GENEL - 19 Ocak 2012 Perşembe 17:32

DÜŞÜK YAPTIKTAN 17 GÜN SONRA ÖLEN GENÇ KIZ TOPRAĞA VERİLDİ

A
A
A
DÜŞÜK YAPTIKTAN 17 GÜN SONRA ÖLEN GENÇ KIZ TOPRAĞA VERİLDİ

Silivri’de erkek arkadaşından hamile kalınca annesi ve kız kardeşinin yardımıyla düşük yaptıktan 17 gün sonra hayatını kaybeden genç kız, bebeği ile birlikte aynı mezarda toprağa verildi.
İddiaya göre, Ö.A. (21) aynı fabrikada çalıştığı A.A. ile evlenmek istedi. Ancak genç kızın annesi E.A. evliliklerine karşı çıktı. A.A’nın askere gitmesinin ardından bir perdecide çalışmaya başlayan Ö.A., daha sonra Değirmenköy’de bulunan bir plastik fabrikasında işe başladı. Altı ay önce askerden izne gelen A.A, genç kızı ailesinden istedi ancak ailesi kızı vermedi. Daha sonra 24 Aralık 2011 tarihinde hamile olduğu ortaya çıkan Ö.A, annesi E.A. ve kız kardeşi Ö.A. tarafından baskıya uğradı. Kızının
düşük yapması için ilaç alan anne E.A., birkaç gün ilacı Ö.A.’ya kullandırarak 2 Ocak’ta düşük yapmasını sağladı. E.A., olayın ardından ölen bebeği bir poşete sararak Yoğurthane mevkisi 2162. Sokak’ta Silivri Belediyesi’ne ait boş bir alana gömdü. Olayın ardından her gün Silivri Devlet Hastanesi’ne şiddetli kasık ağrısı, halsizlik, kusma şikayetiyle kontrole giden Ö.A, dün kanamadan hayatını kaybetti. Silivri Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ö.A.’nın ölümünün şüpheli olduğu gerekçesiyle Silivri
polisi duruma el koydu. Silivri Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, incelemelerinin ardından şüpheli E.A. ve kız kardeş Ö.A’yı gözaltına aldı. Bebeği boş bir alana gömdüklerini itiraf eden anne ve kızı, daha sonra polis ekiplerine gömdükleri yeri gösterdi.
Ölen Ö.A. ve bebeği, dün aynı mezarda toprağa verildi. Ö.A.’nın mezarına gelen kız arkadaşlarının gelin duvağı örttüğü görüldü. Baba Y.A., "Bu durumlardan hiçbir şekilde haberim olmadı. Böyle olduğunu bilseydim neden evliliğe müsaade etmeyim. Hatta iç güveyisi alırdım. Kızımın vefat ettiği sabah kontrol için odasına girdim, elleri ve ayakları buz kesmişti. Kucağıma aldım, gözlerini açarak ’Baba sen misin’ dedi ve son nefesini verdi" dedi.
Savcılık olayla ilgili incelemelerine devam ederken, anne ve kızı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.