GENEL - 10 Mayıs 2021 Pazartesi 13:23

Tuzla’dan 170’inci yardım tırı Cinderes’e doğru yola çıktı

A
A
A
Tuzla’dan 170’inci yardım tırı Cinderes’e doğru yola çıktı

Tuzla Kaymakamlığı koordinasyonunda Tuzla Belediyesi ve Tuzla Kızılay’ı işbirliği ile Tuzla’dan Afrin’in Cinderesi bölgesinde yaşayan mülteciler için bayramlık kıyafet ve hijyen malzemesi dolu tır dualarla uğurlandı.

Tuzla Kaymakamlığı koordinasyonunda Tuzla Belediyesi ve Tuzla Kızılay’ı işbirliği ile Tuzla’dan Afrin’in Cinderesi bölgesinde yaşayan mülteciler için bayramlık kıyafet ve hijyen malzemesi dolu tır dualarla uğurlandı.


Tuzla Kaymakamlığı koordinasyonunda Tuzla Belediyesi ve Tuzla Kızılay’ı işbirliği ile 170’inci yardım tırı Afrin’in Cinderesi bölgesinde kamp dışında yaşayan mülteciler için yola çıktı. İçerisinde bayramlık kıyafet ve hijyen malzemeleri taşıyan tıra, Şehit Ethem Demirci’nin adı verildi. Yardım tırı yola çıkmadan önce, Tuzla Kaymakamlığı önünde Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Kızılay Tuzla Şube Başkanı Sebahattin Demirci’nin katılımlarıyla dualar edildi. Yardım tırının uğurlama törenine Şehit Ethem Demirci’nin abisi Rustem Demirci de katıldı. Yardım tırına ismi verilen Şehit Ethem Demirci’nin abisi Ethem Demirci,” Böyle güzel bir organizasyonda kardeşimin adının geçmesinden gurur duydum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.



“Ethem Demirci kardeşimizin hatırası için bu tırı uğurluyoruz”


Tuzla Kaymakamı Ali Akça,” Yardım organizasyonlarını ince bir düşünce ile aziz şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak için, Kızılayımız bir organizasyon içerisinde oldu. Tuzla Belediyemiz ve Tuzla Kaymakamlığımız özellikle arzu ettik ve destekledik. Yine daha önce burada şehitlerimizin aziz hatırasını anısına yardım tırlarını uğurladık. Yine bugün de Ethem Demirci kardeşimizin hatırası için bu tırı uğurluyoruz. Tuzlalı kardeşlerimizin yaptığı bağışlar ile ortaya çıkan güzellikler, ben o bağışı yapanların bereketinin artmasını diliyorum” dedi.



“170’inci tırımızı uğurluyoruz”


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Türk Kızılay’ı nerede bir ihtiyaç var ise oraya ulaşmak için elinden geleni yapıyor. Bizler de Tuzla Kaymakamlığımız koordinasyonunda, Tuzla Kızılayımız ile birlikte 170’inci tırımızı uğurluyoruz. Tuzlalı vatandaşlarımızın bağışladığı bayramlıklar ve hijyen malzemeleri bölgede ihtiyacı olanlara ulaşacaktır. Biz millet olarak, ülke olarak gösterdiğimiz hassasiyeti, bundan sonra da sürdürerek böylesi yardım organizasyonlarını sürdüreceğiz. Tüm hayırseverlere, Tuzla Kızılayımıza, Tuzla Kaymakamlığımıza teşekkür ediyorum” dedi.


