GENEL - 15 Kasım 2012 Perşembe 09:42

BÜYÜKÇEKMECE``˜DE ``AVRUPA YEREL DEMOKRASİ KUTLAMALARI`` SONA ERDİ

A
A
A
BÜYÜKÇEKMECE``˜DE ``AVRUPA YEREL DEMOKRASİ KUTLAMALARI`` SONA ERDİ

Büyükçekmece Belediyesi ``Avrupa Yerel Demokrasi Haftası`` etkinlikleri, Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerinin ``Yerel Yönetimlerin İnsan Haklarındaki Rolü`` münazarasıyla sona erdi.
Avrupa Konseyi`ne üye 47 ülkede 2007 yılından bu yana 15-21 Ekim tarihleri arasında kutlanan ``Avrupa Yerel Demokrasi Haftası``nı Büyükçekmece Belediyesi tüm Ekim ayı boyunca çeşitli etkinliklerle kutladı. Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri yerel yönetimlerin insan haklarındaki rolünü tartıştığı etkinlikte gençler, kadın hakları, çocuk hakları, insan hakları ve demokrasi konularının; yerel yönetimlerin bu konulara bakış açısını, mevcut durumu ve olması gerekeni tartıştı. Büyükçekmece Belediyesi`nin çalışmalarını da inceleyen gençler bu konular hakkında yapmış olduğu hizmetlerin de anlatıldığı program sonunda gençlerin öneri ve eleştirilerini içeren bir rapor hazırladı.
``Avrupa Yerel Demokrasi Haftası`` etkinliklerince bir diğer önemli program ise çocuk istismarının anlatıldığı Turnike adlı oyun oldu.
Büyükçekmece Belediyesi`nin, 2012 yılında ``Avrupa Yerel Demokrasi Haftası``nı çok sayıda etkinlikle kutlayan belediye olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ``Bu projeler kapsamında Almanya`nın alelen şehrinden ilçemize gelen 20 kişilik Türk uyruklu Alman genç çalışma grubunu ülkemizde ağırladık. Bu çalışma kapsamında ise Almanya`daki Türk gençlerinin profili ile Türkiye`deki Türk gençlerinin bakış açıları değerlendirildi, kültürel alışverişte bulunuldu`` şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir