ASAYİŞ - 12 Ocak 2021 Salı 11:08

(Özel) Borca karşılık verdiği tabancayla yaralandı

A
A
A
(Özel) Borca karşılık verdiği tabancayla yaralandı

Kağıthane’de alacak-verecek meselesi nedeniyle bir şahsı çay ocağında oturduğu esnada tabancayla vurarak yaralayan saldırgan Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.

Kağıthane’de alacak-verecek meselesi nedeniyle bir şahsı çay ocağında oturduğu esnada tabancayla vurarak yaralayan saldırgan Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Saldırının kameralara yansıdığı olayda vatandaşların yaralının bacağını kemerle sıktığı görülürken, yaralının ise borcuna karşılık verdiği tabancayla saldırıya uğradığı ortaya çıktı.


Kağıthane Sultan Selim Mahallesi Bakraç Sokak üzerinde geçtiğimiz Cuma günü saat 16.30 sıralarında meydana gelen olayda Adnan Hozman borcu olduğu Ahmet K.’yı telefonla arayarak sokağa çağırdı. Sokaktaki bir çay ocağında oturan Hozman bir süre olay yerinde gelen iki şahıs tarafından silahlı saldırıya uğradı. Hozman bacağından yaralanarak yere savrulurken, saldırganları ise koşarak olay yerinden uzaklaştı. Saldırı anı ve sonra yaşananlar ise güvenlik kameralarına yansıdı. Sesleri duyan vatandaşlar ise Hozman’ın yanına giderek kan kaybetmesin diye bacağını kemerle sıktı. Vatandaşlar ardından yaralıyı el birliğiyle ambulansa taşıdı.



Kağıthane polisi kıskıvrak yakalandı


Olayın ardından çalışma başlatan Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olay yerinde bir süre inceleme yaptı. Çevredeki vatandaşların ifadelerine başvurarak güvenlik kamera görüntülerine bakan polis, saldırganların eşkallerini belirledi. Yaralı Hozman ile de görüşerek ifadesini alan polis, saldırıyı Ahmet K. ve Mervan Hasan K. gerçekleştirdiğini tespit etti. Çalışmalara devam eden Kağıthane Asayiş Büro Amirliği ekipleri, iki şüpheliyi ertesi gün olayda kullanılan tabancayla beraber kıskıvrak yakaladı.



Satıp borcunu ödemek için verdiği silahla yaralandı


Gözaltına alınan emniyete götürülen şahıslardan Ahmet K. Hozman’ı yaraladığını itiraf etti. Olayı anlatan Ahmet K., Hozman’ın kendisinden borç aldığını ve geri vermediğini daha sonra kendisine olayda kullanmış olduğu tabancayı 1 hafta önce vererek "bu tabancayı sat 250 liranı al" dedi. Olayın olduğu gün de kendisini arayarak para istediğini, küfür ettiğini kendisinin sinirlenmesi üzerine Hozman’ın yanına giderek onu yaraladığını, olayda kullandığı tabancayı olaydan sonra kaçtığı esnada düşürdüğünü ve bulamadığını ifade etti. Mervan Hasan K. ise olayda kendisinin bulunmadığını olaydan sonra Ahmet K.’nın kendini arayarak yanına çağırdığını ve konuyu K. ile görüştükten sonra öğrendiğini söylediği öğrenildi.



Silahlı saldırgan tutuklandı


Emniyette ifadeleri alındıktan sonra adli işlemleri yapılarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ahmet K. “kasten yaralama” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Mervan Hasan K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Tarihi Gölyazı’da 100 yıllık balık mezadı Nilüfer ilçesine bağlı Gölyazı köyünde yapılan balık mezadı 100 yıldır aynı yerde düzenleniyor. Uluabat Gölü’nde yakalanan balıklar mezatta en çok parayı verenin oluyor. Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Gölyazı köyünde her sabah 12.00’de başlayan balık mezadında renkli görüntüler yaşanıyor. Uluabat Gölü’nde balıkçıların tuttuğu taze balıklar 100 yıldır aynı yere dökülerek açık artırmada satılıyor. Yakalanan balıklar sırasıyla yere dökülerek mezatta satışa sunuluyor. Herkesin katılabildiği açık artırmada en yüksek fiyatı veren balıkların sahibi oluyor. Tüccarlar yeni yakalanan balıkları almak için birbirleriyle yarışıyor. Keyifli anların yaşandığı açık artırma her gün aynı saatinde tekrarlanıyor. Her vatandaşın tuttuğu balığı kooperatifin müzayedesinden geçirmesi söyleyen Kooperatif üyesi Hüseyin Aydın, "Su Ürünleri Kooperatifi 1966 yılında kuruldu. 1986 yılına kadar kerevit vardı. Hastalıklar geldi kerevitler öldü. Kerevitler ölünce hepimiz balığa yöneldik. Her vatandaş tutmuş olduğu balığı kooperatifin müzayedesinden geçirmek zorunda. Rüzgar olduğu zaman balıkçılar avlanamıyor. Şu anda sazan balığı yasak diğer balıklar serbest. Günde bazen 1 ton, bazen ise 100 kilo çıkıyor. Balık piyasası da aynı olmaz. Az olduğu zaman daha pahalı, bol olduğu zaman biraz daha uygun olur. Böyle bir düzenimiz var. Müzayede dedelerimizden kalma. Daha önceden kooperatif yoktu balıklar muhtarlık nezdinde satılıyordu. Muhtarlığa rüsum kesiliyordu geri kalanı balıkçıya veriliyor” dedi. Bu sene balık fiyatlarının yüksek olduğunu belirten Hasan Dikmeoğlu, “Doğduğumdan beri balıkçıyım. Şimdi de esnaflık yapıyorum. Balığı köyde ve pazarda satıyorum. Turna, sazan, İsrail balığı ve arada yayın balığı çıkıyor. Uluabat Gölü’nde çok güzel balıklarımız var. Turnalar bu yıl ortalama 200 TL’den satılıyor” şeklinde konuştu.