadın istihdamının öncüleri ödüllendirildi

A
A
A
Kadın istihdamının öncüleri ödüllendirildi

Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu TOBFED 3.

Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu TOBFED 3. Genel Kurulu Gelecek Zirvesi 21 Kasım Perşembe günü İstanbul Raffles Hotel’de düzenlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı zirvede Türkiye’de kadın istihdamına destek olan kurum ve kuruluşlar ödüllendirildi.


Türkiye’de otomotiv sektöründe kadın istihdamı atağı başlatan ve yüzlerce kadını oto bakım sektöründe eğitip meslek sahibi yapan TOBFED, otomotiv sektöründe kadın istihdamının daha da artması için eğitimlerini sürdürüyor. Kadın valeler, bakım ustaları, lastikçiler, oto kuaförler TOBFED meslek akademilerinde eğitimlerini tamamladıktan sonra hemen istihdama dahil oluyor.


Kadınların her alanda istihdama ve ekonomiye katılımlarının teşvik edilmesinin hayati bir öneme sahip olduğunu belirten TOBFED Genel Başkanı Serkan Bakırtaş “Hem ülke ekonomisine katkı sağlayan hem de ekonomik özgürlüğünü kazanan kadınlarımız ile büyük ve güçlü bir Türkiye hedefine ulaşabiliriz. Otomotiv sektörü erkek egemen bir sektör gibi görünse de kadınlar da artık bu sektörde bir söz sahibidir. Otomotiv sektöründe cinsiyet ayrımcılığı kadın ustalarımız ve kadın işletmecilerimiz ile artık bitti” dedi.



TOBFED Gelecek Zirvesi Kadın İstihdamı Ödülleri


TOBFED Gelecek Zirvesi Kadın İstihdamı Ödül Töreni’nde “Her İstasyonda En Az İki Kadın Çalışan” projesi ve kadın istihdamı konusundaki örnek tutumları ile OPET Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk’e ödülünü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu verdi.


Organize Sanayi Bölgelerinde açtıkları kreşler ile kadınların iş yaşamına katılımlarına önemli bir katkı sağlayan ve kadının iş yaşamında güçlenmesine öncülük eden BORUSAN HOLDİNG adına ödülü Borusan Oto Genel Müdürü Simay Aslan aldı.


Türkiye’de en fazla kadın istihdam eden kurumların başında gelen MİGROS da ödül aldı. TOBFED Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener tarafından verilen ödülü Migros İnsan Kaynakları Müdürü Muhterem Çelik aldı.


Kadın erkek eşitliğinin geliştirilmesine ve kadın istihdamının artırılmasına yönelik örnek projeleri ile yerli ticari araç üreticisi KARSAN adına insan kaynakları direktörü Mücahit Korkut ödülünü Eski çevre Bakanı Ali Talip Özdemir’in elinden aldı.


Kadın istihdamı konusunda örnek bir kurum olan KALE GRUBU da ödül alanlar arasındaydı. ASKON Başkanı Orhan Aydın tarafından verilen ödülü Kale Grubu İK Grup Başkan Yardımcısı Selda Seçkinler aldı.


Kadın girişimcilere verdiği destek ile KAGİDER, “Benden Söylemesi” adlı programında her fırsatta kadın istihdamına değinen Fox TV’den Merve Yıldırım, Kadın Ustalar Projesi, kadın istihdamının gelişimine katkı sağlayan IPSOS, Mercedes Benz Türkiye ve AutoCher de ödül alan kurumlar arasındaydı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.