KÜLTÜR SANAT - 06 Nisan 2021 Salı 11:46

TV+, nisan ayında dünyaca ünlü yapımları seyirciyle buluşturacak

A
A
A
TV+, nisan ayında dünyaca ünlü yapımları seyirciyle buluşturacak

Dijital televizyon platformu TV+, Nisan ayında dünyaca ünlü yapımlarla seyirciyi bir araya getirecek.

Dijital televizyon platformu TV+, Nisan ayında dünyaca ünlü yapımlarla seyirciyi bir araya getirecek.



Dijital televizyon platformu TV+, Mart ayında da diziden filme, spordan belgesel ve çocuk kanallarına kadar zengin içerik yelpazesi izleyicisine sunuyor. Türkiye’nin her bölgesinden izleyici kitlesine sahip TV+’ı Mart ayında en fazla izleyen şehirlerin başında İstanbul geldi. İstanbul’u sırasıyla İzmir, Ankara, Adana, Gaziantep, Antalya, Mersin, Bursa, Diyarbakır ve Kayseri takip etti.



Mart ayında dijital televizyon platformunda en çok izlenen yapımlar arasında Roma’nın kurucularından Romulus ve Remus’un hikâyesini derinlemesine inceleyen ‘Romulus’, Amerikalı elmas tüccarı bir adamın nadir bulunan bir elması satmak amacıyla Rusya’ya gitmesini ve akabinde yaşadığı gerilim dolu maceraları konu alan ‘Siberia’, düşmanlarıyla yüzleşmek ve rehineleri kurtarmak için ölümcül bir kurtarma görevine girişen bir ekibin hikayesini konu alan ‘Escape Plan 3’, Oscar ödüllü oyuncu Nicole Kidman’ın başrolünde bir polisi canlandırdığı ‘Şimdi İntikam Zamanı’ ve kaybolmuş çocuğunun izini süren bir annenin hikayesini anlatan ‘Gerçeğin Peşinde’ yer aldı.



Nisan ayında yeni dizi ve belgeseller


Binlerce dizi ve film yapımıyla izleyicilerin beğenisini kazanan uygulama, baharı müjdeleyen Nisan ayında da tüm dünyanın beğeniyle takip ettiği yapımları kataloğuna ekledi. İngiliz sitcom dizisi ‘Catastrophe’un ilk dört sezonu, yaşadığı olumsuzluklardan sonra Hindistan’a taşınan bir doktorun hikayesini anlatan ‘The Good Karma Hospital’ın ilk üç sezonu, hiç beklemediği bir anda bekar kalan 40 yaşındaki bir kadının gençleşme çabalarını konu alan ‘Younger’ın ilk 5 sezonu Nisan ayında sadece TV+’ta gösterime giren yapımlar arasında yer alıyor.



Verilen bilgiye göre, bu ay sadece TV+’ta gösterime girecek diğer yapımlar arasında, atandığı bir soruşturmada kaybolan çocukların kendisi ile bağlantılı olduğunu anlayan dedektif Lisa’nın hikayesini anlatan ‘The Bay’ın ikinci sezonu, karanlık sebeplerden dolayı babasını kaybettikten sonra annesiyle birlikte kırsal bir bölgeye taşınan genç bir kızın burada büyük bir belanın ortasında kalmasını konu kalan Maisie Williams’ın başrolde olduğu ‘Two Weeks To Live’, mutsuz bir evliliğe sahip bir çiftin hayatına odaklanan ‘Deep Water’ ve görünüşte mutlu bir ailenin cinayeti hakkındaki soruşturmayla birlikte onların gizemli ölümlerinin nasıl ortaya çıkardığıyla ilgili bir suç draması olan ‘Deepwater Fell’ bulunuyor.



Dublin’de genç bir kızın ölümünü soruşturmak için görevlendirilen iki dedektifin yaşadıklarını konu alan ‘Dublin Murders’ da Nisan ayında dijital televizyon platformunda seyirciyle buluşacak diziler arasında yer alıyor.



Belgesel izleyicileri için de kataloğuna her ay yeni yapımlar ekleyen dijital televizyon platformunda, Nisan ayında ‘Ölümcül Av’, ‘Virüse Karşı Yarış’ ve ‘Mühendislik Harikalarına Veda’ gösterimde olacak. Bunun yanı sıra Liverpool’un 2020 yılındaki İngiltere Premier Lig şampiyonluğunun anlatıldığı ‘The End of The Storm’ belgeseli de TV+’ta yer alan belgeseller arasında.



Sevenlerine özel onlarca film sadece dijital televizyon platformunda


Seçkin dizi ve belgesellerin yanı sıra film tutkunları için de sürekli güncel yapımları gösterime sokan dijital televizyon platformunda Nisan ayında Avengers serisi, ‘Captain Marvel’, ‘Antman’, ‘Captain America’ gibi filmlerden oluşan bir Marvel maratonu seyircilerle buluşuyor. Şarkıcı Sia tarafından yazılan 2021 yılı Altın Küre adaylığı bulunan Amerikan müzikal filmi ‘Music’ ve karanlık ve gizemli sırları tutan eski bir polaroid kamera bulan lise öğrencisinin maceralarını konu alan ‘Polaroid’ sadece dijital televizyon platformunda yayına girecek filmler arasında yer alıyor.



