EĞİTİM - 07 Nisan 2022 Perşembe 09:27

Ümraniye’de matematiği sevdirecek proje

A
A
A
Ümraniye’de matematiği sevdirecek proje

Ümraniye Belediyesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi, gençlere matematiği sevdirmek amacıyla “Gençlerle Matematiğin Sihirli Dünyasına Yolculuk” adlı projeyi hayata geçirdi.

Ümraniye Belediyesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi, gençlere matematiği sevdirmek amacıyla “Gençlerle Matematiğin Sihirli Dünyasına Yolculuk” adlı projeyi hayata geçirdi.


Ümraniye Belediyesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi işbirliğince öğrencilere matematik bilgisinin ve sevgisinin artırılması için toplumsal sorumluluk ve görev bilinciyle hareket ediyor. Bu çerçevede yürütülmekte olan “Gençlerle Matematiğin Sihirli Dünyasına Yolculuk” adlı proje ile Ümraniye’de eğitim-öğretim görmekte olan öğrencilerin matematik sevgilerinin artırılması amaçlanıyor. Bu projede, hedef kitle olarak ilçedeki sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı okullarda okuyan lise ve orta öğretim öğrencileri, ulaşılabilirlik ve sorunların doğru tespitinin kolaylığı açısından tercih edildi. Hayata geçirilen projenin temel hedefi ise gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, potansiyellerini gerçekleştirmelerine imkân sağlıyor.


4 hafta sürecek proje ile gerek yapılacak olan konferanslara katılımları gerekse de İstanbul Medeniyet Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyeleri ile bir araya gelmeleri sağlanarak, öğrencilerin matematik ve zekâ oyunlarına olan ilgilerinin artırılması amaçlanıyor. Gençlerin daha sağlıklı rol modelleri görerek kendilerine gelecek için daha sağlıklı kariyer planları yapabilir hale gelmeleri de yapılacak olan projenin amaçları arasında yerini alıyor.


Projenin ilk etkinliği Cemil Meriç Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezinde Prof. Dr. İsmail Ekincioğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. “Gençlerle Matematiğin Sihirli Dünyasına Yolculuk” programın ilkine gençlerin ilgisi ise yoğun oldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Plakasız motosikletiyle yakalanan alkollü ve kasksız sürücü, basın mensubuna el sallayıp poz verdi Aksaray’da polis ekiplerinin kasksız görüp durdurduğu motosikletin sürücüsü 1.13 promil alkollü çıkarken, motosikletinde plakası da takılı olmayan sürücü 25 bin 972 lira ceza yiyince basın mensubuna el sallayıp "Çek" diye poz verdi. Olay, Büyük Bölcek Mahallesi Tiyatro Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, kavşakta uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri şehir merkezi istikametine giden ve sürücüsünde kask olmayan motosikleti durdurdu. Kasksız M.B.Y. (25) isimli sürücünün motosikletinde inceleme yapan polis ekipleri motosiklette plakanın da takılı olmadığını belirledi. Sürücünün hal ve hareketlerinden şüphelenerek alkollü olabileceği ihtimali üzerine alkol muayenesi yapan polis bu kez de sürücünün 1.13 promil alkollü olduğunu tespit etti. Tescil plakası 51 ACF 430 olan motosikletin sürücüsü ceza işlemleri için polis otosu başına alınırken, burada kendini görüntüleyen basın mensuplarını fark edip önce onları telefonuyla görüntüledi, sonda da kameralara el sallayıp "Çek" diye poz verdi. Sürücüye alkollü, kasksız ve plakasız motosiklet kullanmaktan 25 bin 972 lira para cezası kesilerek ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Yasal sınırın 2 katının üzerinde alkollü olması nedeniyle hakkında adli işlem başlatılan sürücü olay yerine gelen asayiş ekiplerince gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere polis merkezi amirliğine götürüldü. Motosiklet ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.
Kırıkkale Alkollü genç şehirde kabus yaşattı: Patronunu ve servis şoförünü gasp etti, kaza üstüne kaza yaptı Kırıkkale’de alkollü genç, yaraladığı patronunu gasp etti, ardından araç üstüne araç çalıp şehirde korku dolu anlar yaşattı. 5 kişinin yaralandığı, 7 aracın hasar gördüğü olayda yaşananlar "GTA" adlı bilgisayar oyununu aratmadı. Olay, akşam saatlerinde Gürler Mahallesi’nde başladı. Edinilen bilgiye göre, kadın kuaförü Y.T. (37), yeni işe aldığı M.Y. (21) ile bir kafede vakit geçirdikten sonra dönüş yolunda araç içinde tartıştı. Alkollü olduğu belirlenen M.Y., patronunu darp ederek cebindeki 19 bin lirayı gasp etti. Ardından, patronuna ait sahte plaka takılı Peugeot marka otomobili çalarak olay yerinden kaçtı. Alparslan Türkeş Bulvarı’na geçen M.Y., Dispanser Kavşağı’nda 71 S 0039 plakalı okul servisine çarptı. Kazada, B.C.A., B.C., R.Z. ve H.U. yaralandı. Servis şoförü N.K.’nin (60) araçtan inmesiyle birlikte ikinci gasp olayı yaşandı. M.Y., bu kez servis minibüsünü kaçırarak tekrar kaçmaya başladı. Yaklaşık 4 kilometre süren kaçışın ardından Otogar Köprüsü’nde direksiyon hakimiyetini kaybeden M.Y., kaza yaparak aracı devirdi. Araçtan inip yaya olarak kaçmaya çalışan şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı. Hastanede yapılan tahlil sonucunda M.Y.’nin 1.30 promil alkollü olduğu tespit edildi. Kazada yaralanan 4 kişi ile kadın kuaförü M.T. hastanede tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Park halindeki 7 araçta ise ciddi maddi hasar meydana geldi. Olaya ilişkin inceleme başlatıldı.