Kızılay Tuzla Şube Başkanı Sebahattin Demirci, “Biz zaman zaman, bu yardım tırlarını gönderiyoruz. Bu yardım tırlarını gönderirken de bu ülke için canlarını feda etmiş, kardeşlerimizin adına bu tırı bölgeye göndermeye çalışıyoruz. Onları da bir nebze olsun anmak adına ve onların ailelerin yanlarında olduğumuz göstermek adına” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Üreme öncesi carettaların yuva yaptığı sahili öğrenciler temizledi Akdeniz’in simgesi caretta carettaların yumurtalarını bırakmak için kumsala çıkmaya başlayacak olması nedeniyle Mersin’in Erdemli ilçesinde öğrenciler, üreme alanlarını temizledi. Dünyada iribaş deniz kaplumbağası (Caretta caretta) ile yeşil deniz kaplumbağalarının (Chelonia mydas) en önemli üretim merkezleri arasında Mersin’de yer alıyor. Mayıs ayından itibaren Temmuz’a kadar anaç kaplumbağalar tarafından yumurtaların bırakılacak olması nedeniyle her yıl olduğu gibi bu sene de belirli aralıklarla sahillerde temizlik yapılıyor. Bu çerçevede Arpaçbahsiş Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğrencileri de her yıl yaklaşık 300 kaplumbağanın yumurta bıraktığı Erdemli Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünün 3 kilometrelik sahilinde temizlik çalışması gerçekleştirdi. Daha çok odun parçaları ve plastik atıklarla karşılaşan öğrenciler, tek tek onları topladı. Deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanında olduklarını belirten öğretmenlerden Serdar Kuş, "Türkiye’de bu yumurtlama alanlarının çok az sayıda olduğunu biliyoruz. Alata sahili de carettalar için geniş bir alan. Bizler de öğrencilerimizle beraber buraya gelerek temizlik yapmak istedik. Çünkü carettalar hassas hayvanlar, atıkların onlara engel olacağını düşündük" dedi. Temmuz ayından itibaren de yavruların yumurtadan çıkacağına dikkat çeken Kuş, alanın temiz kalmasının önemine değindi. Arkadaşlarıyla birlikte temizlik çalışmasına katılanlardan lise son sınıf öğrenicisi Ayşenur Başkurt ise deniz kaplumbağalarının bu bölgeye yumurtalarını bırakarak yeni bir neslin devamını sağladığını kaydetti. Öğrencilerden ise Melih Buğra Özçelik de, "Deniz kaplumbağaları için çok önemli bir yer alan Alata Sahili’ni temizliyoruz. Daha önce bu bölgeyi gezmiştik, bir katkımız olsun diye tekrar geldik. Dal parçaları, plastik atıklar o hayvanları çok zora sokuyor" diye konuştu.
Aydın Yeni ev kuracak çiftlerin halı tercihleri yön değiştirdi Bahar aylarının gelmesi ile düğün sezonu da açılırken, yeni ev kuracak çiftler hem daha ekonomik hem de pratikliği nedeniyle daha çok çamaşır makinesinde yıkanabilen halıları tercih etmeye başladı. Metresi 200 liradan başlayan ve kalitesine göre fiyatları değişiklik gösteren halılar, düğün yapacak çiftler arasında hızla yaygınlaşıyor. Düğün sezonunun gelmesiyle birlikte, evlenecek çiftleri yoğun bir şekilde evlerini düzenleme ve donatma telaşı başladı. Yeni ev kuracak çiftler arasında pratiklik ve ekonomiklik ön planda tutuluyor. Her yıl popülerliği daha da artan çamaşır makinelerinde yıkanabilen halılar; pratik ve ekonomik çözümler arayışında olan çiftlerin ilgisini çekiyor. Dedesi ve babası ile halıcılık mesleğini sürdüren Muhammet Şekerci artan halı yıkama maliyetleriyle birlikte çamaşır makinesinde yıkanabilen halıların, kullanıcılarına hem zaman hem de maliyet açısından avantaj sağladığını belirtti. Çiftlerin tercihleri arasında yer alan bu yeni halı modellerinin, düğün hazırlıklarında da önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Şekerci, "Pratikliği ve uygun fiyatıyla dikkat çeken bu halılar, evlilik yolculuğuna başlayacak çiftlerin tercihleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Halı sektöründe yaşanan bu değişim, tüketicilerin ihtiyaçlarına daha uygun ve pratik çözümler sunma yolunda atılan önemli adımlardan biri olarak öne çıkıyor" dedi. Genellikle bu tarz halılarda gri ve tonlarının tercih edildiğini belirten Şekerci, "30 derecede, az deterjanla sıkma yapmadan, yumuşatıcı kullanmadan yıkanabilir. Polyester malzeme olduğu için güneşte kurutmak yerine gölgede kurutma tercih edilmelidir. Özel ölçülerde hazırlanabilme özelliği, evin durumuna göre halı seçimini kolaylaştırıyor. Kaydırmaz tabanlı modeller, 200 liradan başlıyor. Kaydırmaz, deri, örme taban gibi seçeneklerde fiyat değişiyor. Daha yüksek kalitedeki halılar ise 2 bin liraya kadar ulaşabiliyor" diye konuştu.