Çocuklar için yeni çizgi diziler


Birbirinden kaliteli yapımları izleyicilerle buluştururken, çocukları da unutmayan TV+, Nisan ayında Nickelodeon ve Disney’in yapımları çocuklar için ekranda olacak. ‘Breadwinners’, ‘Sanjay & Craig’, ‘The Adventures of Kid Danger’ ve ‘Teenage Mutant Ninja Turtles’ minikler için platforma eklenen yapımlar arasında yer alıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Başkan Görgel: “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda” Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikada çıkan yangınla ilgili olarak “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Kahramanmaraş’ta ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikadaki alanda incelemede bulunan Başkan Görgel, yetkililerden bilgi alıp fabrika sahiplerine ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Yangının büyük bir bölümünün kontrol altına alındığını ifade eden Başkan Görgel, “Burası büyük bir mobilya fabrikası, bize gelen ihbarın ardından kısa sürede gelip yangını söndürmeye çalışıyoruz. Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Kimyasal maddelerin de olduğu için yangının söndürmek kolay değil. Gerçekten arkadaşlarımız büyük bir özveri ile çalışıyor. Biraz önce kum ocağı atölyemizde kaza meydana geldi, bir kardeşimiz canımız vefat etti. Ne yazık ki zor bir gece geçiriyoruz. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Başkan Görgel, yangın söndürme çalışmalarına itfaiye daire başkanlığının ekiplerinin yanı sıra orman bölge ve emniyet teşkilatının da destek verdiğini ifade etti.
İstanbul Akademisyenin kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadına adli işlem başlatıldı Türk-Alman Üniversitesi Akademisyeni ve Akşam Gazetesi yazarı Tacettin Kutay’ın 6 yaşındaki kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadın hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama-Hakaret" suçlarından adli işlem başlatıldı. Kutay, olaya ilişkin sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yaparak şunları kaydetti: “6 yaşındaki kızım Fulya ile Göztepe’de yürüyorduk. İlahi söylemek istedi ve ’Ey aşıkı dildade’ okumaya başladı. ’Lailahe illallah Muhammedurrasulullah’ derken videodaki kadın yanımızdan geçiyordu. Durdu ve Fulya’ya ’Bunları size nerede öğretiyorlar anaokulunda mı?’ diye sordu. ’Ben öğretiyorum’ dedim. ’El kadar çocukların beynini bu saçmalıklarla yıkıyorsunuz. Ben üniversite hocasıyım, siz ne cahil insanlarsınız’ dedi. Bu gemi azıya almışlık, şuursuzluk sokak ortasında altı yaşında çocukları sözlü taciz etmeye kadar vardı. Varın gerisini siz hesap edin.” Edinilen bilgilere göre, Kutay’ın polisi araması üzerine M.G. (73) isimli şüpheli işlemler için karakola götürülürken her iki taraf da birbirinden şikayetçi oldu. Emekli hemşire olduğu öğrenilen M.G. hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama- Hakaret" suçlarından, Kutay hakkında ise "Hakaret" suçundan adli işlem başlatıldı. Dosyaları ikmalen adliyeye gönderilen şahıslar adli makamlarca karakoldan serbest bırakıldı.
Bursa “Mahzen-32” operasyonunda yakalanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ile Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli 7 ilde eş zamanlı düzenlenen “Mahzen-32” operasyonunda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 27 kişi, kıskıvrak yakalandı. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerin tamamı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da düzenlenen “Mahzen-32” operasyonları ile elebaşılığını cezaevinde olan Ümit Saral’ın kardeşi Hakkı Saral’ın yaptığı suç örgütü çökertildi. Organize suç örgütü üyesi şüphelilerin, Bursa merkez ve İnegöl’de vadeli araç alım satım faaliyetlerinde bulunarak vatandaşlardan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yaptıkları tespit edildi. Bunun yani sıra Bursa’ya il dışından getirdikleri yaşları 17 ile 25 arasında tetikçiler vasıtasıyla para vermeyi kabul etmeyen kişilere ve bu kişilerin iş yerlerine yönelik silahlı saldırı düzenledikleri öğrenildi. Sıkı takibin ardından çete çökertildi Bursa’ya farklı illerden gelerek vadeli araç alımı yapanların adreslerini tespit ettikleri ve bu kişileri hürriyetlerinden yoksun bırakarak darp ettikleri, araç alım satımı nedeniyle kişiler arasında meydana gelen alacak-verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, silahla ölüm tehdidinde bulundukları kişilerin iş yerlerine ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, silah ve tehdit zoru ile el konulan araçları hediye adı altında örgütün elebaşına verdikleri ve suç faaliyetleri esnasında, güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda bulundukları tespit edildi. Operasyon için düğmeye basan polis, çeteyi çökertti. Operasyonlarda çetenin elebaşını Hakkı Saral’ın da arasında bulunduğu organize suç örgütü üyesi 27 şüpheli yapılan operasyon ile kıskıvrak yakalandı. Operasyonlar sonucu 10 iş yeri ile 34 evde yapılan aramalarda 16 adet tabanca, 56 milyon 434 bin TL değerinde 53 adet çek ve senet, bin 272 adet farklı çaplarda fişek, 430 bin 400 TL nakit para, 123 bin 800 dolar, 20 bin 800 euro ve 2 tane lüks araç ele geçirildi. İnegöl’de çetenin faaliyetlerini başlatan kişinin ise 41 yaşındaki iş kadını D.T. olduğu öğrenildi. Çetenin elebaşının da aralarında bulunduğu 27 kişi adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece 27 şüphelinin tamamı tutuklanıp cezaevine gönderildi.