SPOR - 29 Ekim 2020 Perşembe 00:16

Thomas Tuchel: “Her geçen gün daha iyi olacağız”

A
A
A
Thomas Tuchel: “Her geçen gün daha iyi olacağız”

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu ikinci maçında Başakşehir’i deplasmanda 2-0 yenen Paris Saint-Germain’de Teknik Direktör Thomas Tuchel maçın ardından, “Her geçen gün daha iyi olacağız” dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu ikinci maçında Başakşehir’i deplasmanda 2-0 yenen Paris Saint-Germain’de Teknik Direktör Thomas Tuchel maçın ardından, “Her geçen gün daha iyi olacağız” dedi.


Şampiyonlar Ligi H Grubu ikinci maçında Başakşehir’i deplasmanda 2-0 mağlup ederek ilk galibiyetini alan Paris Saint-Germain’de Teknik Direktör Thomas Tuchel maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Karşılaşmanın ilk yarısında sakatlanan Neymar’ın kendisini rahatsız hissettiğini söylediğini ifade eden Tuchel, “Umarım ciddi bir durum yoktur. Henüz doktorla konuşmadık” dedi. Danilo’nun savunmada oynamasına ilişkin eleştirilerle ilgili de konuşan Tuchel, “Bununla ilgili açıklamayı daha önce yaptım. O zamandan bu zamana bir şey değişmedi. Olağanüstü bir performans gösterdi Kimpembe ve Danilo. Bu sportif bir karar. Eğer bir stoper alınırsa o zaman durum değişebilir. Ayrıca bu tartışmaya neden hala devam edildiğini anlamıyorum. Marquinhos geçen sene de orta sahada kullandığımız bir oyuncuydu ve kulüp tarihindeki en iyi sezonu geçirdik geçen yıl. Neden bu hala tartışılıyor anlamıyorum. Lizbon’daki Şampiyonlar Ligi Finali’ni izlediyseniz bu soruya anlam vermeme normal karşılarsınız. Takıma yeni oyuncular katılabilir ve herkesin mevkisi değişebilir. Savunmaya çekmemiz de mümkün. Futbolda birçok seçenek var. Danilo-Rafinha tandemi de yapabiliriz. Sizin için savunma oyuncusu olmayabilir ama benim için Danilo bir orta saha oyuncusundan ziyade savunma oyuncusu” diye konuştu.



“Eksiklerimiz var”


Takımın hazırlık sürecinde eksik kaldığını ifade eden Thomas Tuchel, “Aynı zamanda birçok eksik oyuncu var. 1-2 oyuncu aldık ve onları da son anda aldık. Geçen sezon bir karantina süreci oldu. Peşinden Şampiyonlar Ligi oynandı. Bunu Mbappe de söyledi. Ancak bunu bir teknik adam söylediğinde bahane bulduğu söyleniyor. Mbappe “Sezonun başında mıyız yoksa sonunda mıyız” demişti. Sakatlarımız da var. Sahada en iyi performansı sergilemek zorundayız. Belki şu anda değil ama ileride tekrar geçen seneki başarıyı sergileyecektir. Hazırlık süreci çok önemli ve hazır olmayan oyuncularımı korumak zorundayım. Her maça favori çıkmanın baskısını çekiyorlar. Olumlu ya da olumsuz düşünmek bizim tercihimiz. Kalitemize ve pozitif düşüncelere odaklanırsak daha iyi ilerleme kaydedebiliriz” dedi. Kaleci Navas’ın iyi bir performans sergilediğini de söyleyen Tuchel, “Navas her zaman sakin kalabilen harika kalitede iyi bir kaleci. Her zaman üst seviyede bir performans sergiliyor. Onun bizim için hediye olduğunu söyleyebilirim” açıklamasını yaptı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da görev yapan öğretmen kazada hayatını kaybetti Erzincan TOBB Binali Yıldırım Kız İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Dücane Muhammed Sadık, memleketi Elazığ’da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, kaza dün Elazığ- Diyarbakır karayolunun 23’üncü kilometresinde meydana geldi. Diyarbakır’dan Elazığ’a psikolojik rahatsızlığı bulunan hastayı getiren C.D. idaresindeki 21 ABT 378 plakalı ambulans ile Dücane Muhammed Sadık idaresindeki 24 EC 290 plakalı hafif ticari araç çarpıştı. Kazada 1’i ağır 2’si polis, 2’si sağlık personeli olmak üzere toplamda 6 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Erzincan TOBB Binali Yıldırım Kız İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Dücane Muhammed Sadık, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Arapça dersi öğretmeni Dücane Muhammed Sadık’ın ölüm haberi Erzincan TOBB Binali Yıldırım Kız İmam Hatip Lisesini yasa boğdu. Okulun sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunularak, “Okulumuz bugün çok eksik, çok sessiz, çok üzgün. Değerli Arapça öğretmenimiz Dücane Muhammed Sadık kardeşimiz, elim bir trafik kazası sonucu Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Hocamıza Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanı cennet olsun. Biz hocamızdan razıydık, Allah da ondan razı olsun. Dualarınızı hocamızdan eksik etmeyin.” ifadelerine yer verildi. Öte yandan, Dücane Muhammed Sadık bugün öğlen namazına müteakip Elazığ Merkez Camisinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
Van Van’da yaşanan balık ölümlerinin nedeni araştırılıyor Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri, Özalp ve Saray ilçesinde bulunan göletlerdeki balık ölümlerine ilişkin çalışma başlattı. Özalp ilçesinde bulunan Yumruklu ve Saray ilçesindeki Beyarslan (Çeçen) göletlerinde balık ölümlerinin olduğu ihbarı üzerine ekipler harekete geçti. Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri tarafından bölgeye gidilerek yerinde incelemeler yapıldı. Yapılan ilk incelemelerde göletlerin çevresinde ölmüş sazan balıklarının iskeletlerinin olduğu görüldü. Yumruklu ve Beyarslan (Çeçen) göletlerinde yerinde yapılan analizlerde (PH, çözünmüş oksijen, sıcaklık, iletkenlik, tuzluluk) herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Ayrıca göletlerde su numunesi alınarak incelenmek üzere Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsüne gönderildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada; yerinde ölçülen parametre (PH, Ç.O., sıcaklık, tuzluluk, E.İ.) değerleri sazangiller için uygun olduğu, kışın göletlerin yüzeyinin buzla kaplı olmasından dolayı havayla temasının kesildiği ve göletlere kış aylarında su girişi olmadığından dolayı göletlerin içerisinde su sirkülasyonu meydana gelmediği, bu nedenle sazan balıklarının çözünmüş oksijen yetersizliğinden ölmüş olabileceği, ancak kesin ölüm nedeninin enstitüde yapılacak diğer su analiz sonuçlarından sonra belli olacağı belirtildi. Ayrıca ekipler, laboratuvar sonuçları belli oluncaya kadar göletteki balıkların tüketilmemesi ve hayvanlara gölet suyunun içirilmemesi uyarısında da bulundu.