GENEL - 28 Kasım 2012 Çarşamba 09:29

İHLAS KOLEJİ`NE BOSNA HERSEK`TEN ZİYARET

A
A
A
İHLAS KOLEJİ`NE BOSNA HERSEK`TEN ZİYARET

Yabancı ülke ve okulların dikkatini çekmeye devam eden İhlas Koleji`ne bir ziyaret de Bosna Hersek`ten geldi. Bosna-Hersek Hersek-Neretva Kantonu Milli Eğitim Bakanı Zlatko Hadziomerovic başkanlığındaki 7 kişilik heyet beraberinde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Dış İlişkiler Müdürü Süleyman Aykaç ile birlikte İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü`nde incelemelerde bulundular.
Sabah kahvaltısı ile başlayan ziyaret kampüsde bulunan spor salonu ve konferans salonunun gezilmesiyle devam etti.
İlköğretim binasında bulunan Clil Odası, Story Telling Room, Bilim Odası odalarını dikkatle inceleyerek notlar alan heyet İhlas Koleji`nin hayata geçirdiği 3D Eğitimini de canlı olarak takip ettiler. 3D eğitim hakkında bilgiler alan heyet daha sonra bu yıl kurulan televizyon stüdyosunu geçtiler.
Stüdyoda öğrencilerin dersini izleyen bakan Zlatko Hadziomerovic ile daha sonra mini bir röportaj yapıldı. Röportajda İhlas Koleji`ni çok beğendiğini belirten bakan, mevcut imkanlarında mükemmel olduğunu söyledi.
İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Azmi Aksoy, misafir heyete İhlas Holding ve İhlas Eğitim Kurumları hakkında genel bilgiler verdi. Heyetin sorduğu sorulara Süleyman Aykaç ile beraber cevap veren Aksoy, kendisi de Bosna Hersek`teki eğitim sistemine yönelik sorular sordu.
İhlas Eğitim Kurumları`nın kar amaçlı bir kuruluş olmadığına dikkat çeken Aksoy, ayrıca İhlas Vakfı sayesinde kurulan öğrenci yurtlarında bir çok üniversite öğrencisine de hizmet verildiğini söyledi. Aksoy`u dikkatle dinleyen Mili Eğitim Bakanı Hadziomerovic özellikle vakıf sisteminin kendi bölgelerinde anlamını kaybediyor olmasından dolayı sıkıntı çektiklerini söyledi. Yeni nesillerin vakfın ve yardımın anlamını bilmediklerini belirten bakan, yapılan yardımlarında gösteriş amaçlı olduğunun altını çizdi.
Ziyaretin sonunda konuk heyete günün anısına İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Azmi Aksoy tarafından hediyeler takdim edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir