DÜNYA - 09 Ocak 2012 Pazartesi 10:32

ORLANDO KAZANDI, MİLWAUKEE DEPLASMANDA KAYBETTİ

A
A
A
ORLANDO KAZANDI, MİLWAUKEE DEPLASMANDA KAYBETTİ

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi’nde (NBA) sezona TSİ sabaha karşı oynanan 6 karşılaşmayla devam edildi.
HİDAYET’Lİ ORLANDO, SACRAMENTO’YU DEVİRDİ
Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu’nun başarılı bir performans sergilediği karşılaşmada Orlando Magic, Power Balance Pavilion’da Sacramento Kings’i 104-97’lik skorla mağlup etti.
Bu mücadelede ilk beş başlayan Hidayet Türkoğlu, 11 sayı, 2 ribaunt, 4 asist, 1 top çalma ile maçı tamamladı. 27 dakika oyunda kalan temsilcimiz, 2/4 iki sayı, 2/7 üç sayı ve 1/2 serbest atış isabetiyle mücadeleyi noktaladı.
Orlando Magic’de Jason Richardson 22 sayı, 4 ribaunt, 5 asistle oynarken, Glen Davis 20 sayı, 8 ribaunt, 2 asist ve Ryan Anderson da 19 sayı, 11 ribauntla maçı tamamladı. Bu karşılaşmada 20 dakika oyunda kalan Dwight Howard ise 5 sayı, 4 ribauntta kaldı. Sacramento Kings cephesinde ise Tyreke Evans 28 sayı, 8 asistle takımının en etkili ismi oldu. DeMarcus Cousins 16 sayı, 10 ribaunt ve JJ Hickson da 14 sayı, 11 ribaunt ile ’double-double’ yaparken, Marcus Thornton da 13 sayıyla çift haneli rakamlara
ulaştı.
ERSAN’LI BUCKS, PHOENİX’E DİŞ GEÇİREMEDİ
NBA’deki temsilcilerimizden Ersan İlyasova’nın 23 dakika oyunda kaldığı karşılaşmada ise takımı Milwaukee Bucks, US Airways Center’da Phoenix Suns’a 109-93’lük skorla kaybetti.
Deplasmanda oynadığı altıncı maçından da yenilgiyle ayrılan Milwaukee Bucks’ta temsilcimiz Ersan İlyasova, 11 sayı, 8 ribaunt ile maçı tamamladı. İlk beş başladığı mücadelede 23 dakika süre alan Ersan, 3/9 iki sayı, 1/3 üç sayı ve 2/4 serbest atış isabetiyle oynadı.
Milwaukee Bucks’ta Shaun Livingston 12 sayı, 3 ribaunt, 4 asist, 2 top çalma ile takımının en etkili ismi olurken, Tobias Harris 15 sayı, 4 ribaunt, 2 asist ve Jon Leuer de 11 sayı, 6 ribauntla maçı tamamladı.
Phoenix Suns’ta Steve Nash, 27 dakika oyunda kaldığı karşılaşmada 10 sayı, 17 asistlik ’double-double’ı ile galibiyetin mimarı oldu. Marcin Gortat 18 sayı, 7 ribaunt, 3 asistle oynarken, Channing Frye 16 sayı, 6 ribaunt ve Grant Hill de 14 sayıyla maçı tamamladı.
NBA’de gecenin toplu sonuçları ise şöyle:
Minnesota: 93 - Washington: 72
Orlando: 104 - Sacramento: 97
San Antonio: 96 - Oklahoma: 108
Milwaukee: 93 - Phoenix: 109
Cleveland: 78 - Portland: 98
Memphis: 82 - LA Lakers: 90
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.