GENEL - 17 Ocak 2020 Cuma 16:28

Şehit Astsubay Esma Çevik’in adı parkta yaşayacak

A
A
A
Şehit Astsubay Esma Çevik’in adı parkta yaşayacak

Şırnak’ta PKK’lı teröristlerce araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcının imhası sırasında şehit düşen Patlayıcı İmha Timi (PAMİT) Komutanı Astsubay Üstçavuş Esma Çevik’in isminin verildiği park Bayrampaşa’da düzenlenen tören ile açıldı.

Şırnak’ta PKK’lı teröristlerce araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcının imhası sırasında şehit düşen Patlayıcı İmha Timi (PAMİT) Komutanı Astsubay Üstçavuş Esma Çevik’in isminin verildiği park Bayrampaşa’da düzenlenen tören ile açıldı.


Bayrampaşa Belediyesi tarafından Altıntepe Mahallesi’nde yapımı tamamlanan parka Şırnak’ın İdil kırsalında PKK’lı teröristlerce araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcının imhası sırasında şehit düşen Astsubay Üstçavuş Esma Çevik’in ismi verildi. Park düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Törene Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, şehit Astsubay Esma Çevik’in annesi Nebahat Gözüaydın, silah arkadaşları ve birçok vatandaş katıldı.



“Onun hatırası burada”


Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “40’ı olması münasebetiyle hem camide Kuran-ı Kerim tilaveti verdik. Şehidimiz burada eğitim aldı. Bu parkımız yeni bir parktı; şehidimizin ismini bu vesileyle aziz hatırasını ebediyete kadar devam ettirmek üzere parkımıza verdik. Böylece burada şehidimizin adını ebedileştirdik. Hayırlı ve uğurlu olsun. İnşallah Rabbim onu Peygamberlerle komşu eder. Şehitler ölmezler. Onun hatırası burada” dedi.



“Şehitlerimiz aramızdan ayrılıyor ama sonsuza dek hep bizimle yaşayacaklar”


Şehitlerin isimlerinin sonsuza dek yaşanması konusunda önemli bir adım atıldığını belirten İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, “Şehitlerimiz belki aramızdan ayrılıyor ama sonsuza dek hep bizimle beraber yaşayacaklar. Sonsuza dek yaşanması konusunda kaymakamımız ve belediyemiz çok önemli bir adım attılar. Bu parka şehidimizin adını verdiler. Bundan dolayı şahsım ve teşkilatım adına şükranlarımı sunuyorum. Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin diliyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri MHP’li Özdemir: “Biz vatan sevmenin de hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, sosyal medya hesabından tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili açıklama yaptı. Özdemir açıklamasında, “Keşke Pınarbaşı’nda hemşehrilerimizin oyları çalınmasaydı da seçimler yenilenmeseydi. Ne var ki MHP olarak hemşehrilerimizin verdiği kararın arkasında durup, hakkın yerini bulması için yaptığımız hukuk mücadelesinde başarılı olmamız belli ki birilerinin zoruna gitmiş. Ve şimdi kutuplaşma siyaseti diyorlar. PKK, DHKP-C, FETÖ gibi tüm Türkiye hasımlarıyla kol kola giren sizsiniz. Sizin bunca ihanet içeren eylemleriniz ve Türkiye hasımlarıyla kol kola giren davranışlarınız karşısında elbet ki bizler vatanı, bayrağı, ezanı ve milletimizin birlik ve beraberliğini sonuna kadar savunacağız. Mesele hizmete gelince Pınarbaşı’na barajlar yapan biziz, doğalgazı getiren biziz, gençlerimize çağın şartlarına uygun spor imkanları sunan biziz, altyapı imkanlarını ileri seviyeye ulaştıran biziz, çiftçimizi her türlü olanaklarla destekleyerek yalnız bırakmayan biziz. Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustasıyız. Sizse Türkiye hasımlarının yoldaşı. Aramızdaki fark bu kadar açık ve net. Hazımzsızlığınızın temel sebebi de bu. Pınarbaşılı hemşehrilerimiz sizi de, bizi de çok iyi tanıyor. Merak etmeyin az kaldı, 2 Haziran’da boyunuzun ölçüsünü Pınarbaşılı hemşehrilerimizden alacaksınız” dedi.